1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gry z xbox1 na x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pegazus69, Maj 19, 2011.

  1. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Ściągnąłem i nagrałem grę z xbox1 i chciałem odpalić na moim x360. Gra nie odpaliła i wyskakuje komunikat:
    Wystąpił problem z grą na starszą konsolę Xbox. Nie można kontynuować.Więcej info na Xbox 360 - Official Site - Xbox.com
    X:5829.0 B:1884.0

    Nie wiem co jest grane nigdzie nie umię znaleźć odpowiedzi... Grę nagrałem normalnie na DL, posiadam dysk 60gb, najnowszy dashboard, gra jest na liście kompatybilnych, została już odpowiednio przerobiona aby działała na x360 bo osoba od której ściągałem sam korzysta z tej wersji i mu wszystko działa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
  4. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie mam już wgrany emulator, znajduje się on standardowo w nowym dashboardzie, oczywiście próbowałem wgrać emulator ręcznie ale po włożeniu pendrive nic się nie działo to samo z cd, więc wydaje mi się, że jest już zainstalowany. Nie wyskakuje mi żaden komunikat tak powinno być? Moim zdanie powinna być jakaś informacja o tym, że program jest już na hdd... u mnie nie ma nic chyba że się mylę
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    najprawdopodobniej zle spaczowales gre i xbox 360 nie widzi odpowiednio gry. nagraj ponownie, na forum znajdzie tutorial ktorym sam przerabialem obraz gry "Black" i "Fable 1"
     
  6. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gra jest dobrze spatchowana bo działa u innych osób. Może to mieć związek z rodzajem przeróbki albo cuś. Czytałem na innych forach, że były przypadki gdy konsola czytała jakąś grę z xbox1 a z dnia na dzień odmówiła posłuszeństwa i zaczęła wyświetlać właśnie ten komunikat. Chyba trzeba mieć szczęście aby odpalić grę z starej konsoli, a szkoda...
     
  7. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Jaką masz przeróbkę? Bo jeśli LT+ to gra Tobie nie ruszy. Dysk masz oryginalny , czy zrobiony na oryginał. Zainstaluj emulator. Przy wgrywaniu go musi wyskoczyć komunikat i nie ważne , że masz najnowszego , bo można je zmieniać jak się podoba. Pierwsze słyszę by w dashu był. Musisz mieć na dysku partycję nr2. Jeśli masz tylko 0 i 3 to trzeba dograć.
     
  8. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przeróbkę mam 1.61 też mi się wydaje, że powinno wyskoczyć jakieś okienko z komunikatem. Sprawdzę jak wygląda sprawa z tymi partycjami i dam znac. Dysk mam oryginalny.
     
  9. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak sprawdzić czy mam tą partycje 2? normalnie pod pc podłączyć?
     
  10. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Looknij na TEN temat , na 40 post.
     
  11. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Szkoda, że nie da się na pendrive go zainstalować. Jak mam dysk kupić tylko dla gier z xboxa 1 to na to samo wyjdzię jakbym kupił konsolę.
     
  12. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam partycje 0, 2, 3. Na partycji 2 są jakieś pliki ale nie widzę pliku z emulatorem default.xex. Można go normalnie skopiować na dysk? jak tak to do jakiego katalogu?
     
  13. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mimo wszystko wgrałem na nowo partycje 2 ale błąd dalej pozostaje. Nagrałem emulator na dvd (o dziwo z pendrive ani cd rw nic nie działało) załączyłem, potem dałem continue i wróciło mnie do dasha. Emulator się już wgrał? Inni pisali, że się konsola zrestartuje, albo dostają komunikat, że mogą teraz grać w starsze gry. U mnie tego nie ma... poprostu wraca mnie do dasha, nie wiem czy się zainstalowało czy nie
     
  14. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Ja mam inny problem, sciagnalem z marketplace gre Black wgralem emulator i podczas gdy uruchamiam gre wyskakuje blad zeby pobrac gre ponownie.Oczywiscie pobralem gre jeszcze raz a problem wciaz pozostal.Co mam zrobic ?
     
  15. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    mam blacka na plycie i chodzi dosyc dziwnie. nie da sie przewinac intra. cos takiego jak save chyba nie wystepuje bo za kazdym razem gra odpala sie od poczatku. menu chyba tez nie ma. wtf! wiecej pier niz to wszystko warte.
     
  16. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Heh, no nie mozna przewinac cut scenek przed misja a gre zapisujesz badz sama sie zapisuje po wykonanej misji czyli nieraz trzeba pograc nawet ze 2h, oczywiscie checkpointy sa ale gra zapisuje sie po kazdej misji
     
  17. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    aha czyli wszystko w normie :) niestety nie doszedlem tak daleko zeby po wylaczeniu startowac z tamtego miejsca.
     
Wczytywanie...

Poleć forum