1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry na xboxie strasznie długo się wczytują i xbox długo się włącza.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez WithheldRug578, Styczeń 30, 2013.

  1. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Tydzień temu gdy grałem na xboxie w assassins creed to konsolka się zawiesiła i ją zresetowałem i od tego momentu gry się długo wczytują i jak włączam xboxa to strasznie długo trwa. Może jakies sugestie czy zainstalować od nowa dashborda?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    A jaki obecnie mash dashboard?
    Podłącz konsolę do internetu i sama się zaktualizuje.
     
  4. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Najnowszy

    Dokładnie to było tak że grałem w ac 1 i musiałem przejść do innego miasta i nagle xbox się zawiesił to go zresetowałem i zaczęło sie długie wczytywanie ac 1 gears of war itp. Czy jest jakaś możliwość aby zainstalować na nowo dashborda bez utraty save.?
    @edit Powie mi ktoś jak sformatować dysk w xboxie i jak zgrać save?

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj

     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Wszystkie save'y możesz zgrać na pendriva...
    - jeśli masz zainstalowane jakieś gry na HDD, usuń je, zostaw same savy + DLC,
    - skonfiguruj pendriva, daj mu możliwie najwięcej pamięci,
    - następnie przenieś zawartość ( wybierasz Ustawienia Xboxa -> Pamięć - > na HDD klikasz Y, Przenieś Zawartość ) na pendriva,
    - formatujesz dysk ( opcje HDD )
    - następnie przenosisz dane z pendriva na HDD.
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Wyczysc pamiec podreczna. Moze sie przegrzewa. Do takiego czegos dash nie ma nic wspolnego lub dysk bad sektory
     
  7. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Tu was zaskoczę bo raczej ten dysk nie ma bad sektorów bo to jest pamięć flash ;)
    @edit Nic to nie dało xbox nadal długo się włącza to już mój stary falcon szybciej się włączał to wszystko przez tego crasha gdy nie zawiesiła mi się konsolka to wszystko chodziło git a teraz długie przeniesienie do strony głównej i długie wczytywanie gier.
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    No to się wcale nie dziwie, że gry wolno działają.

    Pamięć flash jest o wiele wolniejsza od HDD.
    Biorąc pod uwagę fakt, że pendriva masz pod USB2.0, który szybki nie jest, gry mają prawo długo się wczytywać.
    Lepiej zaopatrz się w twardy dysk, gry będą szybciej działać.
     
  9. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Czyli najlepiej jak kupie 250 gb i sformatuje 4 gb i wszystko przeniosę do hdd?
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Dysk jakikolwiek, pasują nawet te ze starszych konsol.
    Weź taki, który Tobie będzie odpowiadał.

    Jest tak jak piszesz, będzie to najlepsze wyjście no i przede wszystkim gry będą szybciej działać. ; )
     
  11. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Mam 60 GB ze starego xboxa jest jakaś możliwość aby go podłączyć i żeby robił za główny dysk a nie żebym mógł tylko z niego coś lub na niego skopiować?
    @edit Na yt widziałem jak typek rozebrał dysk od orginalnego xboxa i podłączył go normalnie. Czy jakbym rozebrał ten dysk i kupił obudowe do dysku slim to by wszystko działało tip top?
     
  12. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Śmiało tak możesz zrobić. Wyciągnij go z obudowy i wsadź do Twojego Slima.
    Następnie sformatuj i wszystko będzie ziałać. ; )
     
  13. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    A nic się nie stanie z xboxem?
     
  14. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Nie


    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  15. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Tylko według mnie to trochę dziwne bo nagle xbox się zawiesił i gry zaczęły wolniej się wczytywać.

    Wsadziłem dysk ze starego xboxa wszystko przeniosłem na dysk zainstalowałem gry i nadal się wczytuję długo. Najgorzej jest w skyrim ac 1 i forza 3

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj

     
Wczytywanie...

Poleć forum