1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra nie uruchamia się(Split Second)

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez smithinger44, Listopad 12, 2010.

  1. smithinger44

    smithinger44 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gra nie uruchamia si(Split Second)

    Siema.
    Jestem dość świeżym xboxiarzem dlatego mam kolejny problem.

    Zainstalowałem sobie IMG Burnem(Jak w poradniku) Split Second na płytce Media-Techu.
    Wkładam do Xboxa i jest Uruchom czy odtwórz DVD zamiast Zagraj w grę.
    Myślę sobie no dobra może to tylko chwilowe, odpalam a tu przez 5 minut znaczek Xboxa i nic więcej!!

    Coś źle nagrałem?? Czy może zła kopia gry.(Plik ISO nazywa si mvl-ssvs.iso.)

    Proszę o pomoc bo mnie już to wkurza. A nie chcę testować na innej płytce bo jednak kosztują te płytki.

    Wygląda na to że to wina tego activate.iso.
    Na filmiku jest tak samo(Koleś wkłada płytę z grą (Tekken) wyskakuje taki znaczek xboxa jak u mnie. Wkłada jakąś inną płytę, wyskakuje jakiś błąd. Wkłada znowu Tekkena i mu działa.)

    Wyczytałem że ten Activate.iso to jakiś program co z innej płyty się odpala:(
    I że potrzeba jakiś iXtreme 1.6 a ja nawet nie wiem co to!!
    Proszę pomóżcie, kupiłem Xboxa już przerobionego i nie wiem jak sprawdzić czy mam tego iXtreme 1.6 a nie chcę tracić płytki na instalowanie Activate.iso!!

    Podczas instalacji 360 wave patchera wyskakuje mi błąd:/

    Może jednak ktoś pomorze

    HELP!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. chomick32

    chomick32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Twój problem polega na tym, że nie spatchowałeś gry przed nagraniem :). Aby to zrobić, w pierwszej kolejności musisz wiedzieć jaką masz "przeróbkę" (iXtreme - np. 1.5 1.6 LT itp.). Każdy iXtreme odtwarza tzw. WAVE, ale nie będę tego tu opisywał, bo jest konkretny poradnik na tym forum. Jeżeli nie masz pojęcia jaki masz iXtreme, pozostaje metoda prób i błędów, czyli musisz patchować gry na różne WAVE (od 1 do 6), i jeżeli np. spat****esz grę na WAVE 3 i będzie działać to znaczy że masz iXtreme w wersji 1.6/1.61 i tak dalej. Tutorial do patchowania także znajdziesz tu, na forum, bodajże w dziale ISO, ale nie jestem pewien. Szukaj a wszystko znajdziesz :), też od tego zaczynałem.
    Jednym słowem, jeżeli nie wiesz jaki masz iXtreme to bez marnowania płytki/płytek (to zależy od Twojego szczęścia) się nie obejdzie. Co do tego 360 vawe patcher - ściągnij jakąś inną wersję, bo bez tego programu nie spat****esz gry.
    PZDR
     
  4. smithinger44

    smithinger44 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Właśnie napisałem do kolesia SMS z pytaniem jaki mi iXtreme instalował.
    Co do Wave Patchera ściągam już wersję ważącą prawie 200 mb.
    No to jedna płytka zżarta ..
    Spróbuję najpierw na wave 2 bo podejrzewam że to 1.5.

    A może ty mi powiesz jaki to iXtreme.(Instalowany był na wiosnę).
    A i czy nie można zmienić tego wave na już zainstalowanej kopii??

    Właśnie startuję nagrywanie gry w wersji wave 3
     
  5. chomick32

    chomick32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli na wiosnę to może być 1.6, sam miałem taki problem, bo kupiłem konsole i nie wiedziałem jaki mam iXtreme, zmarnowałem z 5 Verbatimków, i w końcu spatchowałem na WAVE 3 i działa - mam iX 1.6.
    Co do tego 360 vawe patchera, to ściągnij już tą wersje zainstalowaną, ze wszystkimi WAVE'ami, ona warzy właśnie z 200mb, ale działa w 100%
    Radziłbym Ci spatchować wpierw na WAVE 3, a później to już wielka loteria, no chyba że typ Ci odpisze jakiego masz iX.
    PS. daj sobie luz z tym Split Second, NUDA totalna, aż żałuję całych 4.50zł na Verbatima :)
    PS 2. Nie, nie można zmieniać WAVE na wypalonej płycie.
     
  6. smithinger44

    smithinger44 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spatchowałem na WAVE 3. Instaluje się. u mnie płytka idzie za 1,50 a i tak wszystkie gry mi chodziły aż do tego nieszczęsnego Split Second.
    A jednak nie odpuszczę bo strasznie mnie wciągnęło demko wersji na PSP.(Jeżdżę tą samą planszę już chyba z 50 raz ..)

    I wiesz co chomick spoko gościu jesteś. Większość osób za takie posty by mnie wyśmiała(Tak jak na elektrodzie bo mi pare klawiszy nagle na klawierce przestało działać) i odesłała do wujka google albo wyszukiwarki na forum.
    W zamian podziękowałem ci w dwóch postach.

    Już nie mogę się doczekać!!
    Jeszcze tylko 9 minut. :p

    P.S. I jeszcze wymyśliłem sobie tak coś(Akurat piszę zadanie domowe z Polaka)
    Krążą pogłoski że Chomick jest Boski!! ..
    Jeszcze raz THX za HELP.
     
Wczytywanie...

Poleć forum