1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Granie po "Lanie" 2 konsole - 1 zbanowana.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez SyNtEr, Grudzień 18, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. SyNtEr

    SyNtEr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Linux kernel
    Witam.
    Mam problem z podłączeniem 2 konsol ze sobą.
    Chciałbym pograć w sieci domowej w MW2, lecz nie mogę tego ustawić.
    W związku z tym mam parę pytań.
    Mam 1 konsolę Elite z bez modyfikacji oraz 2 arcade zbanowaną. Czy zbanowana konsola ma również wyłączoną grę w sieci lokalnej ? Z media center i PC łączy się bez problemu. Próbowałem tylko ze zwykłym kabelkiem sieciowym. Na innym forum znalazłem podobny temat , z tym że osoba używała cros'a.
    Czy może jest to wina samej gry. Mam 1 oryginał, oraz 1 "kopię" z tym że w wersji angielskiej.
    Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie?
    Dzięki za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Endriuszka

    Endriuszka Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    miałem o to samo zapytac tzn. zalozyc taki sam temat zwiaznay z graniem w "sieci domowej"

    wiec podpinam si epod pytanie
     
  4. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    musisz mieć kabel krosowany albo podłączyć konsole przez ruter i powinni hulać
     
  5. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Moim zdaniem problem lezy w kablu, ktory probujesz do tego uzyc. Bezposrednie polaczenie dwoch konsol w tzw. SYSTEM-LINK wymaga kabla krosowanego (z przeplotem). Dziwi mnie, ze prostym laczysz sie z komputerem i nie ma problemu. Bez uzycia krosa powinienes miec komunikat o braku fizycznego polaczenia z komputerem.

    Ban nie ograniczyl w zaden sposob gry w tym trybie. Jest tutaj temat o graniu po BAN przy uzyciu kompa i oprogramowania Xlink / Leaf.

    Sprawdz w pierwszej kolejnosci polaczenie na kablu krosowanym, sadze, ze to tutaj jest zrodlo Twoich niepowodzen.
     
  6. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    ja proponuję spojrzeć w prawy górny róg na wersję gry to też może być przyczyna czemu się nie widzą.
     
  7. SyNtEr

    SyNtEr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Linux kernel
    Dzięki za odpowiedzi. Zastanawiałem się nad połączeniem za pomocą kabla krosowanego, lecz myślałem że przez router też powinny się widzieć(faktycznie zapomniałem napisać że tak mam to połączone).Zastanawiałem się również nad różnymi wersjami Dasha lub innymi wersjami gry.
    Ściągnę polską wersję MW2i jeszcze raz spróbuję.
     
  8. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    proponuję zrobić kopię tej wersji którą ty masz (tutorial powinieneś znaleść gdzieś na forum)
    i wywalić z konsoli którą masz nieprzerobioną wywalić uaktualnienia ,które się sciągneły z netu. ja stawiam to na wersję gry.
    Gdzieś czytałem po tej aktualizacji z błędem jevelin że jeżeli użytkownik nie pobierze aktualizacji to nie będzie mógł grać przez net(to taka analogia do tego ).
     
  9. SyNtEr

    SyNtEr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Linux kernel
    Po kilku próbach udało mi się zmusić obie konsole do współpracy z CoD6. W niezbanowane konsoli musiałem odłączyć napęd HDD , sam profil na karcie , pominięcie aktualizacji systemu i gry. Może się komuś przyda
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum