1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry sie wieszaja...zbliza sie RROD?...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez FLASH_PL, Grudzień 3, 2008.

  1. FLASH_PL

    FLASH_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Od niedawna mam pewien problem nie posiadam wielu gier ale te ktore mam zaczely dzielic sie na dzialajace i te ktore sie wieszaja. Mianowicie nagralem sobie NFS Underovera i gdy gram po przejsciu jakiegos wyscigu pojawia sie czarny ekran i lipa nic sie wiecej nie dzieje wydaje mi sie ze zawiesza sie sama gra bo moge normalnie wrocic do Menu Xboxa, wczesniej jeden dzien dzialalo normalnie, to samoz Ace Combatem 6 gra juz sie wogole nie wlancza prcz menu gdzie moge wybrac czy chce opcje Easy Normal czy Hard....Gry te eksperymentalnie nagrane sa na plytkach HAWK dosc bardzo tanich :) gry ktore nagrane sa na PLatinium wmiare jakos jeszcze ogarniaja i lataja po xklocku. Stawiam osobiscie na wine plyt aleee slyszalem glosy ze moze to byc zblizajacy sie rRod, zaznacze ze gram bardzo malo xa mam jako pierwszy wlasciciel moze z 3 miesiace z czego lacznie gralem moze 15h. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Raczej nie jest to zbliżający się RROD, a marne jakościowo płyty. Nagraj parę na Verbatim'ach i napisz swoje spostrzeżenia :).
     
  4. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zdecydowanie wina płyt, grając na płytach typu hawk łatwo uszkodzić laser...
    Verbatimy są najlepsze i z nimi nie będziesz miał problemu z odpaleniem gry np. po roku, czego nie powiem o platinumach
     
  5. banan47

    banan47 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja nagrywam gry tylko na Verbatim'ach i wogóle nie mam problemów z grami, radzę zainwestować w dobrej jakości płyty bo później możesz mieć problemy z laserem.
     
  6. lukiuki6

    lukiuki6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a ja nagrywam też na verbatimach i jakoś mam podobną przypadłość zawieszania się nfsa jak kolega z pierwszego posta. A po zatem co ma do tego płyta skoro służy tylko do werfikacji przy starcie gry w NXE.
     
  7. FLASH_PL

    FLASH_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Potwierdzam wine plyt, otóż zakupiłem sobie 3 Verbatimy nagralem na nie NFS:U i GoW2 ktore wczesniej sie wieszaly lataja teraz jak marzenie chodz jedna plytke mi popsula nagrywarka przy 97% i nie mam pojecia dlaczego ale poznije dala rade :) Pzdr.
     
  8. Adam_84

    Adam_84 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    To ja również podłączę się pod temat. Zaobserwowałem u siebie ostatnio 2 zwieszki, otóż nagrywam tylko na Verbatimach, druga sprawa to taka że staram się większość gier w które gram nagrywać na dysk. Podczas grania w GRIDa, po około 30 minutach gra się zawiesiła przy uderzeniu w bande, pad zaczął wibrować i tak wibrował aż do ręcznego wyłączenia konsoli. Podobnie było w PoP, dodam że nie dzieje się to często ale sporadycznie. Możliwe że było za mało miejsca na dysku? (6GB) Czy dysk można defragmentować?
     
  9. pudinks

    pudinks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja też mam zwiechy tylko, że w jednej grze: GTA a w innych nie. Płytka jest oryginalna... Przed instalacja nowego dasha nie miałem takich problemów...
     
  10. henk352

    henk352 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak to możliwe, że nowy dashboard zawiesza Ci gta 4 ??
     
  11. kmiler99999

    kmiler99999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam tak samo od kiedy wgrałem nowego dasha konsola się zawiesza przy grze GTA IV inne gry działają normalnie , to chyba przez to że dasha wgrywałem przez pendriva a nie przez internet
     
  12. henk352

    henk352 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ja też wgrywałem przez pendrive'a ale to raczej nie ma znaczenia nośnik, czy może się tu ktoś wypowiedzieć co się zna na tym????
     
  13. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeśli po zawieszeniu się konsoli można wyjść do NXE nie jest to rod lecz wadliwa płyta lub obraz gry który został przez kogoś źle zgrany.

    Jeśli przy zawieszeniu zanikają reakcje konsoli na pada, może towarzyszyć temu trzaski z głośnika oraz dziwne kolory lub szachownica na ekranie to bez wątpienia odprężenia. Czyli RooD tak zwany jszcze bezobjawowy czyli bez 3 czerwonych diod.
     
  14. pudinks

    pudinks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej to nie ma znaczenia bo ja instalowałem z neta... Coś musi być z tym dashem bo widze że nie jestem jedyna osobą której się tak dzieje. Może będzie jakaś aktualizacja która to naprawi
     
  15. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  16. MPiotroV

    MPiotroV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Ja też mam podobny problem. Tylko, że z Kung Fu Panda. Gram se a tu nagle zwis i zero reakcji na pada. Obraz zawieszony, dźwięk się powtarza. Reset pomógł. Czy to początek Rroda? A konsolę mam dopiero tydzień...
     
  17. Adam_84

    Adam_84 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Po wyczyszczeniu cache problem zniknął, przynajmniej na razie.
     
  18. pudinks

    pudinks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie czyszczenie nic nie pomogło...:/ Jest jeszcze jakiś sposób żeby się pozbyć tych zwiech? Jakbym wiedział co się będzie dziać z tym dashem to bym go nie istalował jeszcze...
     
  19. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ile razy można powtarzać że to nie jest usterka dasha??
    Nasłuchałeś się głupot i będziesz upierał się że z twoją konsolą jest wszystko ok a prawda jest taka że twoja płyta główna jest odprężona.
    Resztę czytaj na forum bo tematów takich samych jest mnóstwo i zawsze ktoś sobie wbija do głowy że to przez oprogramowanie a to czysty przypadek.
     
  20. marwol

    marwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    pamiętajcie też, że niektóre gry po prostu sa nie dopracowane, weźmy takiego nowego NFSa.... Nie bójcie żaby, podłączcie x'a do neta i ściągnijcie patcha a odrazu gra bedzie lepiej chodzić :D *

    * - jezeli to wina gry, nie plyty
     
Wczytywanie...

Poleć forum