1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Głośniki Z506 5.1 a amplituner .

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez danielt83, Maj 4, 2013.

  1. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam kupiłem głośniki 5.1 LOGITECH Z506 chciałbym uzyskać 5.1 na x360 . wiem że trzeba przejściówke z wyjściem na kabel optyical . Głosniki nie posiadają wejścia optical . zastanawiam sie jak dobrać do nich amplituner i czy wogóle dam radę , bądz jakąś peryferyjna karte dźwiękową. W sieci znalazłem coś takiego AC3 DTS 5.1 Audio Gear Digital Sound Decoder SPDIF PS3 HD Audio Rush | eBay to ponoć rozwiązuje problem ale ciężko to w polsce dostać a do tego jest dość drogie i w tej cenie można wychaczyć używany amplituner z optical in ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  4. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dzieki za podpowiedź ale widziałem ampli używane za nie całe 200 poszedł z 5,1 i opti in i nie szukam tego typu rad, jesli ktoś wie jak dostosować moc może jakis przykład głosniki maja 75W Całkowita moc szczytowa 150W Moc głośnika centralnego 16W Moc głośników (przód i tył )4x8W.


    ?może tym czym czyms dało by sie wyprowacdzić dzwięk na głosniki http://allegro.pl/konwerter-s-pdif-optical-in-coaxial-out-i3194059995.html
    tylko nie wiem jak ten coaxial połaczyć z logitech z506?? czy sie da aby uzyskać 5.1. HELP
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Za 200zl to nie ampli, a istny zlom... chyba do takich gl9sniczkow lepiej ci bedzie kupic SB podlaczyc glosniki i jako in wpiac xboxa

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    SB rozumiem przez Soundblaster ale czy jest jakiś model którego nie trzeba wpinać w kompa? Ale zastanawia mnie ten konwerter który podałem wyżej z optical na coaxial czy tego drugiego nie da sie jakąś przejsciówką połączyć z głośnikami piszą że to bezstratna konwersja?
     
  7. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    skoro nie chcesz rad to po co piszesz na forum? tak jak pisalem za 200zl to nie ma amplitunera, dzwiek tym wyprowadzisz ale czy to bedzie prawdziwe 5.1 to watpie bo z tego co wiem to potrzebny jest dekoder do 5.1, albo w glosnikach (ktorego twoje nie maja) albo za pomoca amplitunera czy takiej karty jak z pierwszego posta
     
  8. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    barman_2000
    szczere dzieki za odp ale nie chce żeby w tym poście pojawiły sie jakieś nikomu nie potrerzbne dywagacje na temat czy kupie za 200 zł czy nie trzeba mi konkrety jaki ampli jaka karta czy jakaś przejściówka . Potrzebni mi są ludzie którzy mają pojęcie o tym temacie i doświadczenie . zaciekawiła mnie ta przejscówa a jednak nikt nie potrafi nic o niej powiedzieć napisałem już do sprzedawcy jak coś sie dowiem napisze.PRZEJŚCIÓWKA Coaxial -OPTICAL AKTYWNY Vivanco (3223943108) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. /tylko chodzi o optical in coaxial out .
     
  9. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    na tym czymś' uzyskasz jedynie stereo
     
  10. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    rany widze ze jestes madrzejszy od wszystkich wiec po co sie pytasz na forum? napisalem ze ta przejsciowka nie uzyskasz nic bo potrzeba dekodera do dzwieku a Ty dalej swoje, fajnie ze znalazles amplituner za 150 zl ktory ma pewnie ze 20 lat... i ja i akir napisalismy ze NIE ma dobrego amplitunera w takiej cenie, sam przerabialem ten temat ale widze ze wiesz lepiej wiec juz nie probuje pomoc
     
  12. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ..i dobrze bo nic nie pomogłeś tylko smuty ciągniesz i zabierasz miejsce. popatrz co w dziale IHAs

    Szukam najtańszego rozwiązania gwoli ścisłości , wrzucam też moje wyniki szukania tak aby pomóc innym . Nie interesuje mnie jak już wyżej wspomniałem bezużyteczna polemika .
     
  13. slimLeo

    slimLeo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2013
    Posty:
    160
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    K-ce
    Ten konwerter na pewno Ci nic nie da , bo on konwertuje z cyfrowego dźwięku na cyfrowy dźwięk, z kabla optyka na kabel RCA tyle, w obu przypadkach twój apli musi mieć wbudowany dekoder i wejście Coxialne lub Optyka. Najlepszym Rozwiązaniem To sprzedanie tego zestawu co masz i kupno Amplika i Głośników + SW. Tego za 150zł raczej nie polecam i do niego bym głośniczków które posiadasz też nie podpinał, dodatkowo SW musisz mieć aktywny z dodatkowym zasilaniem. zbieraj kaskę koszt raczej 1000zł (używany zestaw) w wzwyż. No wtedy będziesz zadowolony. Lub kup jakieś pierdziawki w plastiku z dekoderami DD i DTS z wejściem Optic.

    Te urządzenie co podałeś na początku aukcji też może być Ciekawe, Ale raczej to jakiś wynalazek który sam mówiłeś że w Polsce nie jest dostępny.


    Pozdro
    R.
     
  14. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    heh fajnie i tu juz konkret dzieki tylko stary jak mam sprzedać jak dopiero co kupiłem :) /dobrze że po okazyjnej cenie/
    jesli chodzi o ten wynalazek z 1 postu w rzeczy samej ciakawe i sam chciałbym testa zrobić ale troche dużo wyjdzie z przesyłką i nie jest pewne.
    A jesli chodzi o ampli z wejściem opti a takim kabelkiem wyjde z x360 , czemu podany przeze mnie ampli nie da rady ?? wiem że używany ale to nie znaczy że nie pociągnie jeszcze z kilka ładnych lat . Chyba ważne żeby dekodował 5.1 ?
     
  15. slimLeo

    slimLeo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2013
    Posty:
    160
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    K-ce
    Ampli ze specyfikacji nie jest najgorszy, ale ma tylko 1 optyka i 1 coxiala, brak dekoderów Dolby TrueHD, DTS-HD i więcej, brak HDMI, prawdopodobnie brak Pilota, kiedyś zechcesz podpiąć tuner, bluRaya itp, Nie wspominając o Laptoku który ma cyfrowy dźwięk zazwyczaj tylko po HDMI i będzie kłopot przelotki, przełączniki itp które z mojego doświadczenia psują Wejście Coxial i są nie wygodne w obsłudze. Ampli Nie jest Drogi ale Leciwy i nie wiadomo ile pociągnie dlatego bym go nie polecał, jak coś to coś z co najmniej 4 wejściami HDMI tylko za taki nowy to ok 600zł wzwyż. Nic gorszego niż ten Pionek (615zł nówka) bym nie brał:
    PIONEER VSX-322 VSX322 NATYCHMIASTOWA WYSYŁKA !!!! (3203382763) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Oczywiście Plus kolumny plus Subwoofer

    Ale Wiadomo dla jednego to pół tygodniówki ktoś inny musi zbierać rok. Pamiętaj Chytry traci 3 razy.


    Pozdro
    R.
     
  16. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wiesz to nie chodzi o chytrość. szukam jakiegoś rozwiązania wiadomo że patrze na cenę . i 600 zł za ampli hmm to juz za dużo, może kiedyś.
    Pewno skusze się na to ,, ustrojstwo z ebuy'a ''. wczesniej przetestuje jakiegoś SB peryferyjnego jakaś X.. wersja starsza. A czy takie głośniki z506 mając sub nie spalą sie przy ampli?
     
Wczytywanie...

Poleć forum