1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gry z Xbox na Xbox 360

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez ares_real, Grudzień 28, 2008.

  1. ares_real

    ares_real Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Często na forum idzie spotkać tematy z grami z Xboxa przerobionymi, by działały na Xbox 360 jak choćby:
    http://www.x360iso.org/showthread.php?t=1559
    http://www.x360iso.org/showthread.php?t=1736
    http://www.x360iso.org/showthread.php?t=1491

    I tutaj padają moje pytania do osób które takie gry wypaliły:
    1. Czy działają one normalnie pod ixtreme? Niekoniecznie te wyżej akurat, ale takie tego typu.
    2. Czy można w nie grać na Core?
    3. Czy save'ować da się na memorce od Xbox 360, czy dysk trzeba dokupić?

    Pozdrawiam,
    Ares_Real
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    A na czym niby mają działać jak nie na ixtreme?

    A jak chcesz zainstalować emulator?

    j/w
     
  4. Shimaru

    Shimaru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy są szanse na to aby tak jak w przypadku pierwszego X'a pojawiły się emulatory innych konsol na 360-tke ??
     
  5. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Aby były szanse musiałby X być całkowicie złamany . Pierwsze wersje 360'ek były złamane ( pamieta ktos jeszcze o infectusie ? ) , dało sie zainstalowac Linuxa , ale kolejne wersje miały juz zablokowane pewne opcje . Zawsze nalezy wierzyc ze kiedys cos takiego bedzie :)
     
  6. appaloosa

    appaloosa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak przygotować plik ISO ze starego Xboxa żeby działał na xbox 360? Ściągnąłem Mafię, ale nie mam pojęcia co dalej z tym zrobić a informacji nie mogę znaleźć choć kopałem w googlach kilka godzin :(
     
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska


    Z tego co mówił mi Sowa to tak naprawde dziura jest juz dawno znaleziona tylko niema jakoś chetnych do tworzenia jakis programów.A osoby które to znalazły sa dobrze znane i na scenie i Bilciowi, i tu pojawia sie problem czy to ze nic sie niepojawiło jest spowodowane strachem przed miekkim czy kasą miekkiego.
     
  8. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    ej ale zawsze można wyszkolić kogoś tym ktoś możesz być ty ja albo oni . i tu już bill nie wejdzie ^^ bo jak znany ze sceny nauczy kogoś to zrobimy taki mętlik ze hackerem zostanie dziadek 60+
     
  9. appaloosa

    appaloosa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie ? ;-)
     
  10. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No własnie - jak przerobić te gry by działały i na jakich płytkach z jaka predkością najlepiej je wypalić?
     
  11. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przerobić flashem iXtreme i nagrać na verbatimie x2,4... proste i na forum :)
     
  12. fake45

    fake45 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Ruda
    Jednak gry tak przerabiane nie chodzą na iXtreme 1.4 ale na nowszych wersjach już tak np na 1.41 lub 1.5 (Wiem bo próbowałem)
     
Wczytywanie...

Poleć forum