1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra 60Hz a telewizor

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Leicester, Sierpień 4, 2011.

  1. Leicester

    Leicester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam pytanie otóż czy będą jakieś problemy z grą(PES 6) co ma 60Hz z telewizorem który ma więcej, np. Full HD albo inny :)

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Trox

    Trox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RapDOM
    nie nie bedzie problemow .
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie będzie, bo nie ma telewizorów, które mają więcej niż 60Hz.
     
  5. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ???


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. dexon

    dexon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko będzie jak najbardziej okey lecz nie taka bd grafika bo to pes 6 stara gra jak na F HD
     
  7. Leicester

    Leicester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otóż mam telewizor nie tak stary(nie full hd,narazie) co ma 50Hz. To będą jakieś problemy? W xboxie da się ustawić Hz to może tam zmienić?

    Pozdro:)

    PS. W sprawie grafiki-nie przeszkadza mi. PES 6 to klasyk który miażdży nawet pesa 11.
     
  8. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Stara grafa, jak na full hd? A to powiedz mi, ile takich gier jest...

    Wyczerpujące pytanie, na pewno wiem, o co Ci chodziło.
     
  9. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Problemów nie będzie raczej. Jeżeli w opcjach ustawisz na 60 hz to gry będą śmigać tylko zapewne będzie je skalować. Ja tak miałem na starym clatronicu, że obraz z każdej gry zmniejszało nieco i powstawały czarne pasy od dołu i od góry.
     
  10. Leicester

    Leicester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Tym że ten drugi już był wydany jako klasyk czyli w późniejszym czasie. Tak po mojemu.

    Sent from my X10i
     
  12. Leicester

    Leicester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I jeszcze którego wybrać. Wersje classic czy zwykłą. Bo w PESa gram z 10lat i przy okazji znalazłem starego klasyka. Akurat na X360.

    PS. Nie wiem czy to pomoże. Mam Xboxa Arcade i gratis miałem te gry arcade i nie chciały grać(telewizor 50Hz a wymagały 60Hz. To zmieniłem w Xboxie na 60 i wszystko gra. Nie ma żadnych pasów(tylko je testowałem, nie gram w gry dla dzieci)/

    Pozdro :)
     
  13. naughtydog

    naughtydog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    162
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wroclaw
    Chodzilo mu o to, ze piszesz totalne bzdury. Obecnie TV z funcja 3D maja odswiezanie na poziomie 200 HZ, a ja kiedys nawet mialem TV kineskopowy, ktory mial 100 HZ. Najwyrazniej w warszawce takowych nie macie :)

    @Leicester

    Czasami jest tak, ze jak masz podlaczonego X'a do TV LCD/Plazmy i odpalisz stara gre, to wyskoczy, ze gra wymaga 60Hz. Najgorsze, ze nie da sie zmienic w opcjach X'a czestotliwosci. Nalezy wtedy podlaczyc konsole do starego TV (kineskopowego) i wtedy w opcjach pojawi sie wybor czestotliwosci. Zmieniasz i podlaczasz z powrotem do nowego TV. Tak naprawde nic sie nie zmienia, ale konsola widzi, ze teraz nagle TV moze obsluzyc dana czestotliwosc. Ja tak mialem z NBA 2k6 wiec z PES'em 6 moze byc podobnie.
     
  14. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    Niezłe nie ma telewizorów więcej niż 60 Hz.. hAhah po 600 już są plazmy ;d a nawet jeśli to chwyt marketingowy to 200 na 100%
     
  15. Leicester

    Leicester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam na dwa TV(full HD i starego finluxa gdzieś z 24-26"). Zawsze gram na tym finluxie. Ma on 50Hz.
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nawet jak by miały 200hz to co z tego jak każda telewizja nadaje ci w 50/60Hz, więc to tylko cyferki
     
  17. Leicester

    Leicester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc nie bać się o żadne pasy itd. i spokojnie łupać w PESa ?
     
  18. Leicester

    Leicester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie dodałem,że nie gram na TV FULL HD. Wole starego Finluxa ;) Ale ma tylko 50Hz. To normalnie będzie grało ?

    PS. Przepraszam za post pod postem.
     
  19. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie piszcie bzdur, LCD jest ograniczoną konstrukcją i niemożliwe jest uzyskanie na nim odświeżania większego niż 60HZ, odświeża się cała matryca naraz, a te niby LCD 600HZ LG czy Samsungi to po prostu powielanie klatek, czyli bullshit. natomiast plazma (czyli PDP) zbudowana jest jak stare poczciwe CRT (czyli to z ****). tutaj prędkość odświeżania ograniczona jest pieniędzmi jakie jesteśmy w stanie wydać (z tego co wiem, na pewno są TV z 200HZ). jak nie wierzycie to podłączcie TV do komputera i spróbujcie ustawić 600HZ na LCD.
     
  20. Leicester

    Leicester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To spokojnie grać ? Bez obaw itd?
     
  21. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak ci odpaliło, to powinno być ok, ale w sumie zwiększanie prędkości odświeżania to podkręcanie TV, jeśli nie musisz to nie graj, zawsze jest ryzyko, nawet małe.
     
Wczytywanie...

Poleć forum