1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry XDG2 na LT+3.0 dash 14719 - nie działają z dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez schamann, Maj 17, 2012.

  1. schamann

    schamann Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam problem z grami XDG2 ,mam x-boksa z LT+3.0 dash 14719.
    Płyty nagrywam zgodnie z tym tutorialem :
    "tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3"

    Gry odpalają bez problemu ,jednak gdy zainstaluje na dysku przestają działać gra w ogóle nie odpala od razu wyskakuje komunikat.Ponowne uruchomienie jest możliwe po czyszczeniu cache i wtedy odpali ale tylko z płyty.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź trick z muzyką. To gry z zabezpieczeniem AP2.5?
     
  4. schamann

    schamann Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie działa z MP3 także
     
  5. saint_84

    saint_84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Świebodzin
    Podepnę się pod temat.

    Mam dokładnie ten sam problem.
    Slim dash 14719 /DG-16D4S 0225/ LT+ 3.0
    Zauważyłem,że gry XDG2 chodzą bez problemu.
    Kolejną ciekawostką jest to,że Battlefield 3 (XDG3) nie działa z podpiętym HDD (brak autoryzacji)
    Gdy go wyciągnę gierka śmiga bez problemu...
    Przetrzepałem fora i kompletnie nikt nie umie jednoznacznie odpowiedzieć co jest grane?
    Cache czyszczone,HDD formatowany...
    Zakupiłem iHAS-a 524B na poniedziałek będzie...jeżeli to nie pomoże wyrzucę wszystko przez okno!
    Czyżby ukryty update w konsoli czy jak?
    Ktoś obeznany pomoże?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No przeciez jak nie masz ihasa to nie zagrasz z dysku
     
  7. schamann

    schamann Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    XGD3 z dysku odpalisz tylko ihasem ,ewentualnie spróbuj trick z MP3 w tle powinno odpalić.
    U mnie nie chodzą XGD2 i to jest zagadka na którą nikt nie zna odpowiedzi.
    Prawdopodobnie mam uwalony HDD bo oryginały też już nie chcą z dysku działać ,za 3 dni będę miał nowy więc zobaczymy czy on jest przyczyną
     
  8. djblok

    djblok Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    może laser masz uwalony?? jak zadnej plyty nie czyta
     
  9. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Te Twoje teorie to zostały już obalone kilka dni temu. Żaden iHas nie jest potrzebny chyba, że do grania online aby mieć czyste sumienie. Gry nagrywane zwykłą nagrywarką instalują się na najnowszym dashu na dysk i można grać z dysku. Instalacja bezproblemowa (warunkiem kluczowym jest bardzo dobrej jakości czysta płyta!) a z dysku gra chodzi z tricku z piosenką.

    Nawet w ręku nie miałem tego iHasa (co prawda przymierzam się do zakupu) i gram we wszystko jak leci na LT 2.0 :D
     
  10. schamann

    schamann Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z płyt czyta wszystko i bezproblemowo jak napisane powyżej , wątek się tyczy grania z dysku hdd .Żeby nie mylić piszę specjalnie płyta i dysk.Bo niektórzy na hasło dysk mają na myśli płytę dvd.
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zastosuj trick z muzyką.

    Pożycz od kogoś dysk i spróbuj na nim zainstalować.
     
  12. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    zrób format dysku oczywiście wczesniej prznies wszystko na usb profil , savey itp, nastepnie zainstaluj gre i sprawdz czy śmiga jeśli nie probój trick z mp3 , jak to nie pomoże ... :)
     
  13. schamann

    schamann Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Format nie pomógł,wysłałem dysk do wymiany na razie jade na pendrivie :)Poinformuje po wymianie co i jak
     
  14. schamann

    schamann Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc dysk wymieniony i wszystko działa jak należy,więc jeżeli ktoś będzie miał podobne objawy do mnie może to być wina dysku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum