1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gow2 - rzeczywiście są lagi???

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez WiLkU, Maj 10, 2010.

  1. WiLkU

    WiLkU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam mały dylemat dotyczący Gowa 2. Mam zamiar go kupić do gry przez sieć ale od kumpla słyszałem wiele wad o niej ( wie tylko od znajomych). Otóż: twierdzi że ogólnie są straszne lagi , które uniemozliwiają grę , czyli ten kto ma hosta wygrywa . Czy to prawda ? Proszę o udzielanie odpowiedzi tylko przez osoby , które "troche" grały po sieci, a nie wiedzą przez znajomego znajomego , który mial dziadka którego wnuczek grał ...:DD
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzych94

    krzych94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rumia
    Jeżeli masz dobre łącze to lagów nie będzie. To chyba oczywiste
     
  4. WiLkU

    WiLkU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W innych grach raczej nie mam problemów. Słyszałem , że niby gra jest już tak zrobiona , że zazwyczaj są lagi i host ma przeważnie wygrywa. Ktoś jeszcze wypowie się na ten temat?
     
  5. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    dobre łącze = brak lagów
    tyle w temacie
    Mówiąc dobre mam na myśli 2mb i więcej, ale na 1mb też powinieneś z powodzeniem pykać;)
     
  6. HD202

    HD202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety to prawda. Nie raz bedziesz mial ochote cisnac padem o sciane po meczu ktorym byles poprostu bezradny. Szczegolnie gra na mexykanskim hoscie doprowadza wrecz do szalu gdy po 4 strzalach przewagi prosto na klate przeciwnika host niszczy cie jednym strzalem ;) I'm lovin' it. Oczywiscie zdazaja sie mecze w ktorych da sie pograc ;) Mimo to jesli masz mocne nerwy uwazam ze warto kupic ta gre
     
  7. matixon

    matixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i ****a taka prawda tak każdy mowi, a koleś co pierwszy odpisywał załoze sie ze nawet w gowa nie grał bo pisze stereotypowo
     
  8. Daner0

    Daner0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi lagi zdażały sie powiedzmy tak w 50% rozgrywanych meczy. Tyle że dużą sprawe odgrywa tu odblokowane porty czyli NAT i oczywiscie prędkośc łącza.
     
  9. Laska151

    Laska151 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DE
    Ja przy 1Mb bardzo bardzo rzadko miałem lagi.
     
  10. BvraS

    BvraS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódz
    A porty maja tutaj jakies znaczenie w ogole nic o tym nie slyszalem
     
  11. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    gralem z kumplami kumpla na live i gadali ze przy odliczaniu do startu. Jak odliczy 2x 0 wtedy ktos hostuje a jak bedzie x1 to wtedy serwer jest. gadali cos takiego wlasnie.
     
  12. Rivriet

    Rivriet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Znawcy tacy jak Bazajaytee czy Krzych94 zawsze rozkładają mnie na łopatki. Lagi nie mają nic do prędkości łącza, a do szybkości porozumiewania się z serwerem poprzez wysyłanie pakietów. Równie dobrze na Neostradzie 256 możesz nie mieć lagów. Inaczej:

    1) Posiadasz teraz Neostradę 256, grasz w jakąś grę.
    2) Przesiadasz się na Neostradę 20MB.
    3) Nie zauważysz żadnej różnicy w pingach.

    Szybkość internetu nie ma tu nic do rzeczy. W GoW2 lagi są praktycznie zawsze, dlatego większość ludzie do multiplayera wybiera jedynkę. Nie ma znaczenia jak szybki masz internet, liczy się opóźnienie wysyłania pakietów do serwera i odbierania ich z powrotem. Gracz z 50 megowym łączem będzie miał takie same lagi, jak ten, kto ma Neostradę 512. Składają się na to dwa czynniki:

    1) Jak bardzo obciążone jest łącze, tj. ile połączeń na raz przyjmuje na swe barki.
    2) Odległość między graczem, a serwerem/hostem.
     
  13. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
  14. scumbag

    scumbag Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tez zadnych nie uswiadczylem
     
  15. adiedinburgh

    adiedinburgh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Edynburg
    No offence ale chyba mało grałeś w Gearsy po sieci, to co się czasami dzieje podczas gry to porażka, dopóki nie będzie dedykowanych serwerów dopóty będzie wielka lipa
     
  16. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
  17. Rivriet

    Rivriet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    @maczosito - Tak, nie masz lagów. Właśnie patrzyłem na Twoje achievementy. Nie przeszedłeś nawet 1/4 gry, nie grałeś na multi, więc co ty gadasz za głupoty?

    @Abaddone` / scumbag - To samo. Graliście w multi czy w co-opa przez sieć? Tutaj jest mowa o grze WIELOOSOBOWEJ, a nie kooperacji, w której nie ma lagów. Błagam, nie gadajcie głupot, dobrze? Sam grałem w grę wieloosobową, na liście mam chyba z 10 znajomych, którzy grają w ten tytuł co dziennie i każdy wie, że w tej grze są cholerne lagi.
     
  18. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    masz świętą rację z tymi gersami , na trzeżwego to wg. mnie to nie da rady grać na w to ustrojstwo chociaż małó kiedy mam lagi


    [​IMG]
     
  19. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
    To ja zrobię mały offtop.
    W jedynce też są takie lagi, czy nie? I jeśli nie, to czy ktoś w to jeszcze gra w necie?
     
  20. Rivriet

    Rivriet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    @maciek360 - W jedynce nie ma lagów i gra w nią bardzo dużo osób.
     
  21. xRazor

    xRazor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łomża
    mam strasznie wolny 512 mb/s a ani 1 laga nie mialem...
     
Wczytywanie...

Poleć forum