1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry AP 2.5 - Jedyna możliwość Odpalenia na dzień Dzisiejszy

Temat na forum 'ISO' rozpoczęty przez badboy8, Listopad 20, 2010.

  1. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gry AP 2.5 - Odpalanie na Hitachi/Samsung

    Z góry mówie,że nie pisze tego po to,aby nabić sobie posta.
    Pisze to,bo użytkownicy zadają te same pytania co strone,w topicach o grach ap 2.5

    W tym temacie przedstawie wam JEDYNY sposób na odpalenie gier ap 2.5 ! - Prosze o przyklejenie.
    Może dzięki temu,uświadczymy pare pytań mniej,na które odpowiedzi już nie raz padały.

    Jak odpalić ?
    Już wam mówie.

    Jak wiadomo,najnowsze gry wymagają aktualizacji,co prowadzi do tego,że na obecnych ixtremach nie działają.
    Jest możliwość Odpalenia tych gier tylko na Starszych Konsolach.
    Konsola musi mieć firmowo napęd Hitachi/Samsung.
    To znaczy,że jeden z tych napędów,musiał być w konsoli podczas jej zakupu.
    Posiadając Spoofa podstawowego napędu,możemy wgrać go do np. Lite-ona i gry będą działały.
    Dlaczego ?
    Konsola będzie myśleć że ciąle mamy podstawowy napęd,mimo że fizycznie jest już inny.

    Skąd to wszystko wiem ? otóz uważnie śledziłem tematy o tym poświęcone,czytałem ze zrozumieniem posty użytkowników i przekonałem się na właśnej skórze.

    Prezentuje teraz Filmik, na którym odpaliłem nowego Assasina :


    Co do Dasha..
    Ja odpaliłem na 2.0.1416.0 Beta kinect.Jeżeli posiada się odpowiedni napęd,to działa nawet na najnowszym.


    Teraz odpowiem na najczęściej zadawane pytania.Pozwole sobie zacytować dwa pytania zadane u nas na forum :
    (nicków nie będe podawał)
    X:"Czyli jak mam liteona, ixtreme 1.5 bodajze (zawsze patchowalem gierki z wave4 na wave2 bo i tak mam bana - wszystko dzialalo) - to tez nie pogram?"
    J:Nie.Żeby pograć,potrzebujesz firmowo mieć napęd hitachi/samsung.

    X: "chłopaki ja mam konsole 2008 październik z napędem litka nowy board i nie działa ale słyszałem ze z napędem samsunga chodzi?? wiec miałem pod ręka taki napęd nie pytajcie skąd ;P i włożyłem do X-sa i dalej nic dalej ten sam komunikat wiec moje pytanie brzmi dlaczego do diabła inni graja na napędzie samsunga z nowym bordem a ja nie mogę??? Dlatego ze mam nowsza konsole już z wejściem hdmi a na tych starych bez tego wejścia chodzi Assassin??? "
    J:Chodzi tylko na konsolach,gdzie podstawowym napędem był hitachi/samsung.Na ogół te napędy były w starszych konsolkach.

    Nie pisze w temacie o sprawach JTAGa,gdyż u was podobno można było podmienić w grze plik "default" ale nikt dokładnie nie pisał o tym.
    W tym poście,opisałem tylko PRAWDZIWE informacje,przetestowane przez użytkowników tego forum, jak i mnie ;)

    Mam nadzieję,że chociaż komuś pomogłem ;)


    NOWA INFORMACJA !
    Jest możliwość odpalenia gier wymagających AP 2.5 na napędach Lite-on/BenQ ! więcej szczegołów w topicu http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/jak-zagrac-w-gry-z-ap-2-5-bez-lt-na-lite-onach-73121.html
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuszal

    kuszal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sandomierz
    Oo dobrze, że też mam Hitachi :D
     
  4. zodi4k

    zodi4k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
  5. Marcus_25

    Marcus_25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Knurów
    Czyli mam rozumieć, ze jak wcześniej mialem hitachi (oryginalnie), a teraz mam spoofa na samsunga. To i tak na nowym dashu beda mi chodzilły mi gry z AP2.5?
     
  6. Norinai

    Norinai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No niestety nie masz racji. To nie jest jedyna metoda. Można jeszcze zastosować przełącznik na kablu zasilania napędu. Metoda został stworzona prze użytkownika jlmv88 na forum XBOX360 ISO - XBOX 360 GAMES. Zrobiłem to u siebie i działa. Posiadam samsunga (wrzuciłem na niego xtreme 5.3) z najnowszym dashem.
     
  7. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak.Większości bez problemu działało.

    Do tej metody czytałem różne opinie, i nie chętnie byli nastawieni na to użytkownicy także pominąłem ten sposób ;)
     
  8. ShapRee

    ShapRee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja mam napęd Samsunga, od zakupu taki był a i tak nie mogę uruchomić AC:B i NFS:HP mimo że ciągle ktoś pisze że się da :\ , posiadam ten san dashboard co badboy8, nie wiem jaka przeróbka, bo gdy ostatnio dawałem na odblokowanie możliwości instalacji gier, facet mi zaatualizował przez pomyłkę przeróbkę zamiast odblokować dysk :D , ale do tej pory działały wszystkie gry bez bawienia się w przerabianie wave (łącznie z Fable III i COD:BO), dopiero AC:B i NFS:B nie hulają :\ , kombinowałem już z przerabianiem wave, uruchamianie za pomocą Activate dysk i nic.. "Nie można odczytać płyty.." :> Masz jakieś sugestie co jest nie tak ??
     
  9. Norinai

    Norinai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wprawdzie wymaga on troszkę więcej umiejętności, ale jak ktoś dobrze połączy kabelki wszystko będzie hulać. Można wyciągnąć przełącznik na zewnątrz konsoli, więc nie trzeba mieć jej cały czas otwartej. No i najważniejsza rzecz dla wszystkich, którzy by chcieli spróbować: BAN murowany.
     
  10. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak,ale na tej becie.ktora masz to dziala nawet na nie spoofowanych Liteon'ach :]
    Ale Spoko filmik :)
    pozdro
     
  11. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A widzisz,akurat na tej becie co obecnie mam,to chłopakom na lite-onach i benq nie pykało,także chyba raczej jest to zasługa spoofa ;P

    Shapree,z tego co dyskutowaliśmy w tematach,to raczej wszystkim działało.Na samsungach problemów nie było,jak już to ktoś coś o hitachim wspominał więc nie mam kompletnego pojęcia o co chodzi.

    Norinai,sposób w pewnym sensie okej,ale nie każdy chce sie bawić w takie rzeczy ;P
     
  12. gozdzikowa

    gozdzikowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock

    Ktoś próbował ? Wygląda przekowywująco . Ten kto to napisał jest Uploaderem nr.I . Więc nie jest to jakiś typek z 1 postem
     
  13. zodi4k

    zodi4k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    @up
    i pokrywałoby się z postami ludzi, którym działa ac:b po aktualizacji dasha z tych kinectowych gier
     
  14. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Hmm we wtorek/środę będę miał AC B i NFS'a to będę mógł sprawdzić ten sposób jeżeli nie ma chętnych hardkorów :)
     
  15. gozdzikowa

    gozdzikowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    dokładnie , przecież na tym forum pisali o tym , że po włożeniu kinect adv , zrobili update , włożyli AC i znowu poprosiło o update i zadziałało
     
  16. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gozdzikowa dobrze mówi,było coś o tym ;)
    Jak sie nie myle to komuś to ruszyło przy hitachi + ten dash a ktoś kombinował przy lite-onie z tym ;) ale wkońcu jakoś temat umarł więc wkońcu nie wiadomo o co kaman ;) zobaczymy jak na .iso to rozkminią ;)
     
  17. gozdzikowa

    gozdzikowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    XBOX360 ISO

    SPOSÓB NA AP 2.5 BEZ ŻADNYCH SPOOWÓW !

    jest ktoś odważny z tąd aby to potwierdzić ?
     
  18. zodi4k

    zodi4k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    sprawdziłbym to na nfs'ie, tylko że nie wiem czy zadziala, piszą tam żeby zrobić update z assassina, a z ac:b chce poczekać na polską wersje,
    sam nie wiem

    edit: ludzie na xbox360iso potwierdzają, że to działa
     
  19. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tam piszą że działa a jak jest naprawde?? sprawdziłby ktoś to się dowiemy
     
  20. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wydaje mi sie ze chyba to dziala
     
  21. gozdzikowa

    gozdzikowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    Zauważcie , że ten link co dałem (XBOX360 ISO) , jest w newsach !


    UWAGA ! Żeby to działało to AC:B NIE MOŻE BYĆ PATCHOWANY NA INNY WAVE !! BO DASHA NIE BĘDZIE !!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum