1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gry xgd2 dzialaja bez problemu a xgd3 nie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Karol Bączyński, Sierpień 27, 2013.

  1. Karol Bączyński

    Karol Bączyński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    RokotĂłw, Poland
    Wiatam mam taki problem ze nie dzialaja mi gry xgd3, xgd2 dzialaja bez problemu, Posiadam nagrywarke NAGRYWARKA LITEON x24 iHAS124-19 B iHAS 124 nagrywa plyte do konca bez zadnych problemow. Gre wczesniej przerabiam przez abgx360 1.0.6 a wiec niby wszystko jest robione poprawnie. Niestety gra nie dziala wyskakuje komunikat "Dysk nie jest obsługiwany" bardzo prosze o pomoc :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1)albo laser ci pada jak dobrze nagrane
    2)nagrywasz pod złe lt. Czyli dogrywasz topologie do nie tego lt co posiadasz.
    3)do xgd3 trzeba posiadać lt2/lt3 i pod każde się innaczej kopie przygotowuje.
     
  4. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    A może byś napisał jakie masz LT albo jaką gre próbujesz wypalić ? Ehh...
     
  5. Karol Bączyński

    Karol Bączyński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    RokotĂłw, Poland
    Mam LT 3.0 Próbowalem nagrac metro, crysisa. Lt mam na 100% 3.0 bo tak nagranym sposobem gry pod XGD2 dzialaj bez problemu tylko XGD3 nie da rady odpalic. Dodam ze Gre Xgd3 moge bezproblemowo zainstalowac na dysku :/ ale odpalic sie nie chce
     
  6. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Wcale nie musisz mieć LT 3.0 gry XGD2 działają na LT 3.0 i LT 2.0 tak samo czyli jeżeli nagrasz gre XGD2 sposobem pod LT 2.0 to na LT 3.0 ją odpalisz bez problemu także jeżeli ABGX'a masz poprawnie ustawionego na autofix'a 3 to problemu należy szukać po stronie przeróbki :)
     
  7. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Abgx 360 autofix level 3 miałeś włączone do skanu? i wtedy się nagrywa pod lt 3.0
     
  8. Karol Bączyński

    Karol Bączyński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    RokotĂłw, Poland
    abx byl na lvl3 :/ wiec jest to na 100% lt 3.0
     
  9. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
  10. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Z którego roku jest ten xbox może laser pada.
    1)w abgx360 pisze ,że na zielono topolody dodana została?
    2)nagrywałeś ihasem z lt max? i weryfikacja po nagraniu przeszła?
     
  11. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Przecież napisał , że gry XGD2 działają jakby laser siadł to by nic nie czytało.
     
  12. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    xgd3 wymagają troche więcej niż xgd3 od lasera. Mogą orginaly działać a xgd3 już nie.
     
  13. lolekw660i

    lolekw660i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2011
    Posty:
    116
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Był wymieniany napęd w konsoli ?
    Bo coś tam jest,że jeżeli była podmiana napędu na inny niż oryginalnie siedział to gry z XGD3 nie bedą działać.
    Mi np w starej konsoli działy gry XGD3 po podmiance napędu :D Ale to przypadek :D
     
  14. Karol Bączyński

    Karol Bączyński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    RokotĂłw, Poland
    A moze w tym tkwi problem ? dodam ze ten Xbox nie byl moj od nowosci
     
  15. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Być może skontaktuj się z poprzednim właścicielem w tej sprawie

    EDIT:przeczytaj dalej tego posta tam będziesz miał podane co zrobić dalej :)
     
  16. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podaj date produkcji i zobacz jaki masz napęd.
     
  17. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    [​IMG]

    Możesz też sprawdzić po tackach.
     
  18. Karol Bączyński

    Karol Bączyński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    RokotĂłw, Poland
    Według tacki jest to benq liteon philips ten pierwszy od prawej data produkcjii to 2008 -08-19 tak przynajmniej jest napisane na naklejce
     
  19. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    W takim razie spoofa nie było bo od 21.04.2008 konsole dostawały napędy Liteon , jak mówisz tacka to potwierdza więc musi być inna przyczyna
     
  20. Karol Bączyński

    Karol Bączyński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    RokotĂłw, Poland
    Moze przerobka zostala spaprana albo cos. Naprawde nie mam sil do tego juz
     
  21. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to falcon to raczej ma benq. I spoorf to przy włączeniu xgd3 pokazuje się e68 lub się nie chce wgrać najnowszy dash. Stawiam ,że nagrywasz złe kopie, sprawdz kopie twoje czy u kogoś działają co ma lt 3.0 lub 2.0. I możesz od kogoś coś xgd3 pożyczyć i sprawdzić u siebie na lt 2.0/lt 3.0.
     
Wczytywanie...

Poleć forum