1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Granie na konsoli Xone u kolegi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojtekfreelancer, Styczeń 2, 2015.

  1. wojtekfreelancer

    wojtekfreelancer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam konsola xone po zawiezieniu do kolegi nie czyta płyt. Reszta działa, gry za sklepu online działają tylko napęd nie chce odpalić żadnego nośnika. W domu wszystko jest ok napęd działa o co chodzi? Support xboxa nie pomógł
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Widocznie padł napęd lub laser. Na gwarancję go.
     
  4. wojtekfreelancer

    wojtekfreelancer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No właśnie nie! Napęd działa tylko w domu poza nim nie działa.
    Edit:
    Sprawa jest dość poważna i zależy mi na znalezieniu rozwiązania. Sytuacje przełożyłem na model domowy ale temat dotyczy instalacji stanowisk xbox one które wykonałem dla klienta w hotelu. Dwie z trzech konsol nie czytają płyt więc jest niezły przypał i nikt nie wie o co chodzi.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Styczeń 3, 2015
  5. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Chłopie, skoro u ciebie w domu działa wszystko, a u kogoś nie działa i jak wrócisz do domu to działa, to jakiej pomocy oczekujesz? Ni to wina oprogramowania no sprzętu. Może wilgoć lub mróz mają na to wpływ.
     
  6. wojtekfreelancer

    wojtekfreelancer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczekuje, że może ktoś już miał do czynienia. Moja frustracja wynika z faktu że mam trzy xone u klienta, w których nie działa napęd. Jak nie znajdę rozwiązania to zostanę posiadaczem trzech konsol.
     
  7. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
  8. wojtekfreelancer

    wojtekfreelancer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Gwarancje są bo konsole kupione 3 tygodnie temu ostatnia w akcie desperacji została kupiona w sklepie sprawdzona i zawieziona na miejsce użytkowania i to samo napęd odmawia czytania płyt a w sklepie wszystko działa. Konsole, które były pierwszy raz instalowane w miejscu użytkowania działają bez zarzutu. Te które przyjechały z założonym kontem już nie.
     
  9. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Założyć konta od nowa na miejscu na każdej konsoli
     
  10. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28075
    Polubienia:
    3213
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Słaby prąd mają widocznie, faza jest?
     
  11. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Niby śmieszne, ale też mi to przez głowę przeszło :p
     
  12. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    konsola nie dostaje tyle prądu ile potrzebuje jeśli u ciebie działa to u nich cos z instalacją
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Podstawowa sprawa - czy jest w pobliżu dekoder satelity lub kablówki? Nie daj Boże mediabox z nc+? Bo one powodują anomalie.
     
  14. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Jak to czytam to aż nie wierzę ;-) jeden sprzęt, blokuje inny... Skynet ;-)
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokładnie dekodery nc + nie mogą być w pobliżu
     
  16. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    czyli jak ktoś posiada dekoder z NC+ to napęd w konsoli nie będzie działał?
    Co jak co ale żeby napęd działał w innym domu to pierwsze słyszę, jakieś czary?
     
  17. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Hahahaha, dobrze ze swojego producenta lubi ta konsola :D
     
  18. bonio4

    bonio4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Nie wierzcie w takie bzdury. U mnie x-klocek stoi zaraz obok dekodera i wszystko śmiga.
     
  19. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Ponoć jak się jest noobem to tak jest.
    360 czy XO? :D:D
     
  20. bonio4

    bonio4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    XO, przecież o nim mowa w temacie :)
     
  21. wojtekfreelancer

    wojtekfreelancer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Trzy konsole stoją w szafkach w odstępie około 150cm prąd dostarczany jest na linii z zabezpieczeniem 16A do 3x konsola i 3x TV 48" wiec myślę że to nie to ale zrobię pomiary dla wykluczenia tej ewentualności. Jeżeli chodzi dekodery w tym nc+ to nie ma takich instalacji sa za to liczne acces pointy do wi fi i być może jeszcze coś co postaram się ustalić. Bardzo dziękuję za podzielenie się refleksjami

    Tak przy okazji jakie jest bezpieczne zapotrzebowanie prądowe dla konsoli xone

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Styczeń 4, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum