1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry wypalone na drugiej konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xDoko, Luty 6, 2012.

  1. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam przerobionego Slima 0225, lt+ 3.0. Wszystkie gry XDG2 i XDG3 działają (verbatimy nagrywane iHasem).
    Znajomy ma również przerobionego x'a - premium z napędem LiteOn.

    Na początku wypaliłem mu MW3, niestety gra nie uruchamiała się. Wypaliłem drugi raz i można było grać, ale w losowym momencie wywalało komunikat o przetarciu szmatką, to samo za trzecim razem (tym razem wypaliłem na 2,4 i bez OPC) - również instalacja przerywała się przy 46%. Zdziwiony tym faktem spróbowałem odpalić grę u mnie i, co dziwne, wszystko działało bez problemów. Poszedłem potem do niego z moimi grami, które u mnie działają bez żadnych problemów i są zainstalowane na dysku. Rezultaty są następujące:

    Portal 2 - 100% instalacji, gra bezproblemowa
    MW3 - błąd przy 46% instalacji, gra wywala do dasha w losowym momencie
    RDR - nie kończy instalacji, jednak można normalnie grać
    LOTR: WitN -płyta nie obsługiwana, jakiś tam kod błędu
    NFS: The Run - gra nie uruchamia się, czarny ekran po aktualizacji

    Wszystkie gry chodzą u mnie bez żadnych problemów, co może być przyczyną problemów z konsolą znajomego? Na phaty jakoś inaczej wypala się gry?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W drugiej konsoli jest jakie LT?
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Portal 2 - 100% instalacji, gra bezproblemowa, brak Xgd3 - odpali na L.T 1.1 - 2.0
    MW3 - błąd przy 46% instalacji, gra wywala do dasha w losowym momencie Xgd3 - L.T 2.0 tylko
    RDR - nie kończy instalacji, jednak można normalnie grać - może płyta zjechana
    LOTR: WitN -płyta nie obsługiwana, jakiś tam kod błędu - Xgd3 L.T 2.0
    NFS: The Run - gra nie uruchamia się, czarny ekran po aktualizacji - j/w - flaga

    ogólnie wydaje mi się że problemem jest rodzaj przeróbki w obu konsolach.
    zaktualizować do L.T 3.0 i zadziałają wszystkie
    RdR może jest już porysowana i dlatego nie praży

    takie są moje przypuszczenia :)
     
  5. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W chwili, gdy była przerabiana w serwisie lokalnym, to był już od miesiąca LT+ 3.0, więc prawdopodobnie wgrana jest ta przeróbka - niestety nie mam cd. tego pewności.

    Gry przed wypaleniem były przejeżdżane ABGX'em 1.0.6, więc wydaje mi się że na LT+ 2.0 by nie odpaliły.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    RDR I Portal by się uruchomiły :)

    sprawdzałeś w jakim stanie jest to RdR ?
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    RDR jest w idealnym stanie, nawet najmniejszej ryski nie ma :)

    Dzięki, zaraz wypalę i jutro pójdę sprawdzić czy działa - napiszę jaki rezultat.
     
  9. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miało być "jutro", niestety trochę się przeciągnęło :)

    W każdym razie wypaliłem ostatniego LOTRa (XDG3) na LT 2.0 i płyta jest nie obsługiwana, czyli w konsoli jest 3.0.

    Jaka może w takim razie być przyczyna problemu?
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Może napęd był wymieniany?
    1.Usuń grę z dysku.
    2.Wyczyść pamięć podręczną konsoli.
    3.Sprawdź czy gra działa z płyty.
     
  11. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Naped nie byl wymieniany, gra nie byla instalowana na dysku (blad w trakcie), cache czyszczone. Nic nie pomaga :/


    Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    moze laser juz pada
     
  13. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oryginaly dzialaja bez problemu, wiec to raczej nie to.


    Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum