1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry niedostępne w danym regionie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Docent Furman, Maj 18, 2011.

  1. Docent Furman

    Docent Furman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich.

    Od jakiegoś miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Xboxa 360. Przeglądając dzisiaj marketplace na stronie xboxlive.com zauważyłem, że jest on jakby troszkę bogatszy od naszego. Zauważyłem parę gier, których kupnem byłbym zainteresowany, jednak przy próbie ściągnięcia otrzymałem komunikat "gra niedostępna w twoim regionie lub została wycofana ze sprzedaży" (jestem zarejestrowany w polsce). Czy mogę mimo to jakoś ściągnąć taką grę? Domyślam się, że nie byłoby problemu gdybym był zarejestrowany gdzie indziej, ale czy teraz mogę to zmienić bez żadnych przykrych konsekwencji w przyszłości?

    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
  4. Docent Furman

    Docent Furman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgadza się, gra z poziomu konsoli jest niewidoczna.

    Jak widzę innej możliwości niż zmiana lokalizacji nie ma. Czy mogę zmienić lokalizację po ok. miesiącu od zarejestrowania się? I czy warto to robić? Skoro marketplace w innych krajach jest bogatszy niż u nas, a ja nie na konsoli gram tylko i wyłącznie w singlu (z fejsbuka i innych tego typu rzeczy nie korzystam), to mogłoby się wydawać, że zmiana lokalizacji da mi same korzyści (czyt. więcej gier do pobrania) i żadnych strat... Mam rację?
     
  5. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do pobrania zapewne tak, ale do kupna będziesz mógł prawdopodobnioe korzystać z gier tylko w NTSC.
     
  6. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    W polsce kupujesz gry w Pal a w usa w Ntsc, więc nie kupisz na polskim rynku.
     
  7. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najwyraźniej nie przeglądasz wystarczająco dobrze ofert na allegro, a jest tam trochę gier w NTSC o czym sprzedający piszą.
     
  8. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
  9. Docent Furman

    Docent Furman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ale chyba problem rozwiązał się sam. Poszperałem w brytyjskim marketplace, gry które mnie interesowały są tam dostępne, ale możliwości zmiany regionu na GB już nie ma. Jedyne opcje to: Rosja, Polska, Brazylia, Węgry, Grecja, Czechy, Republika Południowej Afryki, Kolumbia, Chile...
     
  10. Docent Furman

    Docent Furman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odkopuje temat, gdyż mam kolejne pytanie za 100 punków (nie mylić z punktami):

    Czy po tym jak już założyłem konto na polskę, mogę teraz założyć drugie konto na GB (i po prostu zmieniałbym konta w zależności od tego w co w danym momencie chce zagrać)? Tak na logikę, to mogło by się wydawać, że nie, w końcu to cały czas ten sam numer IP, ale wolę się upewnić pytając bardziej zorientowanych...
     
Wczytywanie...

Poleć forum