1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra nagrane na LT 2.0 przy przeróbce LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ghoust2003, Listopad 21, 2012.

  1. ghoust2003

    ghoust2003 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam na forum.

    Jako nowy chciałbym się pierw przywitać.

    Ja z takim pytaniem odnośnie jak można przerobić te starsze gry żeby działały na nowej przeróbce, gdyż kupiłem konsole z owymi grami i niestety nie działają bo znajomy mówił ,że są to gry właśnie jeszcze jak miał starą przeróbkę. Mówię tu o takich grach jak np. Battlefield 3 czy też Wiedźmin .

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: Gra nagrane na LT 2.0 przy przeróbce LT 3.0

    Starsze gry powinny działać na lt 3 problem będzie z grami pod lt 3 przerobionymi na lt2 czyli ze zmienioną topologia puść przez abgx i nagraj najlepiej ihasem

    Wysłane z mojego LG-E610
     
  4. ghoust2003

    ghoust2003 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki. Czyli rozumiem ,że ten Battlefield 3 był nagrany pod 2.0 skoro mi nie działa? Przepuszcze abgx`em ale ihasa nie mam . Ale jest i tak szansa ,że zadziała ?
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Gra nagrane na LT 2.0 przy przeróbce LT 3.0

    Musisz mieć iso tego bf 3 ,dopiero abgx i możesz nagrać bez ihasa bo to nie civ.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Sciagasz iso od nowa skan abgx 360 na ustawieniu autofix level 3 przed nagraniem nagrywasz prog imgburn lub clonecd z pliku .dvd szybkoscia 2-2.4x nie masz ihas to dajesz opcje nagraj do konca plyty. Xgd 3bez ihas kilka gier ci nie pojdzie. Kopie xgd 3 z lt 2 nie za dzialaja na lt 3 i na odwrot .xgd 2 owszem kazde lt. Gry z truncated nie sa bezpieczne na xbox live. I nie dzialaja z dysku bez mp3fix. Uruchomie kopi nie z ta topologia co trzeba flaguje konsole
     
  7. ghoust2003

    ghoust2003 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Druga płyta się nagrała przez abgx tego Battlefield ale za to na 1 cd występuje taki komunikat:

    Checking topology data
    The first 12 sectors of topology data are blank!
    Querying the online database to find the appropriate verified data to use...
    Topology information was downloaded successfully

    Looking for TOP_XGD2-Reach-MW2-BO_v1.sha1 in the online verified database
    Server file TOP_XGD2-Reach-MW2-BO_v1.sha1 no newer than local file - not re
    trieving
    Your topology data doesn't match the file in the database!
    Attempting to fix the topology data
    Looking for TOP_XGD2-Reach-MW2-BO_v1.bin in the online verified database
    Server file TOP_XGD2-Reach-MW2-BO_v1.bin no newer than local file - not ret
    rieving

    Writing fixed topology data to this ISO
    ERROR: Failed to reopen "C:\test2.iso" for writing! (Permission denied) Unable t
    o fix topology data!

    Press any key to exit . . .


    Co poradzić ??
     
  8. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: Gra nagrane na LT 2.0 przy przeróbce LT 3.0

    Możliwe że masz obraz w folderze który ma atrybut tylko do odczytu spróbuj zmienić PPM właściwości odznacz tylko do odczytu może pomoże

    Wysłane z mojego LG-E610
     
    oczy lubi to.
  9. ghoust2003

    ghoust2003 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie nie działa wyskakuje mi teraz komunikat jak przepuszczam przez abgx Medala nowego:

    [​IMG]
     
  10. Grz3chu12

    Grz3chu12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Ja ci odpowiem tak mi chodzą gry z lt 2.0 ostatnio nagrałem black ops 2 i działa :)
     
  11. mokwas

    mokwas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tej gry po prostu nie ma w bazie danych w abgx. A reszta jakby w porządku.
    Jeżeli masz konsolę przerobioną na LT3 i nie masz nagrywarki iHas to nawet nie próbuj wypalać tego obrazu na innej nagrywarce - szkoda płyt - nie pójdzie ci gra.
     
  12. ghoust2003

    ghoust2003 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koledzy bo udało mi się nagrać gra trybi ale jakoś już w 1szej misji konsola się zawiesza. Czyli jeśli chodzi o Medala nowego to jest to ,że nie nagrałem ihasem czy po prostu laser siada?
     
  13. mokwas

    mokwas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czym nagrywasz te gry? W jaki sposób? Czy przerabiasz obraz gry?
    Jaki rozmiar ma obraz gry?
     
  14. oczy

    oczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki naprawde mi pomogłeś
     
  15. heven1814

    heven1814 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jedynie słuszne rozwiązanie co do wyżej. Bo jakoś program do nagrywania tutaj nie miał po prostu jakiegoś większego znaczenia. Problem był po prostu gdzie indziej..Kiedyś miałem coś w tym stylu i taki problem i po prostu to rozwiązałem prze jakieś metody prób i błędów ale nie zwracałem uwagi na to jaki to jest program do nagrywania


    Szukasz nowinek komputerowych, informatycznych czy multimedialnych? Wejdź na tego bloga http://geekgirl.blog.iwoman.pl/ i dowiedz się wielu ciekawostek!
     
    Ostatnia edycja: Maj 27, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum