1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry po transferze

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Ino, Czerwiec 9, 2011.

  1. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam! Mam do Was bardzo ważne pytanie. Mam problem. Ostatnio przeniosłem całą zawartość jednego dysku ze starej konsoli na drugą, nową. Problem w tym, że wszystkie gry Arcade, które kupiłem na tamtej konsoli, po przeniesieniu na nową wyświetlane są jako wersje testowe i proszą mnie o zakup pełnej. Mam kilka profili (2 na Polskę, kilka na UK) i tylko w tych zarejestrowanych na Polskę te gry arcade są w formie dem. Kiedy loguję się na jakiś z UK, to wszystko jest dobrze i nie jest napisane, że to wersja testowa, tylko 'pełna wersja gry zręcznościowej' czy coś takiego. Dziwne też jest to, że pełne wersje gier, które kupiłem jeszcze na tamtej konsoli jak. np Bayonetta, czy Tales of Vesperia też nie działają normalnie. Kiedy chcę je odpalić, to pojawia się komunikat, że nie można uruchomić gry,

    Help T.T
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bloodwars29

    bloodwars29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeżeli zapłaciłęs za grę z XL to możesz ją pobrac ponownie za darmo bo jest przypisana do profilu...wiec zassaj jeszcze raz i powinno działac
     
  4. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Zrobiłem tak, ale dalej jest tak samo. Gra na profilu, którego użyłem do kupna gry widnieje jako pełna wersja. Na innych jest jako demo. Może powinienem przenieść licencje ze starej konsoli na nową, żeby wszystko śmigało?
     
  5. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak to właśnie działa. Na profilu na którym kupiłeś zawsze będzie wyświetlała się możliwość pobrania, a na innych profilach zawsze będzie się pokazywało, że nie kupiłeś gry.
     
  6. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Um, no chyba nie. Za każdym razem jak coś kupowałem to było dostępne w tym samym stopniu dla każdego konta na danej konsoli. Jednak teraz po przeniesieniu kontentu na drugą konsolę zaczęły się problemy. Nie wiecie, czy przeniesienie licencji coś pomoże? Wolałbym wiedzieć przed przeniesieniem, bo można to robić raz na rok...
     
  7. naughtydog

    naughtydog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    162
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wroclaw
    Jak kupujesz cos na markecie to przypisane jest to do konta na ktorym to kupiles i do konsoli. Zeby wszystko na nowej konsoli hulalo musisz poprzenosic licencje. Mozna tak zrobic raz na rok.
     
  8. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli jak mam np. 4 konta to z każdego mogę przenieść licencję raz na rok tak? Mogę po kolei je poprzenosić jednego dnia? Czy chodzi o to, że jak przeniosę licencję z jednego konta, to licencję z drugiego będę mógł dopiero za rok, trzeciego za 2 lata itp? O.O
     
  9. naughtydog

    naughtydog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    162
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wroclaw
    Te rzeczy kupiles na jedym koncie czy na wielu? Jak na jednym to wchodzisz tylko na to konto i przenosisz licencje na nim. Jezeli zakupy robiles na kilku, to na kazdym z osobna musisz przeniesc licencje. Raz na rok oznacza, ze raz na rok dla danego konta, czyli jak masz taka potrzebe mozesz przeniesc licencje z wszystkich kont.
     
  10. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    O, oto mi właśnie chodziło. :) Mam jeszcze pytanie. Czy jak przeniosę te licencje na nową konsolę, to zostaną one na starej? Czy nie jest to możliwe, żeby ta sama licencja była na dwóch innych konsolach? Jeśli nie, to może jest taka możliwość, by przenieść licencję tylko na wybrane gry (np. za pomocą 1 konta kupiłem 4 gry i tyko licencję jednej gry chcę przenieść na nową konsolę - jest to możliwe?)?
     
Wczytywanie...

Poleć forum