1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Grafika na 22" Samsung :(

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez sloniu, Grudzień 26, 2008.

  1. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Cze,
    Kupiłem 2 tygodnie temu xboxa i podłączyłem kablem VGA BigBen do monitora. Włączyłem rozdziałkę 1920x1080 i dash pięknie śmigał. Do czasu odpalenia CoD5 byłem zadowolony. Do czasu... Po odpaleniu gry, broń była nieostra. Cały teran taki nieostry był... Kanty jak rowki, jakby AA wyłączono :(. A o GTA4 nie wspomnę. Porażka. Cienie jak punkciki jakieś (jak w FC2), nieostry obraz. Dalekie budynki z kantami jak piła mechaniczna...

    Poradzicie cos?
    Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    u mnie wszytsko smiga na 22 calowym monitorze..... moze zmniejsz rozdzialke na 1680x1050
     
  4. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zmniejszałem, tylo wtedy mam pasy a TDU juz kompletnie zle wygląda ;(
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Podaj model monitora ??
     
  6. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Samsung 226BW
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wszystko jest rozmazane po ustawieniu 1920x1080 ponieważ natywna rozdzielczość twojego monitora to 1680x1050 i obraz jest skalowany do góry. Ustaw 1680x1050 i najbliższą tej wartości i powinno być ok. Nie rozumiem tego pędu do 1920x1080 na takich monitorkach:].
     
  8. DF Apache

    DF Apache Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wien
    No niestety ale taka grafika operuja konsole trzeciej generacji muszisz sie do tego przyzwyczaić albo podlaczyc konsole pod telewizor wtedy obraz wyglada znaczniej lepiej pod LCD widac wszystkie myki i kombinacje wykonywane zeby gra nie cieła
     
  9. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ale gta4 wygląda... masakrycznie... Dalsze obiekty są postrzępione, nawet na 1680x1050, drzewka (a jest tam ich duzo, a raczej od groma...) jakies niewyraźne... :(


    Da się coś z tym zrobić?
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze podlacz za pomoca kabla hdmi-dvi????? (kosztuje ze 20 zł) ja mam taki i nie narzekam.
     
  11. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Po pierwsze to może zainwestuj w oryginalny kabel VGA, to robi naprawdę wielką różnicę.
     
  12. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Słyszałem, że bez różnicy :p ... 130złotych -.-
     
  13. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Bez różnicy to tylko przez HDMI, bo tam obraz i dźwięk przesyłane są cyfrowo. Przy Componencie i VGA firma i jakość kabla robią ogromną różnicę. Najlepsze są Microsoftu.
     
  14. MrAss

    MrAss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam kabel za 30zł i nie narzekam ;p
     
  15. kris-t-off

    kris-t-off Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja sobie gram na LCD 46" FullHD, mam połaczone przez HDMI :D
    obraz żyleta:rolleyes:
     
Wczytywanie...

Poleć forum