1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra nie startuje jeśli nie jest przełączony TV...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez 3echo, Listopad 10, 2010.

  1. 3echo

    3echo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na odpowiednie wyjście(w moim przypadku HDMI,wcześniej COMPONENT jak nie miałem kabla HDMI).Nie wiem czy tak ma być?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akak

    akak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zgierz
    Chozi Ci o to, że konsola startuje dopiero wtedy, jak przełączysz TV na wejscie HDMI? To zupelnie normalne, ja tez tak mam :)
     
  4. 3echo

    3echo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No własnie o to mi chodzi,bo jak jest płyta w środku a nie przełączę w TV na HDMI to pisze "otwórz napęd"
     
  5. akak

    akak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zgierz
    Nie rozumiem, gdzie tak jest napisane? Jak nie przelaczyles tv na hdmi to przeciez nie masz tego menu, no chyba ze masz podlaczone i na hdmi i na inny kabel.
     
  6. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja też chciałbym pomóc ,ale nie rozumiem o co ci chodzi
     
  7. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Napisz jaki to TV, i opisz dokładnie problem. Czy chodzi Ci o to, że TV ma obraz z konsoli (jakoś), ale nie możesz uruchomić gry, dopuki, doputy nie przełączysz w tym TV na HDMI tryb? Z tego rozumiem, że pierwotny obraz to można powiedzieć, "podgląd" ?
     
  8. 3echo

    3echo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chodzi mi dokładnie o to,że jak załączę konsole z grą w środku wcześniej niż przełączę w tv na HDMI,to w menu konsoli pisze "otwórz napęd"chociaż słychać,ze napęd jakby zastartował.Dopiero muszę otworzyć napęd i wtedy gra startuje.Albo inaczej...miałem czyszczony napę i chciałem zobaczyć czy wszystko działa,ale gośc nie miał kabla do TV.Po napędzie nie było słychać charakterystycznego szumu podczas uruchamiania gry.Myśleliśmy,ze coś jest nie tak i parę razy kalibrowany był napęd.Dopiero jak konsola została podłączona kablem do TV to gra zastartowała.Nie wiem czy już wiecie o co chodzi?
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Na bank coś z napędem, jeżeli w nim kombinowałeś, to widocznie źle. Powinien doczytać na początku, pokazać okładkę gry, i "uruchom grę" . Sprawdzałeś może na innym napędzie? Napisz jeszcze jaki soft siedzi w nim, ze starymi bywało, że wystarczyło wgrać na nowo soft do napędu i już lepiej działał.
     
  10. 3echo

    3echo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem jaki mam soft w napędzie i jak go odczytać,bo nie mam odpowiedniego sprzętu,a i tak się na tym nie znam.Napęd to LiteOn a konsola z września 2008r.Może to coś pomoże
     
Wczytywanie...

Poleć forum