1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry wypalone iHasem nie instalują się na dysku.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mistrzunio22, Wrzesień 6, 2013.

  1. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Witam,
    kupiłem dziś dysk 120GB do mojego XBOX'a i oczywiście przystąpiłem do wrzucania na niego gierek, aby napędowi pracowało się troszkę lżej. GTA IV (oryginalne) weszło, Diablo 3 (kopia, dalej też kopie) zatrzymała się w 53%, Forza w 3%, Battlefield wszedł caly bez zająknięcia. Wszystkie były nagrywane metodą z poradnika w dziale ISO. Macie pomysl co może być nie tak i jak to naprawić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a masz log z imgburn?
     
  4. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Kod:
    I 20:02:02 ImgBurn Version 2.5.8.0 started!
    I 20:02:02 Microsoft Windows 7 Home Premium x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
    I 20:02:02 Total Physical Memory: 8*387*636 KiB  -  Available: 5*473*432 KiB
    I 20:02:02 Initialising SPTI...
    I 20:02:02 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 20:02:02 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (F:) (Virtual)
    I 20:02:03 -> Drive 2 - Info: ATAPI iHAS124   B AL0S (E:) (SATA)
    I 20:02:03 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-ROM!
    I 20:07:10 Operation Started!
    I 20:07:10 Source File: C:\Users\Bartosz\Downloads\Diablo III_XBOX360-X360CLUB\Diablo III_XBOX360-X360CLUB_RUS.dvd
    I 20:07:10 Source File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 20:07:10 Source File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 20:07:10 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 20:07:10 Source File Volume Set Identifier: c6920000MS UDFBridge
    I 20:07:10 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 20:07:10 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 20:07:10 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 20:07:10 Destination Device: [7:0:0] ATAPI iHAS124   B AL0S (E:) (SATA)
    I 20:07:10 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00)
    I 20:07:10 Destination Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 20:07:10 Destination Media Sectors: 4*267*040
    I 20:07:10 Destination Media L0 Data Zone Capacity: 2*133*520 (Changeable: Yes)
    I 20:07:10 Write Mode: DVD
    I 20:07:10 Write Type: DAO
    I 20:07:10 Write Speed: 2,4x
    I 20:07:10 DVD+R DL Reserve Track: No
    I 20:07:10 Link Size: Auto
    I 20:07:10 Lock Volume: Yes
    I 20:07:10 Test Mode: No
    I 20:07:10 OPC: Yes
    I 20:07:10 BURN-Proof: Enabled
    I 20:07:10 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 20:07:10 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 20:07:10 Advanced Settings - Force HT: Yes, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 20:07:10 CD/DVD Life Record Count: 15 - CD/DVD Record Count: 2
    I 20:07:46 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 20:07:46 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 20:07:47 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 20:07:47 L0 Data Zone Capacity - Effective: 2*133*520
    I 20:07:48 Filling Buffer... (80 MiB)
    I 20:07:49 Writing LeadIn...
    I 20:07:51 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 20:07:51 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 20:07:51 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    I 20:29:41 Writing Layer 1... (LBA: 2133520 - 4267014)
    I 20:51:32 Synchronising Cache...
    I 20:51:37 Closing Track...
    I 20:51:38 Finalising Disc...
    I 20:52:30 Exporting Graph Data...
    I 20:52:30 Graph Data File: C:\Users\Bartosz\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_iHAS124_B_AL0S_5-WRZESIEŃ-2013_20-07_MKM-003-00_2,4x.ibg
    I 20:52:30 Export Successfully Completed!
    I 20:52:30 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:45:20
    I 20:52:30 Average Write Rate: 3*256 KiB/s (2.4x) - Maximum Write Rate: 3*321 KiB/s (2.5x)
    I 20:52:30 Cycling Tray before Verify...
    W 20:52:37 Waiting for device to become ready...
    I 20:52:52 Device Ready!
    I 20:52:53 Operation Started!
    I 20:52:53 Source Device: [7:0:0] ATAPI iHAS124   B AL0S (E:) (SATA)
    I 20:52:53 Source Media Type: DVD+R DL (Book Type: DVD-ROM) (Disc ID: MKM-003-00)
    I 20:52:53 Source Media Supported Read Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 20:52:53 Source Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 20:52:53 Source Media Sectors: 4*267*024 (Track Path: OTP - L0: 2*133*520 - L1: 2*133*504)
    I 20:52:53 Source Media Size: 8*738*865*152 bytes
    I 20:52:53 Image File: C:\Users\Bartosz\Downloads\Diablo III_XBOX360-X360CLUB\Diablo III_XBOX360-X360CLUB_RUS.dvd
    I 20:52:53 Image File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 20:52:53 Image File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 20:52:53 Image File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 20:52:53 Image File Volume Set Identifier: c6920000MS UDFBridge
    I 20:52:53 Image File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 20:52:53 Image File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 20:52:53 Image File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 20:52:53 Read Speed (Data/Audio): MAX / MAX
    I 20:52:54 Read Speed - Effective: 3,2x - 8x; 8x - 3,2x
    I 20:52:54 Verifying Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 20:52:54 Verifying Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 20:52:54 Verifying Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    I 21:02:06 Verifying Layer 1... (LBA: 2133520 - 4267014)
    I 21:11:26 Exporting Graph Data...
    I 21:11:26 Graph Data File: C:\Users\Bartosz\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_iHAS124_B_AL0S_5-WRZESIEŃ-2013_20-07_MKM-003-00_2,4x.ibg
    I 21:11:26 Export Successfully Completed!
    I 21:11:26 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:18:32
    I 21:11:26 Average Verify Rate: 7*688 KiB/s (5.7x) - Maximum Verify Rate: 10*998 KiB/s (8.1x)
    I 07:02:03 Close Request Acknowledged
     
