1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra nie uruchamia się

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Michal_18, Październik 27, 2009.

  1. Michal_18

    Michal_18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam taki problem, wczoraj sflashowalem konsole iXtreme 1.6 (wczesniej byl problem bo naped nie chcial sie wysunac, JF sie zacial pod Windowsem przy pierwszym flashowaniu, az w koncu zrobilem pod DOSem w dosflasherze), nagrałem Forze 3(z tego co wiem jest na wave3) wrzucam do napedu, naped czyta plyte, jest czarny obraz i nagle wywala zebym przeczyscil plyte szmatką lub uruchomił ponownie konsole.

    Probowalem 4 razy i 4 plyty poszly sobie...

    Mam wgraną najnowszą aktualizacje, nagrywam na płycie Verbatim z predkością 2,4, moja nagrywarka to LG a naped Benq.

    Jeszcze dodam ze w ogole nie mogę zainstalowac gry na dysku, jak wloze plyte nie moge wybrac informacji o grze. Sprawdzalem na innych grach z wave2 i taka opcja jest.

    Co moze byc przyczyną tego bledu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jeżeli inne gry ci chodzą po twoim flashu ,to jedyne co może być to źle nagrana płyta DVD
     
  4. Michal_18

    Michal_18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, ale robilem wedlug poradników i nagrywalem 4 razy. Za kazdym razem to samo. Mozliwe ze flash sie źle wgrał?
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    mógł być też zły obraz gry ściągnięty ,sprawdzałeś abgx360 ?
    może źle sflashowałeś napęd ,albo podczas nagrywania bawiłeś się kompem ,łaziłeś po necie albo skanowałeś dysk w tle (lub robił to antywirus) no i źle się nagrało - jak masz możliwość to podejdź do jakiegoś kumpla z xbox360 i najpierw u niego sprawdź nagrane płyty
     
  6. Michal_18

    Michal_18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak sprawdzalem abgx360 i wszystko jest. Bylko tylko nagrywanie, po nagraniu sprawdzilo plyte i bylo ok. Wlasnie nie mam mozliwosci u kogo sprawdzic.
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    napisz skąd jesteś może jakiś forumowicz się zgłosi co mieszka nie daleko i sobie sprawdzisz
     
  8. macik100

    macik100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koło
    No to musiałem coś zrobić napędowi... nie ma siły, Mam 1.6 extreme i Forza chodzi bez żadnych problemów... Nie masz jakiegoś serwisu u siebie w mieście czy coś?? Musisz to jakoś inaczej sprawdzić... nie masz jakichś innych płytek niż Verbatimy?? Musisz kombinować... Bo jak Xboxa sie uwalił to niezbyt dobrze...

    PS. Inne gry chodzą normalnie?? Jakieś starsze??
     
  9. Michal_18

    Michal_18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Starsze gry działaja bez problemu. Z pomocą fachowca, sprawdziłem czy dobrze sflashowało do 1.6, nastepnie jeszcze raz wymazałem i wgrałem ponownie 1.6. Wrzucam płytke i nadal to samo.

    Możliwe jest że jeden part zawierał błedy i przez to gra nie śmiga?
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli abgx360 pokazuje wszystko ok to jest ok
     
  11. Michal_18

    Michal_18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okazało się ze nagrywalem na DVD-R DL a nie DVD+R DL :p juz wszystko jest ok :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum