1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry nagrywane na CD (DVD) nie działają

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez MuzzyCo, Kwiecień 27, 2015.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. MuzzyCo

    MuzzyCo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2015
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam serdecznie, jestem zupełnie początkującym użytkownikiem XBOXa, a w zasadzie moje dzieciaki, a ja staram się ich wesprzeć technicznie. Wcześniej milismy Wii i jakoś ogarniałem temat, teraz kopiliśmy na allegro XBOXa 360, niestety dopiero po zakupie zacząłem rozszyfrowywać skróty RGH, GOD, XEX, na które natrafiłem czytając instrukcję od sprzedawcy (MSFORMAT).
    Tak więc widzę, że konsola jest z RGH (z tego co doczytałem to chip odblokowujący możliwość grania w gry z dysku i przegrywanych płyt - zgadza się?)

    Wgrałem jedną grę na dysk i o dziwo działa :) Dziś dzieciaki przyniosły do domu kilka przegrywanych płyt od kolegów i niestety żadnej nie udało mi się uruchomić. Wygląda jakby konsola wykrywała je jako płyty DVD video. Czy mam jakieś szanse aby je uruchomić na mojej konsoli?
    Dodam że jest tu tez wgrane takie coś jak Freestyle. Nie rozumiem jeszcze po co to jest, bo interfejs od MS jest ładniejszy według mnie ;-)

    Aha, mam jedną oryginalną grę Kinect Adventures i ona działa.

    Co mam zrobić aby uruchomić te gierki z płytek. Jeżeli ciężko jest odpowiedzieć na tak ogólne pytanie, to przynajmniej napiszcie czego szukać, bo na razie to wszystko dla mnie black magic, a z trójka dzieci mało czasu na studiowanie forów od deski do deski.

    pozdrawiam serdecznie
    Sławek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    do odczytu kopi potrzebny jest flash napedu albo nowa -odblokowana- płytka w napędzie
    zakładam że wiesz już co to rgh i co ci daje więc wszystkie gry ściągnij->instaluj-> i GRAJ
     
  4. MuzzyCo

    MuzzyCo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2015
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyli, Ci od których są pożyczone płytki muszą mieć u siebie podmieniony firmware w napędzie DVD tak?
    Czy nie da się w komputerze zgrać zawartości takiej płytki, aby wgrać do mnie na dysk i grać?

    pozdr.

    Sławek
     
  5. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    tak, nie bardzo sie da bo komputer widzi je jako gry od xboxa a ich nieda sie na kompie skopiowac- jest sposób ale do tego jest potrzebny specjalnie przerobiony napęd od xboxa do wyciągania obrazu ISO czyli gry
    Moja rada to ściągnij z neta te gry i już. Pozdro
     
  6. MuzzyCo

    MuzzyCo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2015
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sławek, oryg płyty z grami przerabiasz na konsoli pod rgh
    Płyty nagrywane możesz na kompie przygotować pod rgh :)
    Najpierw zrób obraz .iso ( clone cd, imgburn)
    Następnie obraz ten przerób do xex (eXiso) lub do god (iso2god).
    Skopiuj na dysk konsoli i niech dzieciaki grają :D
     
    MuzzyCo lubi to.
  8. MuzzyCo

    MuzzyCo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2015
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    o, super, coś mi tak zaświtało aby tak spróbować, ale jak przeczytałem że się nie da to nawet nie podjąłem tematu. Dzięki, będę dziś próbować.
     
  9. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    Witam, wychodzi na to że wprowadziłem Sławka w błąd za, ale zanim przeprosze to czy kolega mógłby podesłać jakiś link otym gdzie to było?
    Wszędzie gdzie czytałem to do wykonania kopi gry orginalnej jak i gry nagranej 1do1 potrzebny jest naped z xboxa
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    sciagasz program imgburn, robisz nim obraz płyty, potem programem iso2god przerabiasz ten obraz na pliki widziane przez xboxa, kopiujesz je na konsolę i grasz.
    nie da się tego prosciej wykonac
     
    MuzzyCo lubi to.
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz rację w przypadku gier orginalnych. Taką płytę chcąc zgrać na kompa musisz mieć odpowiedni napęd z konsoli z wgranym specjalnym firmware'm. Wszystkie nagrywane (truncate, czy ihas 1 do 1) pod rgh zrobisz na pc bez problemu.
     
  12. MuzzyCo

    MuzzyCo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2015
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    sprawdziłem, działa, dzięki :)
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Musi działać :D
    Zamykam .
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum