1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra w duże gry bez dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bob1897, Luty 24, 2011.

  1. Bob1897

    Bob1897 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam okazję kupić niedrogo używanego xboxa, ale mam pewne wątpliwości. Przede wszystkim nie posiada on dysku, tylko małą kartę pamięci 256mg. Czy to oznacza, że nie będę mógł na nim grać w duże gry? Z tego co się rozejrzałem, to większość nowych gier zajmuje więcej niż 4,7 giga, więc nie zmieści się na jednej płycie. Czyli, że takie gry trzeba instalować na dysku a jak go nie ma to się nie pogra?

    Drugie pytanie tak na marginesie. Mam monitor lg flatron. Czy da się go podpiąć do xboxa tym kablem, którym podłączony jest do komputera? I czy głośniki da się oddzielnie do xboxa podłączyć?

    Dziękuję z góry za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gambit95

    Gambit95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1.Będziesz mógł, bo zapis gry zajmuje chyba góra 10 mb. Żadna gra nie jest na DVD tylko na DVD DL ( 8.5 GB). Pograsz w takie gry bez instalacji.
    2. Musisz mieć specjalny kabel VGA, polecam BigBen albo Microsoft.

    PS. Piszesz o Xbox czy Xbox 360???
     
  4. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Wydaję mi się że pisze o xbox'ie 360 ;]
     
  5. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dysk to tylko sie do liva przyda. no chyba ze chcesz instalowac gry bo nie lubisz długo czekać aż zniknie magiczny napis LOADING :)
     
  6. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Konsola to nie komputer dysku nie potrzebuje , przecież to jest zaleta że wkładasz i grasz a nie instalujesz 30 minut jak w pc a potem jeszcze wywala że nie właściwe sterowniki . Spokojnie możesz grać na tej karcie zmieści się na prawdę dużo zapisów gier max ile waży zapis z mojego doświadczenia to Mafia II ok 53mb ale to jedyna kata gra niektóre nie przekraczają nawet 1mb. A co do szybkości dysk vs płyta to było mnóstwo testów i nie każde gry się szybciej wczytują , ale jedno jest pewne z dysku jak odpalasz ( oczywiście płyta w napędzie ale tylko to sprawdzenia nie kręci się ) to napęd się mniej zużywa ( tylko przy instalacji ) i konsola chodzi dużo ciszej
     
  7. Bob1897

    Bob1897 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi o xbox 360 oczywiście, nie napisałam, przepraszam.
    Zupełnie nie wiedziałem, że te płyty to dvd dl, dzięki za porady. To używany x, więc skoro nie posiadał dysku do tej pory to napęd pewnie jest już nieco zużyty. Z tego co widzę na allegro, taki dysk kosztuje ok. 130 złotych. Tylko czy trudno go samemu zainstalować jakby co?

    2. Co do kabla VGA to on chyba odpowiada tylko za obraz prawda? A głośniki? Nie znalazłem na allegro Big Bena ani Microsoft, jest za to bardzo duży wybór tych kabli. Czy te za 6,90zł różnią się znacząco od tych za 85zł dla działania xboxa360?
     
  8. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Ad.1 Latwo, wkladasz i jest.
    Ad.2 W przypadku kabla VGA jest roznica za ile kupisz. lepiej kupic oryginal
    Oryg. Kabel HD VGA Microsoft NÓWKA! GW12M=R2pol= (1474865632) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
     
  9. Bob1897

    Bob1897 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzięki. A jak z tymi głośnikami?
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    kupisz taki kabel jak podal @bgszef i bedzie smigac wszystko. ale dzwiek tylko 2.1
     
  11. Gambit95

    Gambit95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aby mieć dźwięk musisz zakupić adapter Chinch żeński albo męski, najlepiej taki :

    Adapter Chinch/Mini Jack żeński xbox+głośnki (1472157569) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

    Najprawdopodobniej podłączasz kabel pod zwykłe głośniki, a nie kino domowe.
     
Wczytywanie...

Poleć forum