1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Granie na Wyspach

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez SecondCoroner, Sierpień 21, 2016.

  1. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Witajcie,

    może kiedyś o tym czytałem ale jakoś mi umkło więc zapytam. Załóżmy, że zakupuje konsole w Szkocji (oryginalną, z miejscowego RTV), instaluje ją tam, ustawiam region i język na Polski. Kupuje na allegro cyfrowe gry za złotówki.

    Teraz pytanie, czy gra która jest po polsku będzie po polsku także tam? I teraz jak zakupię grę na ebayu.com, która posiada język polski to pobierze ona język polski? Czy jak to dokładnie wygląda? Siostra zakupiła konsole w Szkocji i nie chcę jej wprowadzić w błąd.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3270
    Polubienia:
    1863
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Nieważne gdzie kupisz konsolę, ważne jaki region będziesz miał ustawiony w konsoli. Jak ustawisz na Polskę to jeśli gra wyszła w wersji polskiej to też ją będziesz po polsku miał. Nie wiem jak w przypadku wersji płytowych, ale jeśli cyfra ma język polski to go dostaniesz.
     
  4. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Dzięki, a z płytami jak to wygląda? Wie ktoś? Jest ktoś zzagranicy?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gra pobierze pl o ile ma

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  6. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik

    No niestety to nie jest prawda :-(
     
  7. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Rowniez mieszkam w Szkocji i gdy mialem xboxa to wszystkie gry byly w jezyku pl. Plyty z cexa i game. Troche cyfrowek. Region mialem uk, jezyk w dashboardzie pl ustawiony. Teraz mam ps4 i tu juz nie jest tak kolorowo niestety, wiec gram po angielsku w wiekszosc produkcji. Pozdro
     
  8. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    W takim razie mają coś nie tak z ustawieniami. Ale czamu na niektórych płytach (z polskiej dystrybucji) jest biało-czerwona flaga z napisem Język PL?? Jak siostra kupiła płytę tam w UK z angielskiej dystrybucji to też tak samo powinien ściągnąć się język PL?
     
  9. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Jesli gra wyszla po polsku, to takowy jezyk powinien byc w grze. Z jakimi grami konkretnie masz problem ??
     
  10. Tincu

    Tincu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bzdury pleciecie - nie każda gra, wydana w UK ma język polski - np FIFA , w swoim czasie jak miałem chyba 15kę to miała tylko język angielski (plus chyba niemiecki, włoski i coś tam jeszcze) - więc nie każda gra, która ma dostępny polski język ma go również w wersji z UK
     
  11. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Chyba raczej fifa 14 ktora nie wyszla w polskiej lokalizacji na next geny.
     
  12. Abandon

    Abandon Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2016
    Posty:
    203
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gry które maja język polski będą też go miały na płycie nawet jak kupisz grę w Zambii
     
    sp7foy lubi to.
  13. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Konkretnie Diablo 3 - RoS...
     
  14. Raven9330

    Raven9330 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2016
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,
    Podłącze się pod temat. Wczoraj kupiłem w tesco w Irlandii Płn. konsole Xbox One. Dziś w Cex kupiłem 2 gry: AC Unity oraz Cod: AW, niestety obie są w języku angielskim. Na co zwracać uwagę by gry miały polskie napisy. Kolega wcześniej kupował gry na PS4 i od razu po uruchomieniu posiadał wersję PL.
     
  15. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3270
    Polubienia:
    1863
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A masz ustawiony region w konsoli Polska? Język Polski? Jak nie to zmień to w ustawieniach, zainstaluj grę ponownie na dysku i sprawdź czy Ci się nie dociągnęły napisy do gry. Ja kupiłam kod cyfrowy AC: U i miałam po polsku, nie wiem jak jest w płytkami z tym, że ja normalnie mieszkam w Polsce, ale sprawdzić Ci nie zaszkodzi :)
     
  16. Raven9330

    Raven9330 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2016
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak mam ustawiony od początku region Polski. Tylko strefe czasową ustawiłem tutejszą. I jeszcze jedno pytanie czy na one wyszly jakies gry o tematyce lotniczej? Bo wszystkie znane mi tytuły znajduje jedynie na xbox 360.
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 17, 2016
  17. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik

    Ja też wracam do tematu. Bo wielu dniach prób, zmian ustawień, wielokrotnym przeinstalowaniu gry, i wielu innych próbach stwierdzam, że to co napisał między innymi cytowany Pan Abandon to BZDURA.

    W grze Diablo 3 - RoS NIE MOŻNA ustawić w żaden sposób języka Polskiego. Menu owszem w Polskim języku a gra po Angielsku.
     
  18. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    To znaczy że albo obaliłeś system i ponad 3/4 użytkowników tego forum się myli, albo Miałeś pecha i kupiłeś grę która nie ma opcji do ciągnięcia języka pl, albo jesteś ..... I nie potrafisz tego zrobić. W żadnym z trzech przypadków nie potrafię Ci już pomóc.
     
    sp7foy lubi to.
  19. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Pierwsza opcja raczej chyba niemożliwa. Druga opcja nie wiem, bo nie znam zagadnienia wersji która nie dociąga innych języków. Trzecia opcja jest niestety możliwa. Ale myślę, że nie jestem aż takim (...), żeby nie potrafić języka zmienić w grze :D. Trudno, takie jest życie :D
     
  20. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Drugą opcję ma np. Fallout4, gdzie zadowolony w ciemno go kupiłem, a się okazało że wyszły 2 wersje, jedna z językiem polskim, druga bez. Faktem jest że w 99% jeżeli kod kreskowy gry zaczyna się od cyfry 5 to jest to wersja EU i jeżeli to możliwe to dociągnie łatę z aktualizacją języka. Zobacz czy nie masz aktualizacji do ściągnięcia.
     
  21. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Ok, ale internet Cię o tym poinformował? Bo ja na temat mojej gry żadnego tego typu informacji nie znalazłem. Tzn w sumie nie szukałem, ale nic takiego nigdzie nie wyczytałem. Ale ok, dzięki za podpowiedź. Doedukuje się.
     
Wczytywanie...

Poleć forum