1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry widziane jako DVD

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Gemini, Czerwiec 15, 2009.

  1. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Mam pewien problem....

    Jakiś czas temu nagrałem nowego UFC. Nagrywałem już kilka gier i wszystko było ok ale... tym razem było inaczej. Nagrywarka nagrała grę bez problemu. Wrzucam ją do mojego Xboxa a tam... zamiast standardowo komunikatu jaka to gra i napisu "Zagraj w gre" czy jakoś tak (Mam zrobiono tak że gra sama się nie uruchamia po włożeniu płytki) pisze "Odtwórz DVD".
    Gdy to nacisnę uruchamia mi się duża plasza z napisem XBOX 360 i nic nie da się zrobić...

    Co dziwnego u kolegi normanie ta gra działa.
    Dziś nagrałem Prototype i mam to samo. U kolegi działa.
    U mnie też działają inne gry. Starsze. Jak Tomb Raider, Burmout, Street fighter 4.

    Czy może to być spowodowane że mam najnowszą wersję interfejsu a kolega trochę starszą?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jaką masz wersje FW ?? Pewnie masz 1.5 lub starszą, a nowe gry nie działają na starszych wersjach niż 1.51/1.6, gdyz mają dodatkową partycję video i iXtreme widzi taką grę jako wadliwą i nie pozwala ją uruchomić.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale z drugiej strony jesli drugi kolega ma stary dash i ix 1.6 to gry mu sie nie odpala bo beda wołały aktulaizacje......
    zapodaj screeny z abgx360 z tych gier to ci powiemy
     
  5. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hej. Dzięki za szybką odpowiedź. Teraz nie pamiętam jaką mam wersję. Robiłem ją kilka miesięcy temu i niby była najnowsza. Co ciekawe jakiś czas temu u tego samego gościa robił mój kolega i u niego działa bez zarzutów. Hmmm Moim zdaniem coś namieszał nowy interface.
    Kolega mi tu teraz pisze że jego znajomy miał podobny problem - wgrał najnowszego wówczas interfaca i wszystko działało.

    Normalnie gdy wrzucimy grę do cd romu - pojawia się takie małe okienko z obrazkiem gry i piszę że możemy zagrać. W tym nowych grach UFC , Prototype ten obrazek z gry jest na cały ten kwadracik (widziałem u kolegi) i właśnie te gry mi nie działają.
    Czyli twoim zdaniem potrzeba najnowszego iXtreme? Skontaktuje się najpierw z tym kolesiem który robił mi flasha i dowiem się co on mi tam dał.

    Edit
    Zaraz wrzucę screeny z abgx360. Dzięki że chcecie pomóc.
     
  6. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Musisz wgrac nowy FW 1.6 albo patchowac kazda gre gdzie tego na dluzsza mete nie polecam.
     
  7. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozwińcie skrót FW? Jeśli chodzi o flasha to jestem na 80% pewny że mam 1,6. Musze się tylko upewnić.

    Screen z abgx360
    http://i39.tinypic.com/33k3lmr.jpg

    Teraz przejechałem image jeszcze raz i zrobiłem screena. Gdy za pierwszy raz potraktowałem image tym programem coś tam wykrył ale naprawił.
    Jeśli to się przyda to mogę skasować ten image - wypakować jeszcze raz i wrzucić screena z pierwszego tłoczenia programem abgx360.
    Ale nie wiem czy to coś pomoże. U kolegi gra normalnie działa.
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Gdybyś miał najnowsza wersje FW 1.51/1.6 i starą wersje dasha to po włożeniu UFC , Prototype i innej nowszej gry wyskoczyło by zapytanie o aktualizację FW, która jest potrzebna do uruchomienia gry. To na chłopski rozum masz niekompatybilny FW. :], ale sprawdź dla pewności jaką wersje dasha masz. W ustawieniach konsoli jest gdzieś napisane, jak starszą niż 2.0.7371.0 to wgraj to >> Aktualizacja NXE 2.0.7371.0(najnowsza) FULL z avatarami - Kliknij aby pobrać >> http://x360iso.org/poradniki-dash/7365-aktualizacja-dashboard-offline-[2-0-7371-0].html
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    gra jest z wave 3 nie patchowana. jesli u kolegi chodzi to musi miec nowego NXE i ixtreme 1.51 aklbo 1.6

    jak masz ta sama przerobke to gry powinny odpalic.
     
  10. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie może spróbujmy eliminować potencjalne przyczyny:

    Albo dash albo fash

    Mam najnowszego (tak mi się zdaje) dasha - tydzień temu aktualizowałem z internetu. Jego numerki to: 2.0.7371.0
    Czy ktoś na tym dashu grał w UFC czy Prototype?

    Jeśli tak to zostaje tylko wersja Ixtreme... Dałbym sobie rękę uciąć że mam tą samą co kolega u którego te gry działają.... no nic - tak jak pisałem spróbuję się skontaktować z kolesiem który robił mi flasha. Do tego czasu czekam i liczę że coś wymyślicie - bo może to jednak nie być wina ixtreme :(
     
  11. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    @Gemini sam piszesz ze masz FW sprzed kilku miesiecy czyli nie mozesz miec nowego ktory oblsuguje 3Wave :0
    Wgraj nowy FW i po klopocie :)

    Pozdrawiam
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    kilka miesiecy to moze byc np 3 miesiace temu a wtedy byl juz ix 1.51
     
  13. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem już sam. Jutro spróbuję dowiedzieć się co to za ixtreme i napiszę jak się sprawa zakończyła (ku przestrodze dla innych :))
    Dzięki za pomoc.
     
  14. Michciov

    Michciov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    Ja mam na 100% ixtreme 1.6 i pisze mi że mam włożyć płytkę do xboxa. U kolegi który nie ma live'a nie ma tego problemu.Mam tak z grą prototype
     
  15. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mam teraz taki problem: Grę prototype wkładam do napedu i jest OTWÓRZ DVD. Mam 1.6 i gra jest patchowana, patchowana była żeby poszłą u mjego kumpla on ma 1.5 i mu działa. Dlaczego mi nie działa to? Może byc tego powodem patchowana gra?
     
  16. szczyl7

    szczyl7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnów
    Czy gry są przerobione z wave 3 na wave 2, jeśli tak to 1.6 tego nie odpali, musisz mieć wersjie nie przerobioną

    @garnek

    1.6 nie odpali gier przerobionych musisz mieć gry z wave 3
     
  17. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wielkie dzięki szczyl7, będę musiał nagrac bez patcha. :)
     
  18. sokol22

    sokol22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mi w abgx wyświetla na czerwono ze mam wave3 z prototype ale wypaliłem płytkę no i biały ekran i ze płyta dvd a mam na 100% ix 1.6
     
  19. szczyl7

    szczyl7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnów
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    daj ten screen z abgx360.
     
  21. sokol22

    sokol22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Yfrog - abgxx.jpg nie wiem sam ja gry nie przerabiałem a abgx mam ustawione jak w jednym poradniku na forum wszystkie gry do tej pory działają oprócz tego
     
Wczytywanie...

Poleć forum