1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra wypalona i zweryfikowana 100% a nie daje się zainstalować

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez Jameroo, Luty 27, 2013.

  1. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    Witam, posiadam LT 3.0, gry nagrywam ihasem podłączonym pod laptopa przejściówką z adapterem przez usb. Obrazy sprawdzane abgxem z ustawieniami z tutoriala z forum, ustawienia imgburn też według tego samego opisu.
    Gry nagrywają się i weryfikują w 100% bez jakichkolwiek błędów, natomiast coraz więcej płyt i tak ląduje w koszu, ponieważ przy próbie zainstalowania gry na dysku, wyskakuje żeby wyczyścić płytę miękką szmatką. Czasem przerywa instalacje przy około 50 %, czasem przy 30 %.
    Czasem nagrywam grę drugi raz i wtedy np. gra instaluje się bez problemu.
    Ktoś wie w czym tkwi problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. alfamaniek

    alfamaniek Banned XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Śląsk,jura krakowsko-częstochowska,okolice ;-)
    1 wsze pytanie .Używasz płyty np. Verbatim ?
     
  4. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Nagraj na verbatimie jak nie przejdzie instalacja to laser do podkręcenia albo wymiana na nowy.
     
  5. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    nagrywam tylko i wyłącznie na verbatimach,
    kolejny przykład to np. crysis 3, wypalony i zweryfikowany w 100%, żadnych błędów a instalacja staje na około 30% ale gra działa, co prawda grane tylko online póki co, zobaczymy co będzie w singlu czy stanie gdzieś i wywali błąd.
    przy robieniu lt 3.0 znajomy pytał czy regulować laser, stwierdziłem że nie ma potrzeba a trzeba było to zrobić widocznie.
     
  6. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    a z jaka prędkością nagrywasz?i czy masz OPC włączone?
     
  7. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Odp: Gra wypalona i zweryfikowana 100% a nie daje się zainstalować

    A ja mam lt 2.0 i nie mam żadnych problemów jak narazie wszystko dziala, nie zmarnowałem ani jednej płytki wszystko się instaluje bez kombinowania i po co było tak szybko zmieniać na 3.0

    wysłane z C64
     
  8. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Pzyjedz to sie podreguluje daleko do mnie nie masz. Jezeli weryfikuje plyte to bankowo laser pada.
     
  9. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    @kurczak80 teraz zauważyłem że u ciebie robiłem lt 3.0 :) mogłem sie jednak zdecydować na regulację jak proponowałeś, wybiorę się do ciebie przy najbliższej okazji.
    co do nagrywania to zawsze nagrywam z prędkością x2,4 i "Perform OPC before write" jest włączone, zresztą wszystko według tego poradnika z forum http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    zastanawiam się może najlepszą opcją będzie zamówić nowy laser i wymienić?
     
  10. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Verbatimy nagrywa się x2,4 z opc wyłączonym a x4 z włączonym.
    Ale jak nagrało i przeszło weryfikację to płytka raczej 100% jest dobra.
    Co do lasera to najpierw trzeba sprawdzić czy regulacja coś da jeżeli tak to po co go wymieniać.
    Aha lasery zdarzają się walnięte na początku zamówiłem już drugą sztukę i zobaczę czy będzie śmigał z moim starym liteonem.
    Pierwsza była walnięta i po wymianie i kalibracji ledwo czyta verbatimy a o platinumach i innych cudach nawet nie piszę bo ich nie widzi.
     
  11. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    dopiero teraz zobaczyłem w tym poradniku żeby z włączonym OPC nagrywać x4, sprawdzę czy faktycznie coś to da
     
  12. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    Need for speed most wanted nagrane z OPC x4, wypalona, zweryfikowana i zainstalowana na dysku, może to było przyczyną.
    jutro sprawdzę jeszcze raz z crysisem 3, nagram tak jak nfsmw i zobaczymy co będzie.

    edit:
    dziś nagrane Tomb Rider z OPC i x4, zweryfikowane, bez błędów i zainstalowana na dysku, czyli prędkość nagrywania mogła byc problemem.
     
  13. Widgeter

    Widgeter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja nagrywam na Verbatimach MKM-003-00z predkością 2,4x z OPC włączonym i też wszystko działa,więc nie widze różnicy co do prędkości nagrywania i zaznaczania lub odznaczania OPC ,ważna jest tylko marka płyty
     
Wczytywanie...

Poleć forum