1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Grafika

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez robson1234567890, Kwiecień 29, 2009.

  1. robson1234567890

    robson1234567890 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam takie pytanko dotyczące grafiki w Xbox'ie. Na pewno ma on jakieś ograniczone możliwości. Wiec jeśli wyjdzie nowa gra i wyciśnie z niego 100%, a za 2 mies. wyjdzie jeszcze nowsza gra z jakimś nowym silnikiem graficznym, to czy gra będzie miała rzeczywiście lepszą grafikę? Tak w skrócie. Czy grafika zależy tylko od możliwości Xbox'a (to samo tyczy się kompa) czy także od silnika graficznego itp.?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. endriu1145

    endriu1145 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Grafika zależy i od możliwości konsoli a także od możliwości silnika. Bo może być tak, że wyjdzie jakaś gra, która wyciśnie soki z konsoli ale za jakiś czas wyjdzie lepiej dopracowana itd. bo silnik dopracują do granic możliwości i zoptymalizują go tak, żeby nie cięło się a wyglądało bardzo dobrze. Po prostu to zależy także od technologi jakiej używają.
     
  4. robson1234567890

    robson1234567890 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha. Właśnie o to mi chodziło. Dzięki.
     
  5. robson1234567890

    robson1234567890 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co się stało? Nie mogę napisać żadnego tematu? Pisze tutaj bo nie wiem jak o to zapytać? Albo od razu zadam pytanie. Dziś po raz kolejny rozwalił mi się Xbox(3ROD) i stwierdziłem ze nie będę go po raz kolejny(chyba 5)raz naprawiał. Chce sprzedać ta diabelską konsole w którą można ładować kasę bez końca na części. I mam pytanko. Jeśli konsola jest przerobiona, to czy jeśli sprzedam napęd, to ten kto go zamontuje w swojej konsoli będzie miał ja przerobiona? Bo z tego co wiem przeróbka polega na flashowaniu(nie mam pojęcia co to jest)napędu.
     
  6. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Nie ten dział to raz. Tak to jest jak się chłopu daje zegarek....
     
  7. robson1234567890

    robson1234567890 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisałem tutaj, bo tylko tu mogę. Powiedzcie mi tylko czy tak jest czy nie.
     
  8. endriu1145

    endriu1145 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mogę Ci powiedzieć ale nie wiem czy to jest dobra odpowiedz ;)

    Moim zdaniem możesz sprzedać bo jeżeli ta osoba co kupi wstawi w ten napęd swój klucz z konsoli to będzie działać ale nie wiem jak to jest z ixtreme czy usunie czy pozostanie bez zmian ;)
     
  9. robson1234567890

    robson1234567890 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli ten ktoś kto to kupi musiał by się znać na tym, żeby to zrobić? Nie jest tak że po prostu podłączam i już mogę grać na piratach?
     
  10. endriu1145

    endriu1145 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie ;p Trzeba najpierw jeżeli ktoś nie wyciągał ze swojego napędu klucza musi to zrobić i wgrać do nowego żeby działał :)
     
  11. stasiu16l

    stasiu16l Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie a mianowicie czy grafika z kabla VGA jest dużo gorsza niż z HD ? Bo mam TV z wejściem VGA i jak podlacze to jest grafika wypaśna a jak przez JACK to smugi i w ogóle. Nie mam w konsoli HD a chciałbym iwedzieć czy jak kupie sobie plazme i podłącze przez wejście VGA to będzie też taka ********* grafa???
     
  12. Xboxerr

    Xboxerr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mazowsze
    Napewno nie bedziesz mial HD(tylko HDMI i Component) po vga obraz jest przesylany analogowo wiec dobrze by bylo jak bys kupil jakis lepszy typu bigben . Ale nie wiem czy obraz bedzie zadowalajacy
     
  13. MM314

    MM314 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    a podlaczasz przez component czy zwykly video? i sprawdz przełaczke HD<->TV
     
  14. lXBOXl360l

    lXBOXl360l Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jeśli w xboxie nie masz wyjscia HDMI to kup kabel:
    KABEL AV HD Component + CVBS DLA Xbox 360 KAB69 (631356893) - Aukcje internetowe Allegro
    gwarantuje ci to najlepszą jakość oczywiście jesli masz w plazmie wejście component. a tak wogóle to dlaczego kupujesz plazme LCD żądzą!!
     
  15. stasiu16l

    stasiu16l Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to moze i LCD kupie :p a taki kabel to ja mam, czy obraz będzie prawqie jak HD ? :>
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Najlepszy obraz jest przez HDMI (sygnał cyfrowy) miałem konsole podłączoną przez Component kablem Microsoftu (sygnał analogowy) i obraz był ładny ale lepszy jest przez HDMI.
     
Wczytywanie...

Poleć forum