1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Neichel, Listopad 13, 2012.

  1. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,
    Nagralem gre Red Dead Redemption na plyte Verbatim, uzywajac img burna, zrobilem verify i wszystko dobrze. Po wlozeniu do konsoli, plyta zostaje znaleziona, ale jak odpalam gre, wyswietlaja sie tylko napisy a potem juz tylko czarny ekran. Probowalem nagrac na dysk, ale w 50% okolo mi przerywa mowiac, ze dysk moze byc uszkodzony, lub jest brudny. Wyczyscilem i to samo. W czym jest problem? Mam konsole premium lt 2.0.

    Dodam ze jest to pierwsza gra jaka wypalam. Od wczoraj mam konsole.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Niestety kupilem jedynie dwie płyty.(po 8zl w sklepie!) Na pierwszą nagrałem RDR i dzieje sie to co opisalem. Na druga nagralem skyrima, w img burnie wyswietlil sie komunikat ze gra jest za duza, ale przeczytalem, zeby zaznaczyc opcje nagrania do konca plytki. Tak tez zrobilem, ale po wlozeniu do konsoli, xbox nawet nie czyta tej plyty i nie rozpoznaje. Dodam, ze mam jedna gre piracka bo kupilem konsole uzywana, Fifa 12. I ona dziala bez problemow, wiec raczej nie ma nic zwiazku z napedem.

    W takim razie RDR - nagrac ponownie po kupnie plyty.
    A co ze Skyrimem?
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Mialem tak z gow 3 nagrana bez błędów ale sie nie uruchamiala i nie szlo zgrac ma dysk, nagralem 2 raz i zadzialalo, wiec mysle ze pomoże.

    Skyrim, Nagrales opcja truncate? Topology data pod lt2.0?
    Zobacz na allegro plytki, po 8 zl za sztuke to przesada

    @down
    Daj sobie spokój, tak niedługo ban.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  5. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tak wybralem opcje truncate. Nie wiem o co chodzi "Topology data pod lt2.0". Plik iso sprawdzilem programem abgx360 i wszystko ok bylo, wiec zaczalem nagrywac. No i wyszlo jak wyszlo. Moze w takim razie za drugim razem wyjdzie?
     
    1 osoba to lubi.
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Gry xgd3 maja topology data jesli masz lt2.0 musisz nagrac z ta topologia bo nie zadziala jak nagrasz z topology pod lt 3.0. I odwrotnie tez. Przepuzciles przez abgx wiec pewnie dogralo topologie pod lt3.0 dlatego nie dziala.
    Poczytaj jeszcze na forum poradniki jak nagrywac :)

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W dziale dla swierzakow poradnik jaki znalazlem w tytule ma nagrywanie pod lt 2.0, ale w opisie juz jest jedynie pod 3.0 , wiec nie bardzo wiedzialem co robic :( Jesli nagrywam takie gry jak np. Skyrim (nowsze) to po prostu od razu nagrac przez img burn, bez bawienia sie w abgx ?


    Kliczko987
    Dlaczego mnie obrazasz?
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Mozesz puscisz przez abgx, ale z opcja "disable write" zeby nie dogrywal topologi pod lt3.0 a przy okazji sprawdzisz obraz czy nie ma błędów

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czy w tym momencie jesli juz skorzystalem z abgx bez 'disable write', musze sciagac iso na nowo, bo juz mi nagral ta topologie do iso ktory sciagnalem?
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Masz 2 wyjscia
    Wgrac lt3.0
    Wgrac do obrazu topology Data pod lt2.0
    Jak opisane na forum (dzial Iso) sa poradniki jak nagrywac na lt3.0 i lt2.0

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Lub, sciagnac na nowo? Jest to maly problem dla mnie, mam bardzo szybkie lacze. Jesli wgrywanie lt 2.0 pod 3.0 jest jakies skomplikowane :)
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Nie jest to skomplikowane.
    Szybciej bedzie jak zmienisz topology data niz obraz sciagac od nowa

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  13. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Tutaj masz wsio, jak topologie zmieniac tez
    http://xboxforum.pl/showthread.php?p=977693

    Lt2.0 a Lt+2.0 to samo niejedni poprostu tego + nie pisza

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  15. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ok, dzieki, topologie juz zrobilem jak trzeba. Czyli rozumiem, ze moge grac nawet w te najnowsze gry na lt 2.0? Bo sprzedawca mowil, ze musialbym zaktualizowac do 3.0, zeby odpalic nowsze pozycje.

    btw. Bardzo dziekuje ROBI772 bardzo mi pomagasz, jako nowicjuszowi.
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Odpalisz ale jesli nie masz jeszcze duzo gier xgd3 na lt2.0 to zmien na lt3.0 + najlepiej zakup nagrywarki liteon ihas

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  17. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A czy nie lepszym rozwiazaniem by bylo zrobienie RGH? Dzisiaj w serwisie dowiedzialem sie, ze moge dzieki temu grac w gry przez pendriva/dyski zewnetrzne. Nie bede musial juz wiecej placic za inne przerobki do nowszych gier i w ogole jest bardzo polecane. No i oszczedze na plytach, bo jednak po kilku grach wyjdzie kilkadziesiat zl. W serwisie facet powiedzial, ze zrobi to za 150zl, wiec nie wiem czy to dobra cena?
     
  18. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Cena dobra.
    Jesli nie chcesz grac na live to rgh jest dobrym wyjsciem, nie potrzeba plytek tylko dysk. Myslalem ze zalezy ci na live dlatego nie oferowalem rgh

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  19. Neichel

    Neichel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Z tego co wyczytalem, to dostane bana za granie na live predzej czy pozniej i jest to kwestia tylko czasu.
    Xboxa kupilem tylko z mysla o graniu w single, ze wzgledu ze mam slabego laptopa pod gry, i jest raczej z mysla o pracy.

    Nie wiem tylko, czy mozna ufac takim osobom w serwisach malych na osiedlu? Jest to robione oczywiscie nielegalnie, wiec zadnej gwarancji nie mam. Moze mi konsole zepsuc, bez konsekwencji. Jestem z Tychow, moze ktos na forum zna osobe warta polecenia ?
     
  20. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Gra sie nie wczytuje, czarny ekran

    Jesli tak to przerabiaj na rgh.
    Jesli boisz sie u niego przerabiac to znajdz kogos zaufanego na forum w dziale usługi
    http://xboxforum.pl/uslugi-49/poszu...obi-mi-konsole-1537/index256.html#post1118990

    Pozdro

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum