1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gorący laptop...

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez ps3user, Grudzień 26, 2012.

  1. ps3user

    ps3user Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam wszystkich forumowiczów. Mam mały problem, posiadam laptop Toshiba Satelita a665-127 i od niedawna strasznie mi sie grzeje, nie mam pojecia od czego. Pogram sobie niecałą godzinke w coś i jest strasznie gorący. Raz przy dluzszym posiedzeniu z kumplem w FIFE laptop sam sie wyłaczyl. Otworzylem go, wyczyscilem wentylatorek (co dziwne nie był w az tak w złym stanie) i problem nadal jest... Podlozylem takze 4 nakretki dla lepszego przeplywu powietrza ale nawet i to nie pomaga :/ Czy macie moze jakies pomysly, rady co zrobic w tej sytuacji?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pastę wymieniłeś na nową? Może jest już za bardzo wysuszona? Czy heatpipe nagrzewa się równomiernie?
     
  4. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    bardzo możliwe, że pasta pod prockiem. Też tak miałem i po zmianie się nie grzał ale kupiłem kiepską i musze znowu zmienić.
     
  5. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    Na 100% pasta termoprzewodząca kup jedną z najlepszych past zalmana i pomoże na 100%.Sam miałem taki problem a tera sobie gram w FarCry 3 ;)
     
  6. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    jaka konkretnie to pasta? też chce zmienić a nie wiem na jaką
     
  7. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
  8. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
  9. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Ja kupiłem podstawkę chłodzącą Cooler zm-nc2000 aluminiowa(wiem amelinium nie pomalujesz) działa fenomenalnie, laptop po 1h sie strasznie grzał od 1 kupna na League of legends jak mi sie nagrzał miałem na low ok. 20-25fps, gdy mam podstawkę ok.40-50 fps na medium.
     
  10. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    Tak tylko dobre podkłaki kosztuje od 100 wq góre a jak kupisz tansza to ni bedzie cyrkulacji powietrza i bedize sie jeszcze wiecej grzal.Arctic silver jest gorsza od zalmana.
    Ale tez dobra jednak skuteczniejszy jest zalman.
     
  11. ps3user

    ps3user Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak wiec wymienie paste i zakupie sobie takze podstawke chlodzaca. Ogolem to byłem dzis w Komputroniku i ziomek mi powiedzial ze nie ma sensu kupowac drogich podstawek bo wszystkie dzialaja tak samo, mowil ze wystarczy kupic jakaś najtansza za 30 zł i bedzie spelniac te same funkcje jak i ta drozsza. Co o tym sadzicie? Tak wiec wystarczy, ze kupie np. taka - e5 RE01613 albo Vakoss LF-3632UK ?
     
  12. seba7004

    seba7004 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wydaje mi się, że powinno starczyć jeżeli jest to problem TYLKO z chłodzeniem. Oraz jeżeli wszystkie te sposoby nie pomogą możesz zwiększyć maksymalną dozwoloną temperaturę w BIOS-ie.
     
  13. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    To ziomek ze sklepu okłamał cię bo tu się liczy cyrkulacja powietrza.Tanie podkładki pograszają tylko efekt który ma byc uzyskany.
     
  14. ps3user

    ps3user Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A co sadzicie o: Targus AWE55EU albo Logitech Cooling Pad N100? Czy warto dołozyc troche wiecej do jednej z nich ?
     
  15. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
  16. Komputel_pl

    Komputel_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Swego czasu miałem podkładkę Targusa ( chłodzącą ) i szczerze mówiąc to wytrzymała jakieś pół roku po czym była do wyrzucenia,wiec co do jakości to akurat w moim przypadku nie za bardzo się sprawdziła. Lepiej dołożyć i kupić coś naprawdę solidnego.
     
Wczytywanie...

Poleć forum