1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gra zgrana na dysk, dziwny problem z odczytem przed napęd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez qler85, Luty 10, 2010.

  1. qler85

    qler85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z tego co czytałem napęd czyta z płyty TYLKO przy starcie gry a potem z dysku sobie działa
    tymczasem mam problem z grą top spin 3, zainstalowałem ją na dysku i zawsze uruchamia się bez problemu, ale po każdym prawie że meczu pokazuje się komunikat o problemie z odczytem płyty (gdy ma wychodzić do menu gry), żeby przeczyścić szmatką itp...
    najdziwniejsze jest to że w tym momencie napęd nawet nie próbuje odczytywać z płyty (nie słychać nic tak jak przy starcie gry) więc nie rozumiem o co tu chodzi :(

    płyta w dobrym stanie, drobne ryski nie sądzę żeby była problemem, no ale zatem skąd te wiadomości skoro napęd nawet nie próbuje czytać w momencie komunikatu a gra jest zainstalowana na dysku ??


    dodam jeszcze że konsola ma ledwie 1 miesiąc więc to raczej nie wina lasera, nie jest także przerobiona , gra jest oryginalna
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Spróbuj odinstalowac grę z HDD i wgrac ją ponownie.
     
  4. qler85

    qler85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a komuś ta metoda w podobnym przypadku pomogła ? :DD
     
  5. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Spróbuj może ci pomoże będziesz jako pierwszy.
     
  6. snah

    snah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miałem identycznie z grą Call of Duty 4. Spróbuj odpalić ten mecz z płyty. Jak to nie pomoże, to oznacza że gra jest uszkodzona.

    PS. Jesli masz taką możliwość to spróbuj też odpalić grę u kogoś innego, no i tak dla pewności odpal z odłączonym hdd. Wiem że to głupota, ale mi pomogło.
     
  7. qler85

    qler85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak na razie działa bez zarzutu po takim zabiegu :DD
     
Wczytywanie...

Poleć forum