1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gry xgd3 które chodza bez specjalnych nagrywarek

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez mistrz91, Październik 30, 2011.

  1. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam, przeczytalem ten artykul
    X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl
    cytat
    Do tej pory wykorzystywano opcje TRUNCATE (zapis do końca medium) w najnowszej wersji ImgBurn co powodowało ze gra działała poprawnie mimo ze ostatnie ok. 180MB danych nie było nagrywane. Niestety M$ się wycwanił i od FORZA 4 zaczął właśnie w tych ostatnich megabajtach wstawiać sektory (tzw. CIV), które konsola sprawdza i taka gra się nie uruchamia.

    rozumiem, że od Forza IV aby grać normalnie w gry xgd3 trzeba mieć specjalną nagrywarkę, ale tu chodzi o gry od Forza 4, a czy gry np,. batman można nagrywać na innych nagrywarkach starszych niż te specjalne liteony b tym sposobem truncate i wszystko będzie chodziło??? jeżeli tak to bardzo proszę o tytuły gier xgd3 które pójdą bez specjalnej nagrywarki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. porschak240

    porschak240 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zawiercie
    Do tej pory wszystkie oprócz Forzy.
    Dziękuję.
    (oklaski)
     
  4. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    aha a jak myslicie teraz te nowe co beda wcyhodzic to trzeba bedzie miec specjalna nagrywarka czy nie?? ( wiem ze czas pokaze czy bedzie tak jak z forza 4 czy nie, ale slucham waszych opinii:p)
     
  5. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    CIV wydaje się trochę niewypałem bo na oryginalnych nośnikach wywala błedy!!! Ale może go poprawią i będą wydawać z nim gry ale tego nie wiem i nikt CI na przyszłość nie powie bo nikt z nas nie jest jasnowidzem!! Pożyjemy zobaczymy!!
    Dodam że jak masz zamiar pykać online na LIVE to i tak nagrywarka z firmware LinteON od C4eva się przyda bo kopie nagrywane z opcją Turncate są niebezpieczne na LIVE bo nie są kopiami 1:1 i grając na nich łatwo o BANA!!
    Jeśli grasz tylko offline to wystarczy omijać Forze 4 i reszta gier z xgd3 chodzi jak marzenie wystarczy tylko dobra płytka i nagrywarka:p
     
  7. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok, czyli rozumiem ze jak posiadam nagrywarke (jakos starsza) LG GSA-4167B to gry poza forza 4 (ten tytul mnie jakos specjalnie nie zacheca i tak:p) spokojnie powinienem nagrac(mam oczywiscie najnowsza przerobke),
    to chcialem wiedziec , dzieki
     
  8. PaRaDzIqS

    PaRaDzIqS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja nie wiem co jest z ta forza..
    nagralem na zwyklym pionierku, imgburn z wlaczona opcja t...
    w konsoli najnowszy soft
    obie plytki wrzucone na dysk, konsola nie podlaczona do netu bo jest zbanowana.
    gram juz z 2-3 godzinki, moze nawet dluzej i zadnych bledow/problemow..
     
  9. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kolego normalnie wypalaj sobie gierki swoją nagrywarką ja póki co gram we WSZYSTKIE xdg3 włącznie z Forzą 4 i nie mam żadnych problemów. Nie ma co tracić kasy na nagrywarki inne zbędne cuda. Wypalaj na verbatimkach i wszystko będzie si :) A jak się zaczną problemy wtedy będziesz się martwić to tylko sprzęt na szczęście :)
     
  10. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bo to CIV daje błędy losowo możesz grać cały dzień i nic a na drugi nawet gry nie odpalisz
     
  11. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagrałem gearsy 3 imgburnem najnowszym na verbatimach na nagrywarce w lapie i na stacjonarnym i od czasu do czasu mam black screena(podobno zabawa z pendrivem i profilami pomaga) i weź teraz szukaj przyczyny bo albo płyta albo obraz albo przypadek....ekhm
     
  12. PaRaDzIqS

    PaRaDzIqS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    heeh wygadalem !!!!!
    wlaczylem znow forze.. gram gram, dojezdzam do mety i boom, pierwszy blad juz za mna :p
    dobrze ze wyscig nie trwal godziny/dwoch tylko pare minutek
     
  13. PaRaDzIqS

    PaRaDzIqS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jutro wgram nowy dash.. ciekawe czy cos pomoze..
     
Wczytywanie...

Poleć forum