1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Głośniki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Maki300, Marzec 1, 2010.

  1. Maki300

    Maki300 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Czy głośniki 5.1 Creative`a od komputera, będą pasowały do xboxa? Jaką przejściówke trzeba mieć żeby je podłączyć? z góry dzięki za pomoc. :whistle:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Ja mam przejściówkę z dwóch Chinchów od dźwięku na mini-jacka, ale wtedy jest dźwięk Stereo, wystarczy mieć w głośnikach "Matrix'a", czyli tryb, który robi z Stereo dźwięk 5-cio kanałowy (ja tak mam).
    http://img529.imageshack.us/i/logitechx54022thumb.jpg/
    Taką mam przejściówkę i nawet głośniki takie same ;D (Logitech X-540)

    Dźwięk 5.1 można uzyskać podłączając X'a kabel optycznym do jakiegoś amplitunera, albo przez kabel HDMi chyba daje dźwięk 5.1 :)
     
  4. Maki300

    Maki300 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jeżeli niemam w głośnikach "matrixa" i nie mam amplitunera to jak inaczej można podłączyć żeby był przestrzenny dźwięk? I jak poznać czy mam tego "matrixa" czy nie? :p
     
  5. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Jeszcze chyba przez kabel HDMi jest podawany dźwięk 5.1, ale pewien nie jestem. Z tego, co wiem w inny sposób się nie da.
    Powinien być jakiś przycisk przy głośności, czy gdzieś. To się włącza i wyłącza, wiec to raczej powinien być przycisk, niestety w nielicznych modelach głośników jest "Matrix", oczywiście może on się nazywać jakoś inaczej, u mnie akurat jest "Matrix". :)

    Tak wygląda pilot do moich głośników: http://multimedia.agito.pl/image/700x700/0/glosniki-komputerowe/logitech-x-540.87292.2.jpg
     
  6. Maki300

    Maki300 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No dobra, pobawie się jakoś z tym. Dzięki ;D
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Xbox przenosi dźwięk przestrzenny tylko kablem optycznymm.
     
  8. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    A przez kabel HDMi nie podaje? W ustawieniach konsoli da się coś takiego przestawić. Jak to jest?
     
  9. Maki300

    Maki300 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie patrzyłem jeszcze przez HDMI :p musze niedługo wypróbować :D
     
  10. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    No tak, ale co z tego że przez HDMi masz 5.1 skoro telewizor wypuści to na zewnętrzne głośniki poprzez 2 chinche ;p
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie tylko. Przez HDMI też
     
  12. 1ghost18

    1ghost18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Matrix nie robi 5.1 a jedynie symuluje ta opcja praktycznie nie ma nic wspólnego z dolby surround
     
  13. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Fakt, symuluje ale to przydatne gdy źródło czyli tv daje w 2.0 sygnał ponieważ bez tej funkcji grają nam tylko 2 głośniki
     
  14. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Wiem, wiem, ale już nie chciałem mieszać mu w głowie. Ta opcja rozdziela dźwięk na 5 kanałów, czyli grają wszystkie głosniki, ale jakość dźwięku (szczególnie tylnych głośników) spada....
     
  15. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ja xa mam podpiętego pod kino domowe ( 7.1 ), kablem optycznym i dźwięk przestrzennny jest, a co do hdmi to nie wiedziałem, bo nigdy nie próbowałem ;p
     
Wczytywanie...

Poleć forum