1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry z Dysku chodzą wolniej niż z Płyty

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez =ESTE=, Lipiec 2, 2010.

  1. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Witam.
    Tydzień temu kupiłem nowego X'a elite z grudnia 2009 i zauważyłem że
    gry, lub dema gier zgrane na dysk zacinają się bardziej niż z Płyty.
    Czy to jest normalne? Bo podobno zgranie gry na dysk X'a pomaga przyspieszyć wczytywanie i animację, a umnie jest na odwrót.
    Proszę bardzo o jakąś Pomoc w tym temacie.

    P.S. Czy wentylator w Xbox'ie Ma stałą prędkoś obrotów czy zmienną?

    Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A jakie to gry ? Zależy od gry Halo 3 (zwykłe) nie można instalować , bo w tej grze dużo dłużej się ładuje ze dysku , Fallout 3 nie ważne czy instalowany czy grany z płyty potrafi się często zaciąć nawet z najnowszym patchem , JC2 właśnie teraz w tej chwili gram ma u mnie też dziwne bugi i co rozumiesz przez słowo częściej się zacinają ? Gry w ogóle nie powinny się zacinać czy z płyty czy z HDD.
     
  4. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Chodzi mi naprzykład o Demo gry SKATE 3. Mam na Płycię i na dysku i kiedy gram z dysku to animacja się tnie bardziej niz jak uruchamiam z płyty.
    To samo dzieje się NP. W GTA 4.
    No i ten wentylator też chodzi dziwnie, bo słychać jak zwalnia i przyspiesza,
    a nie wiem czy nie powinnien czasem pracować z jednostajną prędkością

    A, i zacinanie to może przesadne słowo, chodziło mi o większy spadek FPS podczas gry.

    Dzięx za odpowieź :D
     
  5. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tego nie wiem , w Skate 3 nie grałem , a w GTA IV tylko w dodatki z HDD i tak naprawdę to nic nie powinno się ciąć , co do wentylatorów to nic nie powinno być głośniej/ciszej podczas gry , nie wiem czy one pracują ze stała prędkością , ale na pewno pracują z taką samą głośnością , coś nie tak chyba z twoim xboxem.Wypróbuj może inne gry np. JC2 które teraz gram albo Forze 3 te gry mają cały czas stały FPS i w ogóle nie widzę spadku FPS w tych grach , bo w takim GTA IV to nie ważne czy magiczny xbox czy słabiutkie PS3 to i tak fpsy spadają bardzo często.
     
  6. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Gram Też w Forze 3 i tam faktycznie jest stałe FPS 60
    JustCase2 nie mam, ale dobrze wiedzieć że też chodzi szybko.
    Dziwi mnie tylko fakt że z napędu gry działają szybciej niż z hdd
    Jeśli to wina dysku to pół biedy bo i tak planuje 250 sobie zmotać
    ale martwię się że to może być problem z weściem na dysk.
    Wtedy będzie Lipa.

    Bardzo bym Prosił o pomoc kogoś kto Gra w Demo SKATE 3 (na dysku twardym) i odpowiedział mi
    czy ta gierka przycina się troszkę u niego też czy raczej nie i ma stały FPS.

    Dzięki za odpowiedż :)
     
  7. Kowalinho

    Kowalinho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja gralem w demo skt3 i mi nic nie zacinalo pobrane z xbl a ty skad sciagales? dysk oryginalny?
     
  8. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie to nie może być wina dysku , nie ma wolniejszego i jakby nie działał to by po prostu nie działał , a nie może być wolniej/szybciej , dziwna sprawa , a na pewno tak jest? Może Ci się wydaje ? :D
     
  9. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Też zciągnołem demo z xbox live, a to które uruchamiam z płyty było zciągnięte z neta z jakiegoś forum. Dysk chyba orginalny, ale nie mogę być pewny, bo po otworzeniu pudełka był już podpięty, nie ma do niego foli i był zrobiony w tajwanie, a reszta osprzętu X'a w chinach. Kupiłem nowy zestaw w Mediamarkcie, ale różnie to bywa z tą oryginalnością sprzętu do X'a.
    Napewno mi się nie wydaję, bo jak Stoje w miejscu i kręce się na desce do okóła własnej osi to wyraźnie można zauważyć jak tnie się grafa. (A zpłyty tak się nie tnie). Nie wiem czy mam oddać do sklepu na reklamację, czy motać się z infolinią Xboxa? Co byś cię radzili w tym przypadku?
    To już drugi X z mediamarktu w tym roku i ma dopiero 7 dni.
     
  10. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    no wlasnie. albo jest albo nie ma ;)
     
  11. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    juz nie jedźcie tak po PS3 :)
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Co do pracy wentylatorów (bo są dwa a nie jeden :)) np.w moim xboxie 360 Elite (Falcon) wentylatory chodzą z różną prędkością, podczas grania szybciej i głośniej a jak wyjdę do dasha to zwalniają i chodzą ciszej :)
    Co do HDD spróbuj przeczyścić pamięć cache i powinno być ok. Ja tak miałem że w GTA IV (zainstalowane na HDD) animacja zaczęła mocno przycinać i nieraz konsola się zawieszała, po przeczyszczeniu pamięci podręcznej (cache) problem znikł i wszystko śmiga :)
     
  13. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak wychodzisz to nie są wentylatory , tylko napęd jest tak głośny bo sprawdza płytę w napędzie :D
    Spokojnie to był paradoks ja nie jadę po ps3 , sprzęt który ma dużo większą moc obliczeniową , a gry gorzej chodzą w niższej rozdzielczości , cudowni są po prostu ci producenci.
    Ja myślę , że przejdź się od razu do MM jak masz go 7 dni to chyba możesz go od razu zwrócić , ale spróbuj może sformatować dysk ? Sprawdź te czyszczenie cache ?
     
  14. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    wlasnie ze wentylatory chodza z rozna predkoscia, u mnie to bardzo dobrze slychac, jak sie czesto cos w grze laduje to przyspieszaja a jak nie to zwalniaja, a jak sie wychodzi z gry to naped nie dziala i nic nie sprawdza, tylko jak sie wlacza gre
     
  15. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Zainstaluj gejmsa na pendrive i zobacz wtedy.
     
  16. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Dzięki za wszystkie rady.
    Niestety wszystkie już wcześniej wypróbowałem. Formatowałem dysk, Czyściłem pamięć podręczną i uruchamiałem to demo z pendriva. Z Pena przycina się tak samo jak z HDD (dziwne). Z płyty nadal działo to wszystko jednak lepiej. Chciałem zwrócić do 7 dni do sklepu, ale tak naprawde nie ma takiego prawa w Polsce (mimo że miła pani z infolini xbox mówi że jest) i jeżli by taki patent się udał, to tylko z powodu uprzejmości serwisanta.
    Na zchodzie jest takie prawo, ale w Polandi niestety nie.

    Jeszcze raz dzięki za napisane Posty :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum