1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[GRA]Skyrim (Wersja Finalna) Pomoc przy wgraniu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xenowski, Sierpień 7, 2012.

  1. Xenowski

    Xenowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Odrazu na wstępie powiem że dziś przyszła paczka z kupionym, przerobionym xboxem 360 pod lt 3.0 i nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z nagrywaniem gier pod Xboxa. Oczywiście zanim przyszedł xbox ściąłem sobie tą wersje skyrima:
    TES.V.Skyrim.RF.X360.DubbingPL.NapisyPL.REPACK.FINALNA.WERSJA.0800.HDDok-DOG29
    Oczywiście wersja przyszykowana pod xgd3.

    po ściągnięciu dostałem oto te pliczki:
    [​IMG]

    Według zaleceń przy downloadzie odrazu edytowałem plik o rozszerzeniu .dvd zmieniając wszystko na:
    "LayerBreak=2133520
    TES.V.Skyrim.RF.X360.DubbingPL.NapisyPL.REPACK.FINALNA.WERSJA.0800.HDDok-DOG29.iso"

    Problem zaczyna się gdy uruchamiając abgx360 ustawiając wszystko tak jak jest w tym poradniku:http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-134486/

    wyświetla mi się takie coś:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Nie jestem teraz pewien czy obraz .iso który ściąłem jest poprawny.

    Drugim problemem jest sam proces nagrywania. Póki co jeszcze się za to nie zabierałem ale z tego co wyczytałem jest bardzo dużo nieudanych prób(szczególnie dużo jest ich nieudanych przy wersji LT 3.0), więc wole się doradzić jak zgrać tą konkretną grę zgrać na płytę tak aby nie było później żadnych niespodzianek. Niestety u nas w sklepie jest tylko EMTEC DVD+R Duble layer więc z Verbatim nici.

    Co do sprzętu... Ostatnio spaliła mi się nagrywarka DVD firmy Benq więc będę planował zakup nowej nagrywarki. Bardzo wszyscy nalegają aby gry na xboxa nagrywać nagrywarką lite-ON IHAS ,a do tej firmy nie mam zbytnio przekonania ponieważ słyszałem że tej firmy sprzęt jest bardziej narażony na zepsucie. Kupując nową nagrywarkę nie chcę się sugerować samym xboxem i duble layer bo też dużo innych rzeczy muszę zgrywać na innego rodzaju płytki. Zależy mi na tym aby nagrywarka jak najdłużej wytrzymała i była w taniej cenie.
    I tu drugie pytanie czy muszę kupować "Tą konkretną" nagrywarkę czy mogę spokojnie kupić sobie inną nagrywarkę DVD z możliwościa zapisu DL?

    Z pozdrowieniami Xenowski.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja mam samsunga lt 2.01 [x360 fat] i nagrałem tą wersje bez przepuszczania abgx, ogólnie to nagrałem na pałe nagrywarką TSSTCorp SH-S202N trybem truncate, przeszedłem gre 2 razy a teraz trzeci przechodze i mnie nawet nie wywaliło do ekranu głównego. Od tamtego czasu nagrywam gry tym moim sposobem "na pałe" i każda działa - Soul Calibur V, Wiedzmin 2, Prototype 2 - no i kilka innych - o dziwo każda działa ...
    Oczywiście plik .dvd musi zawsze być.

    Możesz spróbować nagrać jak mówie, 3-4zł na płyte cie nie zbawi - browar mniej :)

    Co do IHASA - Kupuj, nagrasz nią wszystko a i to jedyna nagrywarka którą zrobisz wierne kopie gier 1:1 na X'a
     
    1 osoba to lubi.
  4. Xenowski

    Xenowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra to zakupię tą nagrywarkę IHASA. hmm A co to znaczy nagrywać sposobem "truncate"? Wszędzie się z tą metodą spotykam a nie wiem co to jest wgl za metoda. Mógłby ktoś wyjaśnić na czym to mniej więcej polega?
     
  5. siatkatozycie

    siatkatozycie Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    własnie też miałem o to zapytać bo nie mam pojęcia

    Prowadzisz firmę transportową? Nie wiesz jak sprawnie zaplanować transport różnych towarów z firmy i do firmy? Wejdź na https://logistykaa.wordpress.com/ i sprawdź jak możemy Ci pomóc
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 23, 2015
  6. Shadek

    Shadek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2014
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Opcja truncate nagrywa ci w 97% obraz na płytę
     
Wczytywanie...

Poleć forum