1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gra laduje sie do logo XBOX 260

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez siamer, Luty 3, 2011.

  1. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witma...

    Jestem nowy wiec prosze o wyrozumialosc ;)

    Probuje odpalic ufc 2010 na xbox 360 i gra nie laduje sie wogule. po wybraniu napedu pokazuje sie logo xbox 360 i nic wiecej (stoi tak).... moge z pada wybrac wyjscie do glownego interfejsu....
    prze chwila zrobilem update konsoli i tak samo jest (inne gry dzialaja oczywiscie - kopie zapasowe oraz orginaly).

    Co jest nie tak ? chcialbym pograc w ta gre (i przewertowalem Wasze forum + google i nie moge znalezc odpowiedzi na moj problem....)...

    prosze o pomoc...

    pozdrawiam...
    siamer
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    rozumiem, że to ufc to kopia również?

    chyba będziesz potrzebował płytki activate.iso, na moje.

    ale niech ktoś inny się wypowie, ja od wczoraj mam przerobioną konsolę, aczkolwiek płyty, które mają taką przypadłość, wymuszają na mnie włożenie najpierw takiej płytki ;)
     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Prawdopoobnie zly wawe jaka masz przerobke??
     
  5. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm nie wiem jaka mam :p bylas przerabiana z jakies 2 lata temu wiec nie pamietam (placilem za to 50 zl pamietam)! skad wziasc/sciagnac archive.iso i co to ? tak te ufc to "kopia zapasowa" ;) jak moge sprawdzic werjse przerobki ?

    dzieki za szybka odpowiedz!
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Za wysoki wave.
    Spatch.uj na nizszy.
     
  7. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sorry ale jak spatchowac ? co spatchowac ? naped ? gre ? prosze o jakas instrukcje....

    dzieki!
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Gre. Jaka masz przerobke konsoli ?
     
  9. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wlasnie nie wiem... nie pamietam (naped chyba samsung - byl wczesniej z nim problem zeby spatchowac, nie mogli znalezc sposobu na niego dlugi czas - moze to Ci cos powie)... jakims programem to iso zmienic czy czym ?

    edit:
    uzywam linux wiec miloby bylo jak by byl jaskis soft na linuksa do tego... wiesz moze cos o tym ?
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Patchu.jesz za pomoca 360 waves patcher. Sprobuj napierw spatchowac na wave 3.
    Oczywiscie gre wypalasz przez plik .dvd
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    iso pat****esz programem wave pacher a zeby sprawdzic wave wrzuc do programu gre ktora Ci chodzi:)
     
  12. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja wypalam za pomoca polecenia: growisofs -use-the-force-luke=dao -use-the-force-luke=break:1913760 -dvd-compat -speed=4 -Z /dev/sr0=/ścieżka/do/obrazu

    idzie bez problemu bo juz wczesniej tego uzywalem (brak jest ustawiony)....

    zaraz sprawdze ten program

    dzieki za pomoc!!

    pozdrawiam...
    siamer
     
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jezeli masz ubuntu to mozesz uzyc programu wine do uruchamiania plikow .exe ( mowie o 360 waves patcher)
    W artykulach masz poradniki jak nagrywac.
     
  14. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nowa wersja programu dziala pod linuksem wiec jest dobrze :D

    dzieki za pomoc - dam pozniej znac czy zadzialalo... :) przerobie na wave 3 zgodnie z zaleceniami ;)

    pozdrawiam...
    siamer
     
  15. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jezeli nie zadziala to spatch.uj na wave 2, bo niestety nie podales wersji iXtreme, wiec trzeba to robic metoda prob i bledow.
     
  16. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    program ma po wgraniu tego iso do niego ma zaznaczone wave 1 czy to znaczy ze gra jest w wave 1 ?
     
  17. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tak. W takim razie, pobierz abgx w ustawieniach zaznacz autopatch na level 3 i przeskanuj gre.
    Powinno wrocic do domyslnego wave.
     
  18. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie uzywam ubuntu.
    nagrywam za pomoca progamu growiso (braka ustawiam wiec musi byc ok, juz wczesniej nagrywalem tak i gry dzialaly).

    sorry current wave jest wave6 !! moj blad zle zobaczylem :p wiec najpierw przerabiam na wave 3 ;) mam nadzieje ze sie uda bo nie chce mi sie isc po nowe plyty a mam jedna czysta juz hehe :p
     
  19. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gra przerobiona jest na wave 3, nagrana i dalej zatrzymuje sie na logo Xbox... bede musial sprawdzic jeszcze z tym wave 2... ale to chyba nie teraz bo nie mam plyt czystych...:(
    jak przerobie na wave 2 i sprawdze czy dziala to dam znac!

    dziekuje za wszelka pomoc :)
     
  20. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to znaczy ze napewno nie masz iXtreme 1.6 i wyzsych.
     
  21. siamer

    siamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pewnie mam 1.5 (z tego co przegladalem google to na 1.5 chodzi wave 2)... moge zaktualizowac firmware bez wyciagania napedu z xboxa ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum