1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gow 3 i błąd e66 na lt2.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez zbyszek1304, Październik 4, 2011.

  1. zbyszek1304

    zbyszek1304 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam mam problem z konsolą.Mam wgrany lt 2.0 na naped samsunga i gdy odpalam gre gow 3 pojawia mi sie czarny ekran i miga mi czerwona dioda na konsoli.Po odlaczeniu napedu i ponownym podlaczeniu wyskakuje mi blad e66 lub e64(pewnosci nie mam poniewaz nie mam tej konsoli kolo siebie)Dodam ze gry bez xgd3 smigaja normalnie.Co bedzie przyczyna tego bledu? Zle wypalona plyta?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Zgaduję że flashowałeś konsole STARĄ wersją JunngleFlashera, pobierz najnowszą wersję i przy jej pomocy zrób flesha.
    Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: JungleFlasher.0.1.88.Beta(280).rar
     
  4. damian_zet

    damian_zet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co wyczytałem w sieci to pewnie masz zamieniony napęd, sam tak mam w oryginale był Hitachi a teraz jest Samsung. Pewnie będziesz musiał mieć oryginalny napęd aby to odpalić.
     
  5. ZDZISIU222

    ZDZISIU222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tego co wiem błąd E66 może się pojawić po próbie aktualizacji dasha. Aktualizowałeś konsolę przy próbie odpalenia gry?
     
  6. lysiutki

    lysiutki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Ja mam tak samo :/ żadna gra z XGD3 nie odpala (czarny ekran, czerwona dioda, potem E66). Napęd samsung spoofowany jako liteon. Jakieś rozwiązanie?
     
  7. ZDZISIU222

    ZDZISIU222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    lysiutki
    Sam sobie odpowiedziałeś. Spoof. Musisz mieć oryginalny napęd.
     
  8. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    oryginalne napedy. innej rady nie ma
     
  9. lysiutki

    lysiutki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
  10. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    takie moje pytanie czy gry z xgd3 wymagają podobnie orginalny napęd jak ap25?
     
  11. lysiutki

    lysiutki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Podobno nie, wystarczy napęd z obsługą AP2.5 i wgranie flasha opisaną w linkach metodą
     
  12. artbeer

    artbeer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    szczecin
  13. damian_zet

    damian_zet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie jest to prawdą że trzeba mieć oryginalny napęd, sam mam samsunga który był spoofed jako Hitachi. Musicie tylko zrobić to wg moich instrukcji przetłumaczonej ze strony: http://www.xbox360iso.com/how-make-spoof-t468267.html . Nie trzeba kupować nowego napędu, mój w oryginale był Hitachi a na samsungu GOW3 idealnie działa :) oto przepis oczywiście w Jungleflasher 1.88

    1.Wprowadź napęd w tryb vendor.

    2. Kliknji read w zakładce mtk flash 32. Jeśli wyskoczy czy załadować ixtreme lt kliknij na NIE. Przyszykuj oryginalny FW napędu.

    3. Zrób kopie Swojego Spoofed FW które odczytałeś w pkt 2. Oraz w zakładce fwtool32 kliknij save drive key i zapisz go w bezpiecznym miejscu będzie potrzebny później.

    4. Jako Target firmware wybierz Stock fw i Nie naciskaj Spoof source to target!! Teraz kliknij write w zakładce MTK flash 32.

    5. Kiedy się skończy wybierz ponownie READ.

    6. Teraz zapisz ten FW w innym folderze niż poprzedni Spoofed FW

    7. Teraz powinno się wyświetlić, że masz FW Stock w zakładce FW Tool 32 i zapewne DVD key będą same 000000 nie przejmuj się tym , jeśli zapyta czy załadować ixtreme kliknij na NIE.

    8. Teraz odczytany FW z 000 będzie jako source a tego nie chcemy, więc wybierz ten FW z 0000 jako target FW, a jako source wybierz FW z pkt 2 czyli Spoofed FW.

    9. Teraz powinieneś widzieć u góry jako source swój spoofed FW ze swoim DVD keyem, a na dole FW Stock z 00000 który już nie jest spoofed. Wejdź teraz w manual spoof i będziesz widział key z 0000, teraz musisz otworzyć swój DVD key który zapisałeś w pkt.3 pojawi się Twój DVD key i kliknij teraz na OK.

    10. NIE NACISKAJ SPOOF SOURCE TO DRIVE!!!!! Nie jest to potrzebne!!!!!!

    11. Teraz wracamy do zakładki MTK Flash 32 i kliknij Write.

    12. Teraz kliknij ponownie READ i zapisz sobie to FW NOT Spoofed dla Twojego napędu, będzie widoczny już jako Samsung, BENQ lub Hitachi.

    13. Kiedy odczyt będzie skończony zapyta czy załadować ixtreme LT kliknij TAK dla Samsunga a NIE dla BENQ, z jakiś powodów chce dla BENQ załadować Lt 1.1, po prostu przejdź do FW Tool 32 i otwórz w target FW BENQ LT 2.0

    14. I ostatnia rzecz dla BENQ, jako DVDkey będzie wyświetlone FFFFFFFFFFF. Nie przejmuj się kliknij manual spoof wybierz swój DVDkey i jak to zrobisz przejdź do zakładki MTK Flash 32 i kliknij Write.

    I wszystko Zrobione :D Już więcej nie będziesz miał błędu E66 :D Ciesz się grą :D
     
  14. Sasuke659

    Sasuke659 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam problem mianowicie robiłem krok po kroku i jedyne co osiągnąłem zamiast e66 to komunikat aby wyczyścić płyte sucha szmatką(możliwe że źle wypaliłem? kierowałem sie tym tutem pod clonecd http://www.xbox360iso.com/tut-video-how-t467387.html)
    napęd samsung wcześniej liteon(niestety nie mam tego napędu ani fw z niego) konsola z LT 2.0 dash 13599. Proszę o jakąś rade :p

    EDIT
    poczekam na inna wypowiedz :p
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sluchaj i nie pytaj wiecej, nie da sie inaczej kup oryg naped czyli liteona.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  16. jems

    jems Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsola z wymienionym napedem bez spoof wali e66

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  18. jems

    jems Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    konsola oryginalny napęd lite-on teraz pracuje na BenQ (bez spoof) i działają wszystkie gry włącznie z GOW 3 - sprawdzone empirycznie
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak benq na litka mozna bo oba obsluguja ap2.5. Lecz problem z update bedzie

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  20. jems

    jems Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sprawa wygląda tak - oryginalnego lite-ona który był w konsoli mam nie tkniętego i używam go do Liva - a BenQ do kopi zapasowych - tak ze do update używam Lite-ona ( z konsoli mam wyprowadzone kabeli do sata i zasilania DVD a w konsoli gdzie jest miejsce na DVD mam założony dodatkowy wentylator na GPU )
     
Wczytywanie...

Poleć forum