1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Granie na dwóch telewizorach - rozdzielenie obrazu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jose arkadio, Styczeń 31, 2010.

  1. jose arkadio

    jose arkadio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam takie pytanko. Chciałbym podłączyć xboxa 360 pod dwa tv i zrobić tak by podczas grania w dwie osoby w gre która oferuje multiplayer w trybie split screen każdy gracz miał własny obraz, Sam xbox takiej możliwości raczej nie posiada (albo o tym nie wiem) i tutaj się zastanawiam nad jakimś rozdzielaczem sygnału composite który mógłbym podłączyć na kablu i by mi dzielił obraz na pół w poziomie i wysyłał dwa sygnały. Wiem że koszty moga być duże i samo wykonanie takiego czegoś może sprawić dużo problemów ale się zastanawiam czy to jest mozliwe.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. FokuSmok.

    FokuSmok. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Podziemie.
    Wydaje mi sie ze mozna , ale nie jestem pewin na 100 %
    Tez jestem ciekawy czy da rade bo chciał bym tak pograc ;p
     
  4. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie jest możliwe ale wątpie w to, żeby xbox rozdzielał obraz idealnie na pół.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  6. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Rozdzielacz sygnału, a następnie ustawienia obrazu zeby powiekszyc przesunąć itp. Powinno działać.
     
  7. fazarro

    fazarro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    no da sie raczej potrzebne sa dwie konsole dwie gry (w kazdej konsoli musi byc gra) obydwie konsole musza byc wpiete w router. jak to dokladnie polaczyc powie ci wujek google ale z tego co pamietam odp jest tez na tym forum. osobiscie widzialem tak spiete 4 skrzynki + halo 3.
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ale jemu chodzi oto żeby na jednej konsoli!!
    A co się stanie jak podłącze telewizor na hdmi, a monitor na vga?
     
  9. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    nic jedno nie będzie działać . przynajmniej tak mi się wydaje gdyż patrzyłem czy działa jednocześnie HDMI i Component i nie działa
     
  10. jose arkadio

    jose arkadio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @fazarro - gdybym miał druga konsole to bym nie rzeźbił z rozdzieleniem ekranu :)

    a co do podłączenia tv i monitora to działa tylko jedno


    myślałem raczej o zastosowaniu jakiegoś rozdzielacza sygnału composite np taki jak używają w sklepach to wyświetleniu dużego obrazu na ścianie zrobionej z 16 tv
     
  11. tommyw200

    tommyw200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie jestem pewien ale raczej konsola by nie wyrobiła. Owszem istnieją takie akcesoria pozwalające na to.
     
  12. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    No. To może się udać. Trzeba iść tym tropem i może coś z tego będzie. Tylko nie wiem jak to wygląda w x.
     
  13. fazarro

    fazarro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    w opcje wchodzi tylko polaczenie dwoch konsol
    kazde inne rozwiazanie - spliterry, rozdzielacze itp - wysla ci ten sam obraz na monitory wiec i tak obraz bedzie podzielony (co op)
    chyba ze zakupisz sobie splitter ktory potrafi jeden obraz wyswietlic na kilku monitorach ("monitor rozszerzony") ale w takim przypadku tanie bedzie Ci kupic nowa konsole ;)
     
  14. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak kolega wyzej napisal, raczej tylko dwie konsole wchodza w gre. ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum