1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra wypalona i przechodzi weryfikację, ale nie można jej zainstalować na dysku.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jedrek_1, Październik 12, 2012.

  1. jedrek_1

    jedrek_1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Gra wypalona Ihasem z LT Maxem na Verbatimie wszystko według poradnika. Mam LT 3.0 i najnowszego dasha. Gra wypala się poprawnie, przechodzi weryfikację i działa bez problemu. Niestety nie mogę jej zainstalować na dysku konsoli (wyskakuje błąd "przetrzyj płytę..."). W czym może leżeć problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Sprawdź płytę Abgx'em, ewentualnie jeżeli sprawdzałeś obraz przed nagraniem powinien być dobry. Lasery w konsoli są dosyć czułe zwłaszcza jeśli chodzi o XGD3. To, że nagrywarka bez problemu odczytuje płytę nie oznacza, że konsola odczyta ją. Być może gdzieś padł bufor i miejscowo jest gorsza jakość nagrania z czym konsola sobie nie radzi.
     
  4. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Mialem tak ze sleeping dogs i darksiders 2 w przypadku SG usunąłem plik DVD puscilem iso w abgx zeby zrobil nowy plik i nagralem ponownie,gra sie instaluje bez problemu a co do Darksiders probowałem kilka razy pod rzad zainstalowac i za 4-5 zainstalowalem:)
     
  5. jedrek_1

    jedrek_1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Obraz sprawdzałem Abgx'em, więc pewnie się słabo wypaliło. Dzięki za obie podpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie: Miałem wcześniej problem z wypaleniem gry i na forum poradzili mi, żebym spróbował zwiększyć w ustawieniach buffer size i read buffer size na 512. Czy to na pewno optymalne ustawienie? Bo fabrycznie było tylko po 40 z tego co pamiętam.
     
  6. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak bufor można ustawić na 512MB. A co do instalacji to zależy przy ilu % ci wywala. Jeśli około 46-50% to znaczy ze najprawdopodobniej masz złe ustawienia Eeprom lub płyta była wadliwa. Jeśli na innych % instalacji to najprawdopodobniej po prostu źle się nagrało.
     
  7. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    zainstaluj z MP3 w tle, stary sprawdzony sposób - z pendrive'a puszczasz dowolną mp3 na xboxie i instalujesz grę na dysku :) powinno pomóc.
     
  8. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    @up
    Jak płyta jest źle nagrana to mp3 nic nie da.. Poza tym z tego co wiem do mp3 bardziej do rozruchu działa a nie do instalacji (lecz moge sie mylić)
     
  9. br0nek.

    br0nek. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nowa Deba, Poland
    trik z mp3 zazwyczaj stosuje sie do instalacji gier, ale bylo kilka osob, ktorym pomagalo tez przy rozruchu gier. sam tej metody nigdy nie stosowalem(mi wszystko na ihasie smiga bez problemow), wiec pisze tylko to co wyczytalem tutaj na forum ;)
     
  10. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    @up
    Ja kiedyś stosowałem i nie zauważyłem żadnych różnic przy instalacji. Gry, które się instalowały instalowały się z mp3 i bez mp3, a te które się nie zainstalowały, nie zainstalowały się także z mp3. Natomiast jeśli uruchamiałem bez mp3 zawsze wyskakiwał błąd podczas grania, a kiedy uruchamiałem z mp3 wszystko było ok..
     
Wczytywanie...

Poleć forum