  5. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie wiem czy to nie wina lasera w xboxie. Sprawdzałeś kopie na innej konsoli?
     
  6. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Nie. Ale skoro GTA IV sie zainstalowalo tak samo jak BF 3? :)
     
  7. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gra nagrana dobrze bo weryfikacje przeszła. A jak instalujesz gre to się zatrzymuje na tym samym miejscu ciągle? nie ma rys ani nic na płycie pyłków itd?
     
  8. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Caly czas na tym samym miejscu, odnośnie Diablo - ma pourywaną ścieżkę dźwiękową - przynajmniej takie odnoszę wrażenie bo w miejscach gdzie są niektóre dialogi nie słychać nic. Odnośnie płyty, wygląda na czystą - co prawda ma głównie na brzegach i tak kilkanaście rysek na powierzchni - najdluzsze są od brzegu do samego środka płyty, aczkolwiek lekkie zarysowania. To może mieć wpływ? -.-
     
  9. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Takie małe raczej nie. Byś musiał na innym xie to wytestować.
     
  10. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    No niestety nie mam jak na żadnym wytestować - odnośnie Forzy... myślę że tam to akurat jest wina rys bo płyta jest cala poorana - no cóż, najwyżej zakupię dwie nowe płytki bo to nie majątek i się zobaczy. A jeżeli to nie wina płyty, iHAS'a i laseru to możę być wina dysku twardego? Zakupiłem dziś używany... :)
     
  11. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak tak bardzo to napewno tego wina i jak weryfikacja przeszła takiej płyty to powino czytać. To skasuj z dysku i graj z płyty.A dysk możesz na pc sprawdzić ale wątpie żeby to była wina dysku.
     
  12. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Według mnie, to źle nagrane kopie. To że gra przeszła weryfikację wcale nie oznacza, że zainstaluje się na HDD :)
     
  13. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Heheh nie spotkałem się z czymś takim chyba ,że zapomniałeś abgx 360 skan. Ale jak nie przejdzie to nie działa. Ale jest wyjątek słabą nagrywarką nagrało się wszystko ładnie i byłe jaką płyte i xbox pisał płyta nieznana:p . ale tu są verbatimy i ihas więc to jest nie realne. Chyba ,że laser pada.
     
  14. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    nie no, iHAS wypalil 7 płyt, verbatimki cake 10 kupiony, laser w xboxie - no cóż - popracował góra ze 150-200 godzin :p

    //edit//
    skan abgx przeszedl wszystko na zielono, mam nadzieję że to wina tylko i wyłącznie płyty bo zawsze zacina się w tym samym miejscu ;)
    @paxmack - jak źle nagrane kopie? możesz wyjaśnić?
     
  15. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z którego roku ta konsola?
     
  16. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    2007/2008? :) - nie mówcie tylko że laser, bo ja tego nawet do myśli nie dopuszczam! :D
     
  17. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Wiec raczej jest to wina lasera..
    Mialam podobna sytuacje majac konsole z 2006/07 juz sama nie wiem jaki to rocznik byl.
    Gra nie odpalala mi bez dysku,a jak juz kupilam dysk to instalowalo ,ale tylko gry nagrane na Verbatimach.
    Niestety jest to raczej pewne,ze laser kaput.
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przecież to drogie nie jest

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja bym sprawdził jakość nagranych płyt, bo to ze nagrywarka dała rade je odczytać to nie znaczy ze styrany laser w konsoli tez musi.

    Kprobe
    Nero DiscSpeed

    Dla dobrych laserów musi być min 80% ale dla styranych nie wiem, czym lepsza kopia tym lepiej wiadomo.
     
    1 osoba to lubi.
  20. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    mozliwe zle ustawienia imageburna z loga wychodzi ze bufor masz 80mb a powinno byc 512mb dla verby :)
     
  21. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Kurde, nie przestawiłem po przeinstalowaniu systemu. Podrzucicie mi jeszcze prawidłowa ustawienia do tego IMGBurna? Niby korzystalem z tego poradnika na forum a tam nic o tym nie ma. Wrzuciłem właśnie Hitmana na idealnie czystej płytce, zobaczymy czy pójdzie. Jak pójdzie, to nie wina lasera. ;)

    //edit//
    Hitman wszedl bez zająknięcia. ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum