1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gold,nie moge gry ściągnąć

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez laki83, Wrzesień 21, 2014.

  1. laki83

    laki83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam.potrzebna mi pomoc.otóz nigdy nie miałem z konsola problemu do dziś.chodzi o xbox gold.za pierwszym razem gdy ładowałem golda 3 miesięcznego nie było zadnego kłopotu.konto mam polskie jak dobrze to wszystko rozumiem(bo troche laik jestem.konsole mam długo ale dopiero niedawno pomyslałem żeby grac online)ale siedze w niemczech.za pierwszym razem ładowałem golda będąc w de i ze ściąganiem gier w GwG nie było kłopotu bo gierki śmigają ..hitman i pare innnych.spodobał mi sie gold więc wykupiłem rocznego(nawet u tego samego sprzedawcy z alledrogo żeby nie było kłopotów)i teraz jest zonk.przy próbie ściągniecia Halo Reach wywala..''przepraszamy cos poszło nie tak.ta funkcja nie jest dostępna dla twojego regionu,plik jest uszkodzony lub nie możemy rozpoznać formatu coś tam coś tam błąd 80150017.co sie spsuło że za pierwszym razem wszystko mi działało a teraz na dzien dobry kłopot a w sumie podczas ładowania golda za pierwszym i teraz za drugim razem nic sie nie zmieniło?poradzcie coś bo ledwo sie przekonałem do golda to juz zmieniam zdanie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. laki83

    laki83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chłopaki nikt nie pomoże???mam jeszcze jedno pytanko bo kurde nie pamiętam czy wtedy cos przestawiałem czy nie w regionie(tak to jest jak człowiek durny i zamiast sie dowiedzieć co i jak to grzebie)..przypuścmy że za 1 razem miałem zaznaczony region niemcy byłem w niemczech i wbiłem golda i działało.pozniej zmieniłem na polska bo byłem troche czasu w pl i po tym wróciłem znowu do de i na zapisanym regionie polska wbiłem golda będąc w niemczech może to nie działać i wywalać ten błąd co wyzej napisałem.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zadzwoń do Microsoftu, namieszales. Nie pobierzesz teraz
     
  5. laki83

    laki83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do microsoftu w pl rozumiem?myslisz że pomogą coś?tak jak myślałem że człowiek durny jak mało co...i teraz jestem załatwiony na rok bo na tyle golda wykupiłem ale jestem wkurw.. zły.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ustaw region na kraj w jakim jesteś.
     
  7. laki83

    laki83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ustawiłem.rozłączyłem neta na nowo wyszukałem sieć połączyłem i dalej lipa
     
  8. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    aby pobrać grę musisz użyć VPN, wrócić do Polski ;) bądź założyć niemieckie konto i na nim doładować' golda :) dałeś ciała na całej lini ;)
    ew. migrować konto ale to może potrwać i gra już nie bedzie dostępna do tego czasu (jest też szansa żę stracisz licencje na wczesniej zakupione gry/dodatki)
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To juz stracił
     
  10. laki83

    laki83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurcze troche nie kapuje.migrować konto?o co z tym chodzi i z tymi stratami?tak jak wczesniej pisałem juz raz na tym koncie doładowywałem golda na 3 miechy i byłem w niemczech tyle że prawdopodobnie miałem wtedy region zaznaczony niemcy.teraz sytuacja prawdopodobnie sie zmieniła tylko tak że w trakcie doładowywania golda w niemczech region był ustawiony na polska.chyba bo niepamietam czy tam grzebałem czy nie.skleroza.wiem że może głupie pytania zadaje ale konsole mam długo i zawsze byłem nastawiony na ciachanie w singla.no ale potem jakos sie przekonałem żeby spróbowac więcej.akurat na tej grze która jest teraz do pobrania to mi specjalnie nie zależy ale może pózniej bedą jakieś ciekawe tytuły i pewnie chciałbym je mieć.a udupiłem sie tym że wziołem na cały rok golda...takie jeszcze pytanie mam.czy tego golda którego mam można jakoś wykasować i np kupić inne doładowanie i załadować to prawidłowo?czy niema wyjscia i jestem związany do konca tego abonamentu?
     
  11. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    spróbuj jeszcze na infolinii dogadać sie z konsultantem tylko poskladaj to do kupy by wiedzieli o co Ci chodzi ;)
    btw. Halo Reach to świetna gra - bez watpliwości warta zagrania zarówno singiel jak i multi :)
     
  12. COPROB0

    COPROB0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2013
    Posty:
    55
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oslo, Norway, Norway
    Jeżeli zmieniłeś region na Niemiecki, twoja strona startowa powinna być w języku niemieckim z całą zawartością dla danego regionu, jeżeli nie jest spróbuj zresetować konsole, nie internet. Po zmianie regionu powinno wszystko działać, tak zrobiłem gdy miałem ten sam błąd.
     
  13. laki83

    laki83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ja po zmianie regionu na niemiecki tez miałem menu konsoli po niemiecku ale jak zalogowałem profil to wszystko było po polsku.próbowałem ponownie pobrac gre ale nie dało sie
     
  14. laki83

    laki83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chłopaki wielkie dzieki..sprawa załatwiona..jak tak mówiliscie zadzwoniłem na info.pogadałem sobie z dość spoko kolesiem(anglik z pochodzenia),powiedziałem co i jak i koleś mi sprawe ogarnał.jeśli dobrze to wszystko zrozumiałem to zrobił mi migracje konta.gold nadal jest.Halo sie juz ściąga i zanim sie rozłączyłem to sprawdziłem czy inne gry zciągniete dalej śmigają i wszystko gra.więc licencja została.dzieki wielkie za zainteresowanie tematem i pomoc..3ta sie i do nastepnego razu..oby w ciekawszym i mniej problemowym temacie..dzieki
     
Wczytywanie...

Poleć forum