1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gra z dysku na Ixtreme

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez yugo, Listopad 23, 2010.

  1. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Witam!
    Pytanie czysto teoretyczne (jeszcze nie mam konsoli , wcześniej miałem ale oryginałkę , ale teraz zamierzam brać przerobionego x360 , skończyłem już z multi niestety , cena golda mnie wykończyła ;P).

    Czy jeżeli mam przerobiony x360 (np. ixtreme 1.5 , bo taki fw ma konsola kumpla którą zamierzam brać) i kopię gry na płycie , w konsoli będzie dysk ,włożę płytę do konsoli , wybiorę Y (wgraj na dysk) i jak wgram na dysk to da radę odpalać tą grę z dysku (rozumiem że płyta będzie wymagana podczas gry , ale będzie tylko do wczytania startu czy jakoś tak a potem to leci all z dysku) ofc. z płytą w środku?
    Chodzi mi o nieużywanie napędu = lżejsza praca X360 = cichsza praca X360 = mniejsze ryzyko RRoda :)


    @edit
    Dysk w konsoli jest zbanowany , jak go odbanować?
    Czytałem że wystarczy jakiegoś dasha od M$ wgrać i on odblokowywuje HDD , to prawda?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orzelorzel

    orzelorzel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wgrywasz dash 9199 i będzie gitara albo ten nowy .611 i czekasz z przeróbką na lt+ :)
     
  4. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    Jeżeli chodzie o obandowanie dysku wpisz w gogle Xbox 360 nxe2010 jest to zbiór plików która trzeba wrzucić na dysk by go obandować
     
  5. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Czyli rozumiem , że jak odbanuję dysk , to BĘDE MÓGŁ WGRAĆ KOPIĘ GRY NA DYSK (PIR..ata) i odpalać z dysku (rozumiem że płyta w napędzie ale potrzebna na początku do zweryfikowania gry)?
     
  6. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Dokladnie.
    Naprawde duza oszczednosc lasera. Przede wszytskim o wiele cichsza praca xboxa.
     
  7. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    A jak się ma sprawa , gdy mam przeróbkę ix1.5 (wave2 czyta) , gry na wave3 i muszę je odpalać wcześniej wkładając boot disc? (activate.iso).

    Wkładam activate iso do konsoli , potem grę (kopię , tzn. pirata z karaibów ;>) , zgrywam na dysk i jak bede chcial grac z dysku potem to znowu Activate.iso (zeby znowu wczytalo gre) , potem kopia do napędu i odpalam z dysku nie?i przyjmie ją nie? po wcześniejszym activate?
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ix 1.5 nie obsługuje activate.iso
     
  9. kisiel5577

    kisiel5577 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Radziłbym Ci wgrać LT+, jeżeli oczywiście masz jeden z obsługiwanych napędów. Wydaję mi się, że już wcześniej miałeś nagrane płyty z wyższym Wave niż 2? Więc albo jeszcze raz nagrasz gry i zmienisz wave, albo zrobisz nową przeróbkę.
     
  10. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    @krisr77
    Mam boot disc ;>
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tzn ze nie masz ix 1.5
     
  12. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dash Lt 1.1 (9199)
     
  13. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    To jakie mam iXtreme ;O?
    Sprzedawca mówił że 1.5 , ale skoro 1.5 nie obsługuje boot disca , to co jest ;>?

    @topic
    żeby zakończyć.

    Wkładam boot disc , potem kopie gry , wgrywam na dysk , i mogę odpalać z dysku :)?
    I jak wyłącze konsole to znowu boot disc , potem kopia i lecimy z hdd?
     
Wczytywanie...

Poleć forum