1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry nie działają

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez theromanek100, Maj 11, 2013.

  1. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie. Mam problem z kilkoma grami mianowicie z : FIFA 13, Assassin's Creed Revolutions, Assassin's Creed III oraz Batmanem Arkham City.
    Ostatnio popsuł mi się napęd w konsoli i oddałem go naprawy. Kiedy go odebrałem i podłączyłem do telwizora to chciałem zagrać w fife 13 i kiedy próbowałem ją włączyć to jest czarny ekran i potem wyskakuje komunikat:

    Płyta jest nieobsługiwana

    To samo dzieje się kiedy chcę odpalić gry wymienione wyżej.
    Moja konsola: lt 3.0 dash 2.0.15574.0
    Gry były przepuszczone prze abx'a i nagrane ImgBurn. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    z opcja autofix level 3?
     
  4. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a wcześniej te gry działały na starym napędzie??
     
  6. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    to wygląda ze nie masz lt 3.0 usuń jeszcze pamięć podręczną w opcjach dysku i restart konsoli może koleś który wymieniał napęd podniósł dash
     
  8. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a gdybym jeszcze raz nagrał grę to by działała???
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    tylko niewiadomo co tam masz nagraj pod lt 2.0
     
  10. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A i jeszcze jedno fifa 11, która była nagrywana na 1.9 (chyba, bo nie pamietam) to działa
     
  11. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jaki miałeś dash przed oddaniem konsoli do serwisu , ten sam ? Gry nagrywasz zwykłą nagrywarką ? I co Ci zrobili wymienili laser , czy cały napęd ? Jeśli napęd to czy zamontowali ten sam model(fabryczny) czy inny ,a przed naprawą też miałeś lt3? I zacznij od czyszczenia pamięci podręcznej wszystkich nośników
     
  12. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co do dash to nie pamiętam, gość wymienił tylko laser i wcześniej miałem chyba 2.0 ale 100% nie dam
     
  13. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to dla tego Ci nie chodzą gry xgd3 nagrane pod lt2 nie działają na lt3 i na odwrót . Jeśli przerabiałeś gdzieś na miejscu i masz dużo gier xgd3 nagranych pod lt2 to ja bym im oddał niech wgrywają z powrotem lt2. Jak prawdzić czy gry nagrane są pod lt2 wrzucasz płytę z gra która Ci nie chodzi do pc i skanujesz abgx jeśli będzie napis na czerwono the first 12 sectors of topology is blank , i analogicznie jeśli masz lt3 to Ci nie pójdą .
     
  14. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a mógł by ktoś podać link (najlepiej do torrentów) do Assassin's Creed 3 i FIFY 13 na lt 3.0
     
  15. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Linków podać nie można Regulamin, ale pobierasz jaką chcesz nawet pod lt2 , bo samemu przerobisz na lt3 wystarczy do tego abgx i tam ustawiasz auto fix level 3 i skanujesz obraz gry i jak będzie na zielono topology is veryfic to będziesz miał już na lt3 i tylko nagrać . Jak będziesz miał jakieś problemy to zapraszam na gg
     
  16. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale na pewno jak przepuszczę przez abgx i ustawie na fix level na 3 to będzie działać bo mam wolnego neta i mi się to 2 dni pobiera
     
  17. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli masz przeróbkę lt3 to tak będą działać
     
  18. theromanek100

    theromanek100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie zgrałem na dysk obraz ac 3 no i chcę go przerobić na 3.0, ale kiedy skanuje to jest:

    Warning: this iso is short 148439040 bytes! Part of the game data is missing! (should have been at least 8696430592 bytes)

    Jest to dvd 1 gry z singiel player'em
     
  19. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bo obraz jest obcięty , ponieważ nagrywałes zwykłą nagrywarką i nie zmieściło się 3% obrazu na płytę . Teoretycznie powinno działać bo i tak zwykłą nagrywarką nagrasz taką samą kopie tylko nie wiem czy abgx dogra topology czy potraktuje obraz jako uszkodzony i nic nie dogra , nie wiem bo nigdy tak nie robiłem zawsze ściągalem iso 100% całe
     
Wczytywanie...

Poleć forum