1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra na xboxie live oraz games for windows.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamasss, Grudzień 26, 2011.

  1. Kamasss

    Kamasss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otóż mam pytanie. Czy jak ja np. będę grac na konsoli w Crysis 2 multi przez live, to czy kolega który gra na pc i ma oryginalnego Crysisa 2 też może ze mną zagrać poprzez games for windows ? Czy to działa jedynie konsola = konsola, pc = pc ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Oczywiście, że nie ma takiej możliwości.
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie miał byś szans z graniem w FPS z użytkownikami z pc m.in. z powodu DPI myszek, byli by szybsi, konsola = konsola, pc = pc
     
  5. Kamasss

    Kamasss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, a teraz czytam na forum i jak mam np. oryginalnego Crysisa 2 lub BF2 to jak nie mam konta GOLD w Xbox live to nie mogę grać mutli ? Bo widzę, dużo osób kupuje tego golda lecz co on daje ? Oraz jak np. pożyczę oryginalną grę od kolegi to będę z jego płyty mógł grać mutli czy nie ? Oczywiście konsola nie przerabiana.
     
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz mieć golda, jeśli chcesz pograć na xbl.
     
  7. Kamasss

    Kamasss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha :/ Nie ma innej możliwości, bez golda ? To lipa z tym xbl. A nie da się jakoś grać multi lecz nie przez xbl ?
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Aby grac w multi musisz mieć wykupiony abonament na konto gold
     
  9. Kamasss

    Kamasss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A na ps3 da się grać multi bez żadnych kont gold itp ?
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak
     
  11. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    MUSISZ mieć golda. Gdzie się zgubiłeś? Jest jeszcze Xlink Kai, ale o tym nie będę pisał, bo na forum wszystko jest objaśnione.
     
  12. Kamasss

    Kamasss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, to dzięki za info :) A tak z ciekawości, jak chce zagrać na ps3 multi to jest możliwość gry przez dany swój program jak Xlink Kai czy to jest na podobnej zasadzie co xbl tylko, że darmowe ?
     
  13. Kamasss

    Kamasss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak kupię np. Slima z dyskiem 4 GB i do niego jest gra która trzeba pobrać(jest kod) to muszę kupić większy dysk aby dało się pobrać i grać ? Oraz jakie dyski są do konsoli ? Jakieś specjalne czy takie od pc lub laptopa ?
     
  14. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    nie podłączysz dysku od laptopa czy komputera. Możesz tylko podłączyć specjlny dysk od Microsoftu. Największy to 320 GB
     
  15. Kamasss

    Kamasss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A tak się jeszcze zapytam, czy 700 zł za nowego Slima z 1 grą się opłaca ? Bo nie orientuję się zbytnio w cenach konsol i nie wiem czy nie poszły ceny w górę na święta.
     
  16. BadBoyPL

    BadBoyPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Z tym dyskiem od laptopa, to większej głupoty dzisiaj nie czytałem. A dyski WD Scorpio to co? Sam mam taki od ponad roku, 250GB i smiga az miło. A pamiętam ze dałem za niego raptem 130-150 pln :)
     
  17. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    A każdy ma lapie dysk WD? Nie.
    Jakbyś trochę więcej tutaj poczytał, to wiedziałbyś, że średnio co drugi świeżak chce ładować swój HDD z kompa/lapa do X'a... :p
    Kolega to tak profilaktycznie napisał...

    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  18. BadBoyPL

    BadBoyPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    A to zwracam honor. Ale można też zaznaczyć że jednak sa dyski z lapka ktore podejdą. I że są tylko i wyłącznie z firmy WD, a co za tym idzie znikły by tematy czy podejdzie dysk z lapka czy PC. A tak na marginesie ciekawe czy komuś udało sie "wepchać" dysk z PC do X'a by sprawdzić czy działa.
     
  19. GameOveR

    GameOveR Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jasło
    Niestety nie zagrasz tak. Ta usługa z Xbox Live ma niewiele wspólnego. Tyle że acziki możesz nabijać na PC a będą się na konsoli liczyć też.
     
  20. Kamasss

    Kamasss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A pomożecie jeszcze w 1 rzeczy ? Trochę czytałem na forum i jednak kupię używana przerabianą, taniej wyjdzie. Czy ma to być przeróbka chipem czy poprzez nowy soft(nie wiem jak dokładnie się oprogramowanie nazywa), jak chcę nagrać na płytę gre z neta to musze mieć jakąś specjalną nagrywarkę czy zwykła do płyt i nagrać w trybie iso ? Oraz moglibyście dać link, dobrej wg. was przerabianej konsoli ? Na allegro jest kilka sztuk a chyba 400 zł sama konsola to nie wiem czy nie drogo.

    Co to tej sądzicie ? Dobra, nie zepsuje się szybko i czy będą działać najnowsze gry, zależy mi na Skyrimie w wersji. Polskie :)

    http://allegro.pl/xbox-360-premium-sama-konsola-lt-3-0-i2018242478.html

    Albo co o tych sądzicie:

    http://allegro.pl/xbox-360-arcade-new-dashboard-lt2-0-tanio-289-pln-i2016419747.html

    http://allegro.pl/xbox360-arcade-lt-2-0-najtaniej-289-zl-i2022114135.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum