1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra działała przez chwilę a teraz ODTWÓRZ DVD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sengerski, Grudzień 24, 2010.

  1. Sengerski

    Sengerski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie, mam taki problem: wczoraj odebrałem XBOXa, którego dałem do przeróbki. w Xboxie mam napęd BenQ LiteOn (konsola jest z 2008 roku). Problem tkwi w tym, że oryginały czyta natomiast wypaliłem sobie FIFE 11 i zdąrzyłem w nią zagrać dosłownie raz ( komunikaty o potrzebie aktualizacji itp zostały przeze mnie zatwierdzone i zrobiły się bez problemu) Gra się odpaliła pokazywało się Zagraj w Grę, a gdy wyszedłem po chwili z powrotem do Interfejsu głównego i chciałem ponownie odpalić Fifę to pokazywało się już tylko ODTWÓRZ DVD i jest tak teraz przez cały czas :( Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, mam nadzieję że ktoś z Was będzie potrafił mi pomóc. Dziękuję z góry i życzę Wesołych Świąt !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krzychu4545

    Krzychu4545 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyczyść płytę delikatnie szmatką okrążając płytę zaczynając od środka na zewnątrz. Ostatnio mi pomogło gdy nie mogłem zainstalować gry.
     
  4. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Co aktualizowałeś?
    Dashboard czy grę
     
  5. Sengerski

    Sengerski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szczerze mówiąc nie znam się na tym, była jakaś konieczna Aktualizacja konsoli i aktualizacja gry, obie zaakceptowałem bo gra nie chciała się włączyć i wracała do Interfejsu głównego. Dopiero jak zaakceptowałem konsola sie pare razy zresetowała i gra się włączyła, zdąrzyłem zagrać mecz wyszedłem do Interfejsu gł. i wysunąłem płytkę. Kiedy chciałem odpalić ja ponownie pokazywało się już tylko Odtwórz DVD i włącza się na białym tle znaczek Xboxa ... Pojechałem sprawdzić do kumpla czy działa i odpalała się bez żadnego problemu a przerabiał konsolę już jakiś czas temu.

    Dodam, że gdy odebrałem konsolę po raz pierwszy i wróciłem z nią do domu to nie chciała nawet czytać oryginałów, pisało nawet przy oryginałach Odtwórz DVD... odwiozłem ją więc z powrotem oddali po 2 dniach no i oryginały czytał bez problemu, włożyłem FIFE 11 chciało te aktualizacje a potem już padł :( :(

    Macie jakieś porady ? Z góry dziękuję za każdą pomoc :)

    Próbowałem niejednokrotnie ... ale płyta chodzi u kumpla także jest na pewno dobrze wypalona.
     
  6. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Jaką masz wersję przeróbki? Może wave jest niewłaściwe... Sprawdzałeś grę abgxem?
     
  7. xelah8

    xelah8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja widzę jedną przyczynę. Miałem podobne perypetie, gdy gra była nagrywana na kijowej płycie kijową nagrywarką.
     
  8. Sengerski

    Sengerski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie niczym takim nie sprawdzałem, a jaką wersję przeróbki mam niewiem bo tego mi nie powiedzieli, ale jak pytałem czy FIFA 11 będzie chodzić to mówił, że bez problemu. Wgrywałem przeróbkę w tym tygodniu więc myślę, że jest stosunkowo nowa skoro gra chodzi u kumpla który przerabiał Xboxa z pół roku temu a konsole ma jeszcze dłużej niż ja (nie ma wejścia nawet na HDMI) a wszystko chodzi u niego elegancko. Pozatym gra się raz uruchomiła po aktualizacjach więc myślę, że Wave odpada, ale prawda jest taka, że nie znam się na tym.

    Gry wypalam na Verbatimach i wcześniej wypalałem też gry znajomym, nigdy nie było problemu z odczytaniem.

    Nie wiem już w czym leży problem...

    Dodam, że oryginały chodzą normalnie... więc laser raczej zrypany nie jest ...
     
  9. Krzychu4545

    Krzychu4545 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. Vassi

    Vassi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    551
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Może laser się kończy.
     
  11. Sengerski

    Sengerski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli chodzi o oryginały to tak, oryginały chodzą. Natomiast wypaloną mam na ten czas tylko tą FIFĘ 11, ale dziś podjadę po południu do kumpla po płytkę pustą i wypale jeszcze Dragon Balla Raging Blast 2 bo akurat się ściągnęła. Także zobaczymy jakie będą wyniki.

    Jeśli się kończy, to czytał by oryginały ? Jeśli miałoby być tak jak mówisz to jaki jest ewentualny koszt wymiany lasera na nowy, orientujesz się może?


    Bardzo dziękuję za każdą okazaną pomoc !
     
  12. Krzychu4545

    Krzychu4545 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może być z tym laserem. Oryginały są lepszej jakości. Też właśnie ściągnąłem RB2 :p
     
  13. Sengerski

    Sengerski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc wypaliłem też Dragon Balla Raging Blasta 2 na Verbatimce i niestety też nie działa, pojawia się tylko Odtwórz DVD. Pojechałem do kumpla który ma konsole dużo dłużej niż ja (ten co nie ma wejścia HDMI i przeróbkę robił jakieś pół roku temu) i u niego chodzi bez żadnego problemu także nie mam pojęcia w czym leży ten problem. Jak narazie to po prostu pojadę chyba poniedziałek i niech robią tak jak mają. Zapłaciłem im 100 zł więc raczej łaski nie robią żeby działało tak jak miało. ;)

    Macie jeszcze jakieś pomysły ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum