1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Granie bez płyty w napędzie.

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez only, Kwiecień 30, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. only

    only Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzisiaj dowiedziałem się od gościa który przerabia konsole, że za 3-4 miesiące wyjdzie kolejny po 1.6 iXtreme. Zmiana ma polegać na odpalaniu gier bez płyty w napedzie. Po prostu bedzie wystarczyło zainstalować ją na dysku twardym, by bez potrzeby podchodzenia do konsoli uruchamiać ulubione tytuły. Słyszeliście o czymś takim? To prawda czy tylko zachęta do kolejnej przeróbki? Brzmi zachęcająco.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    dobrze by było gdyby bez płyty gry chodziły ale to jest tak jak ze świętym mikołajem, mówi się o nim a jednak go nie ma czyli na pewno tak nie będzie ze bez płyty gry bada działać ponieważ: taniej by wychodziło kupienie paru dysków twardych i instalowanie pożyczonych gier niż ich kupowanie (wersje oryginalne);)
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    hehe na pewno żadne ixtreme tego nie zmieni
     
  5. only

    only Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no nie wiem, fachowiec który to mówił wydawał się dosc wiarygodny. zapewniał że to kwestia czasu.
     
  6. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Mysle , ze spece od iXtreme nie zrobia czegos takiego , bo przeciez glowna zaleta iXtreme bylo i jest bezpieczne granie w sieci na kopiach zapasowych. A skoro XBL sprawdza plyte znajdujaca sie w napedzie , to w przypadku gdy gry beda dzialaly jedynie z HDD to na XBL natychmiast wychwyca taka konsole no i bedzie ban prawdopodobnie... no ale w sumie moge sie mylic z tym sprawdzaniem , no i programisci mogli by wymyslic jakis haczyk na ktory zlapie sie XBL i gra z HDD bedzie bezpieczna :)
     
  7. only

    only Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mogą być dwa wyjścia: konsola bedzie "udawać" że płyta jest w napedzie, a w rzeczywistości wszystkie informacje wysylane do XBL będą pochodzily z dysku twardego. Całkiem możliwe, że granie bez płyty bedzie możliwe tylko offline, jeśli bedziemy chcieli zagrac na XBL bedziemy musieli wlozyc plyte
     
  8. MatikeS

    MatikeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ŻoRy
    Myślę ze to jest Fake
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała


    To był pseudo fachowiec w takim razie. Takie możliwości będą jeśli konsola zostanie kiedyś złamana, sam flash napędu=kopie
     
  10. only

    only Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiesz, on dwie konsole przerobił w 10 minut i prowadzi serwis z konsolami. Zresztą sam nie wiem co o tym myslec, pozyjemy zobaczymy
     
  11. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    wiesz ludzie na forum maja serwisy i w 5 minut przerobi ci konsole ale takich bzdur to nie słyszałem, nie żebym najeżdżał na ciebie ale to nie możliwe
     
  12. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    to że to zrobił w 10 min to kij ... ale on nie jest Crackerem który łamie X'a albo inne platformy... więc teoretycznie cie w jajo zrobił :D z tym stwierdzeniem
     
  13. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    tak, tak a dzięki xtreme 1.9 będzie można sterować myślami... :)
     
  14. PiaER

    PiaER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Auvergne
    Zlamanie Xboxa mialo byc niemozliwe. Ludzie zlamali to.
    Stworzono koniecznosc posiadania gry w napedzie do odpalenia gry z dysku- to tez mozna zlamac.
    A oto funkcje Ixtreme 1.6, ktory zostanie wydany w 3 rocznice wydania pierwszego Ixtreme.

    Jakos nie widze tam domniemanej funkcji. Aczkolwiek moze, moze jeszcze tam to wcisna.
     
  15. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Przecież iXtreme to jest JEDYNIE firmware do napędu DVD! Jak niby ma on ingerować w oprogramowanie całej konsoli i dodatkowo oszukiwać ją, że gra jest włożona albo, co jeszcze śmieszniejsze, w ogóle tak namieszać, że konsola nie będzie wymagała płyty?!?! Wytłumaczcie mi to, bo chyba w innym świecie żyję... To tak jakby prosić nagrywarkę DVD (po wgraniu nowego firmware), którą mam w PC o to, żeby windows się nie zawieszał i trial Photoshop'a działał dłużej niż 30 dni... Panowie, nie wiem o czym ta dyskusja. Ktoś (czyt. autor tematu albo pseudo-cracker / serwisant) chciał zrobić zamieszanie i wy to łykneliście. lol :DD
     
  16. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
  17. only

    only Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mylisz się, nie chciałem zrobić zamieszania. Po prostu chciałem się dowiedzieć czy takie coś ma szanse powstać. Widze że nie :rolleyes:
     
  18. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Napisałem, że albo Ty albo ten niby serwisant. Widać jego "wina" :) A temat można przenieść do off-topa, bo tutaj już furory nie zrobi ;)
     
  19. Bezelek126

    Bezelek126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brodnica
    lol

    jezeli cos takiego wyjdzie to zmienie swoja przerobke 1.4 na ta 1.6 :)
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    -One shot boot mode! - allows a one off boot of gamedisc without -stealth/partition checks (will still use stealth), use activate.iso disk -to activate each time!

    a nie wydaje wam sie ze ta opcja to moze byc cos takiego???
    masz jedna plytke activate.iso i z niej odpalasz te gierki co sa na dysku???
     
  21. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Podstawy języka angielskiego się kłaniają.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum