1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry z pendrive

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez q77, Maj 1, 2010.

  1. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    Czy na dzień dzisiejszy istnieje możliwość odpalania gier na xbox 360 z pendrive/dysku przenośnego? Jeśli tak, to kupię arcade i postaram się o odpowiednią przeróbkę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Z płytą w nąpedzie - bez przeróbki,
    bez płyty - z przeróbką.
     
  4. eclipse05

    eclipse05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dublin
    A to ciekawostka :)

    Ile miejsca jest potrzebne? Rozumiem, ze DVD DL ma 8.5GB w teorii ale wiele gier po prostu zajmuje mniej. Musze miec pena 16GB? czy moze do pewnych gier by starczyla 4GB?
    Chociaz ciekawsza opcja bylby dla mnie zew HDD.

    Przymierzam sie do zakupu Xa ale Arcade, nie chce miec juz wiecej dyskow. I tak juz sie nie lapie co jest na ktorym...

    W PS3: 40GB, w lapie 120GB, w notebooku 160GB, zew 500gb, zew 2,5" 320GB, w tel, 8GB, w PSP 8GB, w drugim tel 4GB.
    Naprawde, dyskow mi starczy i zamotania z tym zwiazanego :(


    Wracajac do konkretow. Czy podlaczajac zew hdd 2,5" podzielonym na partycje 1: 190GB FAT32, 2 partycja: reszta NTFS.
    Bede mogl na tym instalowac gry?
    Dodam, ze przymierzam sie do zakupu juz z softem LT
     
  5. XboxArcade18

    XboxArcade18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Ja mam pena 8gb z bierdonki:D i fifa 10 w którą gram ną stop jest zainstalowana na nim i jeszcze jest bodajże 1gb wolnego miejsca:p
     
  6. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Na przeróbce lt nie podłączysz zewnętrznego dysku. Jak zainstalujesz grę na dysku to i tak musisz włożyć płytę.
    Jeśli zależy ci na graniu z dysku bez instalacji i możliwości podpięcia zewnętrznego hdd to tylko xbr i jtag.
    4 Gb Ci na instalację gry na pewno nie wystarczy. Gry przeważnie zajmują gdzieś po 7gb.
     
  7. eclipse05

    eclipse05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dublin
    A ja myslalem, ze LT jest the best :(
    Przeciez to niby 1.71 co nie?
     
  8. Matthew_7

    Matthew_7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poczytaj a zobaczysz że pytasz o głupotę. Zmiana firmware w napędzie a jtag to różnica. Dla ciebie taka że przy jtag podepniesz jakiej chcesz wielkości dysk przez usb i nie musisz mieć płyty w napędzie. Przy LT działają ci kopie zapasowe gier ( nagrane płyty ) i tyle się zmienia z stosunku do nie przerobionej.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    LT służy do grania z płyt instalacje gier na pena daje zwykła aktualizacja m$
    XBR służy do odpalania hombrew z hdd,dvd,usb
     
  10. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli potrzebuję xbr i jtag. Czy wszystkie wersje konsoli można przerobić tymi metodami??
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie
     
  12. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Znalazłem na forum, że nie można przerobić jtagiem xboxa z wyższym dashem niż 7371. Czy jest możliwość rozpoznania takiej konsoli bez włączania? Po dacie produkcji, bądź modelu?

    edit: głupie pytanie, może zadam je inaczej: czy jest jakaś partia/model konsoli, który można rozpoznać po dacie produkcji bądź innym sposobem, że to będzie jasper z dashem poniżej 7371??
     
Wczytywanie...

Poleć forum