1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry na silniku Frostbite 2 będą wymagać 64-bitowego systemu już w 2013

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Rafau666, Maj 21, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Jeśli gracie na PC i posiadacie 32-bitowy system operacyjny, warto zastanowić się nad jego zmianą. W przyszłym roku część gier na silniku Frostbite 2 na takim systemie już nie ruszy.


    [​IMG]

    Wiadomość tę podała osoba pracująca nad silnikami do gier z DICE. Można zatem zakładać, że nowsze tytuły DICE, jak na przykład Battlefield 4, Battlefield: Bad Company 3 czy Mirror's Edge 2, będą wymagać 64-bitowych systemów operacyjnych.

    Zmiana ta dotyczy także licznych gier od EA wykorzystujących Frostbite 2. Dzięki stosowaniu tego silnika EA może oszczędzać na licencjach (na Unreal Engine 3). Na Frostbite 2 działają już m.in. Need for Speed: The Run i nowa gra z serii Medal of Honor, Warfighter. Wśród gier BioWare znajdą się Command & Conquer: Generals 2 i być może Dead Space 3.

    Johan Andersson, architekt renderowania Frostbite 2 na swoim Twitterze napisał:

    Dla wielu graczy, niestety, ta zmiana wiąże się ze sporymi kosztami związanymi z zakupem systemu czy zmianą sprzętu. Wiele osób posiada jeszcze 32-bitowe systemy operacyjne, niezależnie od tego, czy ich procesory są 64-bitowe, czy też nie.

    Czemu zatem DICE chce wymusić tę zmianę? 64-bitowe procesory mogą przetwarzać dwukrotnie więcej danych niż ich 32-bitowe odpowiedniki i lepiej wykorzystywać RAM. Chociaż stawały się popularne już w 2003 roku, nadal stanowią przyszłość.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    64 bitowy Windows jest od przynajmniej 4 lat n a rynku, CPU były jeszcze wcześniej. Całkowicie nie rozumiem jak w dzisiejszych czasach można nie mieć jeszcze takiego systemu. Z tym Windows 8 to trochę pojechał gość, na najbliższe kilka lat wystarczy 7. Posiadania starszych Windowsów od 7 to strzał w głowę...
     
  4. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Jak jeszcze jestem w stanie zrozumieć ludzi z XP, tak... jak można mieć Vistę!? Teraz do każdego nowego komputera dają gratis W7, więc nie widzę problemu.
     
  5. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    widzisz, ja mam kompa który ledwo ciągnie GTA VC a na nim Win XP. i nie mam za miaru zmieniać ani sprzętu, ani Windy, bo do grania jest konsola :)
     
  6. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    No to skoro ledwo Ci Vice City chodzi to DICE ma Cię w przysłowiowej *****. Nawet jakby zrobili Frostbite pod XP to i tak by Ci 'nie poszło', więc co za różnica?
     
  7. spioszeq

    spioszeq Banned

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Zupełny bezsens dla mnie. Kolejna nagonka na sprzęt na PC, aby nabić na ludziach jeszcze więcej kasy.
     
  8. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    No i ok, masz PC (w zasadzie nawet nie wiem do czego, bo na pewno nie do pracy) do przeglądania www na którym ledwo sam system chodzi. Grasz na konsoli - Twoja sprawa. News raczej Ciebie nie dotyczy :D
     
  9. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Kurna... tak się waham trochę po tym co napisałeś, ale boje się przerzutki z 98 na coś nowszego, bo XP mi 9 lat temu nie podszedł. 2000 wgrałem ostatnio, ale skończyło się wsparcie i nie mogę na nim nic konkretnego zainstalować, a do 98 nie potrzeba antywirusa, bo na nim już wirusy nie działają w ogóle.
    No, a do grania to jest konsola.
     
  10. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Masz 98? Niezły żart, ahhh to gorące popołudnie...
     
  11. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Jaka tam nagonka. Chyba każdy kto inwestuje w sprzęt PC od dawna ma już Windowsa na 64 bitach... Poczytaj o ograniczeniach jakie niesie za sobą używanie systemu 32-bitowego :) Na systemie 32-bitowym jest mocno ograniczona ilość zainstalowanej pamięci RAM w związku z tym każdy gracz (z nowszym sprzętem) siedzi już dawno na Windowsie na 64 bitach :)

    Poza tym jest jeszcze Win7 64 bit (a Win8 zapowiada się bardzo dziwnie - mam mieszane uczucia) więc nie ma problemu :D Nie trzeba od razu kupować Windowsa 8 jak sugeruje ten ziomeczek z DICE.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ktos kto gra na pc. To oczywiste jest ze masystem 64bit. 4gb ramu to p********ka pc ma
     
  13. DARREK

    DARREK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    L-ca
    Rśmieszne to jest. Wasze konwersacje bardziej przypominają chwalenie się. Nie każdy musi posiadać to co piszecie. Anonse typu każdy kto gra na pc ma 64. Śmiech, tak samo jak stwierdzenie typu kto nie ma win7 to jak strzał w głowę. Następny absurd. Kupiłeś niedawno komputer to może Ci dali. Inaczej to pewnie ściągnęłeś pirata z neta i teraz kozak. Każdy posiada różne konfiguracje i inny system. Więc nie rozumiem po co takie teksty. A to że gry napędzają rynek hardware jest wiadome od dobrych kilku lat. Tak samo z systemami. Niby działa lepiej od poprzednika ale wymagania większe, tu grafika tam pamięć RAM, hdd i wszystko inne. Było jest i będzie że co nowe z biegiem czasu będzie wymuszać zmianę sprzętu na lepszy. Jaki byłyby byt intela czy amd gdyby wszystko wychodziło pod jeden sprzęt. Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko kto na starym gruchocie bedzie gral w nowa grę...
     
  15. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Co nie zmienia faktu, że ktoś, kto gra na PC powinien mieć Win7 64bit, bo jest to optymalny wybór.
     
  16. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie tylko optymalny wybór, ale najbardziej dopracowany system z rodziny Windows. W codziennej pracy nie ma lepszego wyboru niż 7. Windows 98 SE uwielbiał wywalić blue screena zaraz po świeżej instalacji. Windows 98 ME to był wypadek przy pracy. Windows XP chodził przyzwoicie po gigabajtach dodatkowych aktualizacji, a i tak po tygodniu użytkowania się wieszał. Windows Vista to porażka, chodzi w miarę po wszystkich aktualizacjach, jednak jest bardzo zasobożerny.

    Windows 7 to zupełnie nowe jądro i Microsoft wyciągnął wnioski z poprzednich systemów. Serio jeśli ktoś zna podstawy obsługi komputera to powiesić 7 jest sztuką. System może chodzić rok czasu i wciąż będzie wydajny. W przypadku poprzednich Windowsów można o tym pomarzyć.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  17. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Chyba nie zrozumiałeś. Kto korzysta ze sprzętu ze średniej i wysokiej półki dawno powinien mieć taki system (ze względów, które wymieniłem w poprzednim poście) :)
     
  18. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Gram na PC, siedzę na Win7 32bit - przesiadka z Win XP 32bit.

    Mam tylko 1gb ramu. Gram na PC, tak gram. W League Of Legends i World Of Warcraft. Skoro nie mam win7 64bitowego to nie jestem prawdziwym graczem?

    Dodam, że WoW śmiga mi normalnie przy 80FPS-ach na wysokich detalach, przy dużym tłoku spadki do 30.
     
  19. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Nie jesteś 'odpowiednio przygotowany' pod Battlefielda ;)
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wiec nie jestes graczem hehe
     
  21. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Dziwne, żeby WoW nie chodził jak graficznie ta gra jest prosta jak pudełko zapałek, w dodatku ma 5 lat. Spróbuj pograć w coś innego... Przy 1GB ramu nie ma mowy o optymalnej pracy na Windows 7, a co dopiero o graniu w dzisiejsze tytuły. Świeży system łyka 700MB pamięci na dzień dobry. Odpalając FF + kilka stron i jakąś muzykę już masz pokaz slajdów, bo system zapycha pamięć swap. O zabawie w Photoshopie można pomarzyć. Z drugiej strony pewnie przyzwyczaiłeś się do tego i dla Ciebie wszystko jest "ok"
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum