1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry na twardym dysku

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Edman, Grudzień 5, 2008.

  1. Edman

    Edman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Czy jest możliwość przegrania gier na dysk przerobionego xboxa całkowicie, tzn. tak jak to to było w starym x'ie, że można było uruchamiać bez płyty??

    I jeszcze jedno: w jak sposób można połączyć xbox'a z komputerem, żeby np. wgrać muzykę czy coś?? (przez USB??)

    Jestem dopiero w fazie zakupu konsolki więc pytam o takie rzeczy wstępnie. ;]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. Jak narazie nie ma takiej możliwości , możesz zainstalować grę na dysk twardy konsoli lecz do jej uruchomienia potrzebna jest płytka
    2. Można podlączyć z kompem ale jak to nie wiem , wiem , że jest taka możliwość

    Pozdro :)
     
  4. Edman

    Edman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To w takim razie jak można wrzucać filmy na dysk (Divx)?
     
  5. Zajfoo

    Zajfoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Somewhere on the Green Island
    siemka !

    Jest mozliwosc podlaczenia Xbox`a i Pc w prosty sposob za pomoca kabla sieciowego. Jesli masz Konsole w wersji wyzszej niz Arkade to masz kabel dolaczony do zestawu. Z tym ze do tego jeszcze potrzebujesz jakis switch lub router. Jesli chcesz ograniczyc koszty to kup inny kabel sieciowy tz. skretke (bo ten dolaczony do zestawu jest przeznaczony do podlaczenia z routerem), ktora pozawal polaczyc konsole z x`em bezposrednio. Pozniej jeszcze instalalcaja programu do obsugi tego na PC (np. Windows Media Connect) i wszystko :D:D

    Pzdr!
     
  6. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    Nie da sie
     
  7. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    gdzieś czytałem jeszcze że można wykorzystać program Total Commander: na x'ie w ustawieniach sprawdzić IP i w TP wykorzystać połączenie FTP
     
  8. m4rc1n3k

    m4rc1n3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    jak sprawdzić IP xboxa ?
     
  9. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    w innym poście poruszyłem ten temat, okazało się że TC można użyć, ale tylko do pierwszego klocka
     
  10. gujak123

    gujak123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wlasnie panowie jak to jest z tym problemem, ja sam osobiscie od 2ch dnii sie kolysze po necie jak polaczyc sie z xsem tak zebym go widzial jak inny komputer w sieci ??? Jak na razie nie znalazlem odp.ale jestem blisko, moze juz ktos z was znalazl programik czy cos w podobie co pozwala normalnie za pomoca kabelka normalnie sie z nim laczyc. DODAJE ZE UZYWAM WIN XP PROFESIONAL sp3
    Tak wogole to natknalem sie na you tube ze program flashfxp za pomoca polaczenia ftp normalnie sie z nim laczy, mowiac normalnie mam na mysli paradoks, bo mi jak do tej pory sie to nie udalo daje link moze ktos z was pokmini jaki jest system na to aby sie polaczyc YouTube - FTPing to Your Xbox
    Dodaje ze program mam skonf. tak jak ten koles Port 21 usser xbox password xbox no i IP wpisuje go dwojako, mam na mysli ze sam w x360 ustawiam go recznie, gdy tak zrobie wogole moj komp nie widzi go w sieci, gdy dam auto w x360 jest ok komp go widzi x laczy sie z netem i wszystko jest OK ale flashfxp sie dalej nie polacza. aaa i jeszcze jedno ja nie uzywam zadnego routera wszystko jest miedzy pc -> kabel Lan (ktory mialem juz w pudeleczku z x360) -> a XBOX 360
    MOJE UWAGI:
    1, mysle ze adres IP ktory jest generowany poprzez xbox 360 automatycznie wyswietla sie jako nie prawdziwy
    2, moze zamiast oryginalnego kabla powinienem uzyc jakies samorubki pod tytolem skretka. podejzewam ze ten z pudelka jest krosowy wiec moze to dlatego.
     
  11. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeżeli masz JTAGA to możesz grac bez płyty, czyli odpalac gry z samego dysku.

    Oraz zgrywac wszystko co chcez na dysk konsoli poprzez router
     
  12. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Ja mam pytanie odnośnie gier na dysku. Nie chce zakładać nowego tematu bo podobny problem mam :) Posiadam konsole z XBR`em oraz wgranym XeXMenu ale cały czas grałem z płytek w gry które mam. Gry z XBLA wrzucam przez TOTAL COMMANDERA w content/000000000/ Czy gry zakupione na torrentach czy rapidach trzeba rozpakowywać czy można jako obraz ISO wrzucić ?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    najlepiej skonwertowac je programem iso2god a potem wrzucic do content/000000000000000, wtedy bedziesz miec gry w bibliotece gier.
     
  14. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
  15. elvisopl

    elvisopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mało tego taki obraz da się sporo "odchudzić".
     
  16. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  17. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Większej pamięci USB niż 16 GB(w przyp. nowego dasha) X nie obsłuży:)
     
  18. tomaszz04

    tomaszz04 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na pewno dobrze przestudiowałeś ten temat :)
     
  19. speeder114

    speeder114 Banned

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Proszowice
    Nie da się grać bez płytki
     
  20. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Kolega ma xbr więc jego takie ograniczenia nie dotyczą a i mając xbr można grać bez płytki
     
Wczytywanie...

Poleć forum