1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gra w Polskiej wersji językowej, ale gram na angielskiej

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gregirland, Grudzień 2, 2012.

  1. gregirland

    gregirland Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Księżyc
    Witam, mam konto xbox na irlandie, wiec jest w częsci meni po angielsku, no i niektóre gry mam po Polsku, a niektóre po Angielsku, Adwenture kinect kupiłem w Dublinie, i gram po Polsku, to samo w kinect sport. Natomiast dzisiaj miałem problem, bo kupiłem w tesco u siebie(dublin) MOHW, i jak włożyłem płytę do konsoli, pisało "wciśnij start" wcisnąłem, pisało mi 2 razy "wczytywanie" a potem zmieniało mi na "loading" angielski. W menu nie mam zmiany języka. Proszę was powiedzcie mi czy da się zrobić tak żeby gra była po Polsku? bo domyślam się ze tak, skoro zaczęła się wczytywać po Polsku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gry uruchamiaja sie po polsku gdy jezyk dasha jest ustawiony na polski.
     
  4. gregirland

    gregirland Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Księżyc
    konsole mam na jezyk Polski, jak i region ustawiony mam na jezyk Polski, dlatego dziwi mnie to co sie dzieje :(

    p.s. znalazłem pewien problem, mianowicie, gdy się wyloguję, to xbox mam cały po POlsku, ale gdy tylko się zaloguję na swoje konto, to menu mam po Angielsku i Polsku( pomieszane)
     
  5. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Odp: gra w Polskiej wersji językowej, ale gram na angielskiej

    A konto zakladales na irlandzkim xbl czy polskim. W sumie to nie wiem czy ma to znaczenie ale moze

    Wytapane z XPERII;-)
     
  6. gregirland

    gregirland Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Księżyc
    musiałem założyć na irlandzkim, ponieważ miałem 2 gry które mogłem aktywować tylko z konta irlandzkiego (próbowałem z konta Polskiego, ale pisało mi że lokalizacja jest niewłaściwa) + konto na miesiac golda.

    p.s. ja jestem na koncie xboxlive.pl loguje sie wbija mnie na Angielskie menu konta, klikam na zmiane języka, to pisze mi po Polsku, na jaki język chcę zmienić, klikam na Polski, to zmienia mi na angielski spowrotem. Tak samo mam z punktu widzenia przeglądarki z xboxa. Juz tego nie kapuje.
     
  7. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Odp: gra w Polskiej wersji językowej, ale gram na angielskiej

    A lokalizacje masz ustawiona na polskę czy irlandie?

    Wytapane z XPERII;-)
     
  8. gregirland

    gregirland Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Księżyc
    na xboxie, mam wszystko ustawione na Polskie, natomiast na koncie mam ireland, i jak już pisałem wcześniej, klikając na zmianę lokalizacji, nie mogę zmienić na polskie.
     
  9. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Odp: gra w Polskiej wersji językowej, ale gram na angielskiej

    Gdzies tu na forum widziałem link do tutka jak przenieść konto xbl uk na pl. Mysle ze dla Ciebie byloby najlepiej przenieść konto tez na pl. Poszukaj w googlach lub tu na forum.

    Wytapane z XPERII;-)
     
  10. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wydaje mi się iż wszystko jest ok - po prostu Polski Live nie posiada ogromu funkcji dostępnych na irlandzkim (dlatego te niedostępne u nas funkcje nie są przetłumaczone) ...a co do gry może po prostu nie ma w niej jeżyka polskiego - 'wciśnij start' nie musi o niczym świadczyć (miałem chyba podobnie z cod mw2 albo jakąś inna grą nie pamiętam jaką -ta sama sytuacja co u Ciebie). pozdro
     
  11. gregirland

    gregirland Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Księżyc
    Wydaje mi się że jesteś w błędzie, bo jak już wcześniej napisałem, problemy sa nie tylko z tą grą, ale i po zalogowaniu się na konto, mam częściowo menu po Angielsku, a częściowo po Polsku. Natomiast gdy się wyloguję to wszystko mam po Polsku. Być może dlatego problem będzie po stronie konta, ponieważ założyłem je na Irlandie, i nie moge teraz zmienić lokalizacji na Polską. Przypuszczam, że gdy uda mi się zmienić tę lokalizację, bo wszystko będzie juz OK, ale pewności nie mam.
     
  12. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Odp: gra w Polskiej wersji językowej, ale gram na angielskiej

    Tylko czy angielska wersja językową to taka tragedia?;-)
    Wytapane z XPERII;-)
     
  13. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mam nadzieję że umiesz czytać ze zrozumieniem - nie bedziesz miał wszystkiego po polsku po zalogowaniu gdyż wiekszość aplikacji dostępnych w Irlandii nie jest dostępnych w Polsce ... jak sie wylogujesz to normalne że wszystko jest po polsku(wiem bo miałem tak na koncie UK - 'prze-emigrowałem' na Polskę i szczerze żałuję bo tu bieda jest).
     
  14. gregirland

    gregirland Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Księżyc
    właśnie też do tego teraz doszedłem, poprzez szukajke, dlatego chyba dam sobie spokój, tylko że nadal nurtuje mnie fakt, że jak włączam grę, MOHW, to pisze mi "wciśnij start", potem "wczytywanie", i po chwili zamienia się na "loading" i juz wszystko jest po ENG. Więc wnioskuję że gra jest wielojęzyczna, tylko że u mnie zmienia się na ENG. Dziwne, no ale zaczynam to chyba powoli olewać.
     
  15. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    Dokładnie tak jak kolega ci odpisał część dasha będzie po Polsku jeśli ustawisz ten język w konsoli, druga część jak netflix i inne będzie po angielsku, czasem po aktualizacjach coś się knoci i jest całkiem eng przez jakiś czas. Jeśli chodzi o gry to po ustawieniu j Polskiego w systemie co ma się odpalić po Polsku to się odpali samo. A jak zaczniesz grać w tego medala załóżmy w single player to masz dialogi po Polsku ?
     
  16. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Przeniesienia konta wiąże się z utratą wszystkich dodatków tzn. DLC, osiągnięć itp.
     
Wczytywanie...

Poleć forum