1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra xbox1 na xbox360 jtag nie uruchamia się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jaceksss123456, Kwiecień 18, 2012.

  1. jaceksss123456

    jaceksss123456 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam,
    chciałem sobie zagrać w starszą gierkę Marvel Vs Capcom 2. Poczytałem forum i znalazłem tutka http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-instalacja-emulatora-xbox1-na-jtag-xbox-105665/index4.html. Zrobiłem tak jak jest napisane. Logo starego xboxa uruchamia się za to sama gra już nie. Wyskakuje komunikat: Kabel VGA HD AV nie obsługuje odświeżania 50Hz w trybie PAL,wymaganego przez grę. Podłącz złącze kompozytowe, Advanced SCART lub Component HD AV Cable. Jest jakiś sposób na to aby ta gra działała? :) Gram na monitorze LCD. Przerobiłem gre do formatu god. W fsd gre widzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    E ustawieniach pal zmien na 60hz

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. jaceksss123456

    jaceksss123456 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w ustawieniach wyświetlacza jest aby rozdzielczość obrazu, kalibracja czerni i wygaszacz ekranu. Więc jak ja mam to zmienić??
     
  5. jaceksss123456

    jaceksss123456 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Ta gierka wyszla na XBLA jak masz JTAG to ci bujnie i po sprawie
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kabel composite i tam zmień na 60hz, i znów podłącz hdmi
     
  8. jaceksss123456

    jaceksss123456 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok zmieniłem te ustawienia tak jak akir pisał i pomogło. Mam za to inne pytanie- aktualizowałem sobie fsd do 2.2 i nie odpalają mi się już wszystkie gry. Przed aktualizacją wszystkie gry działały a teraz ponad połowa wywala mi "błąd gry" i wyrzauca mnie do orginalnego dash. Co da się z tym zrobić? Trzeba raz jeszcze skopiować gry żeby na nowym fsd działały?
     
Wczytywanie...

Poleć forum