1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gry z xboxa na xboxa 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez grzebcio33, Kwiecień 21, 2010.

  1. grzebcio33

    grzebcio33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żagań
    Wiem ze się da ale nie wiem jak to zrobic poprostu włożyć płytkę i grać czy jakiś emulator trzeba wgrać czy jak ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trochos

    trochos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toulon
    Nie wszystkie gry są kompatybilne.
    Np.True Crime New York
    Sa również emulatory
     
  4. grzebcio33

    grzebcio33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żagań
    ale te kompatybilne poprostu wrzucam na plyte i gram tak samo jak normlane gry na x 360 ?
     
  5. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Żeby gry działały ci z pierwszego xbox`a to musisz mieć w 360 dysk i zainstalowany emulator. Oryginały pójdą bez problemu ale nie wszystkie, tylko będą działać te, które są na liście kompatybilnych gier. A jak chcesz obrazy ściągać z netu to musisz zwrócić uwagę na to żeby gra miała wpis X360E i nagrać na DVD 8.5 GB i bedzie śmigać na ixtreme.
     
  6. grzebcio33

    grzebcio33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żagań
    a jak kupie gt sa org to moge normlanie bez zadnego emulatora ?
     
  7. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    Tak jeśli masz konsolę z dyskiem.
    Na dysku, fabrycznie, jest instalowany emulator... następnym razem używaj opcji szukaj bo o tym na forum wiele razy było
     
  8. shorty1988

    shorty1988 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    podajcie link do pobrania tego emulatora-nie mam live'a a chcę nagrać na płytkę
     
  9. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli masz dash co najmniej w wersji 8955 to nie potrzebujesz już nic instalowac.
     
  10. mateusiu

    mateusiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam konsolę Arcade z 256MB MU, dashboard w wersji 2.0.9199, podłączony pendrive'a 4GB sformatowany przez Xboksa. Próbowałem odpalić grę z pierwszej wersji konsoli, jednak wyskoczył mi komunikat, iż trzeba posiadać dysk twardy żeby zagrać.

    Czyli mimo tego, że posiadam w systemie emulator Xboksa oraz 3,3GB wolnego miejsca na pendrive to nie zagram w tytuły z pierwszego Xboksa? Nie ma jakiegoś sposobu na obejście tego?
     
  11. rafalbork

    rafalbork Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wiocha, nie znasz ;)
    Najlepiej grać na konsoli, na którą gra była stworzona, ja mam Xboxa 1 i 360, ale w życiu nie sprzedam staruszka i bedę grał w gry na niego na nim.
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa

    Nie ma. Na penie nie masz potrzebnych plików i folderów
     
  13. basedzulu

    basedzulu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    niewie ktos cozrobic aby działała gra ninja gaiden black kompatybilna z xbox360 ????????? nagrałem na dvd DL bo rozmiar iso miał 7.3 gb iniedziała, moj region konsoli to ntsc a gierka tez ma ntsc i niewiem cojest grane od 2 miechów sie mecze ztym dajcie jakis poradnik natakie cos.pozdro
     
  14. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Ja przed chwilą sprawdziłem Halo 2 oczywiście oryginał i działa a Tony Hawk's Project 8 już nie wywala komunikat że gra nie jest obsługiwana ale i tak mam jeszcze x1 więc nie mam problemów ;)
     
  15. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    Najlepiej użyć programu imgburn i w opcjach ustawić layerbreak na 1913776 . I wtedy wypalić obraz ISO z grą . Musi zadziałać .
     
  16. juzek3

    juzek3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dobrze nagralem gre project zero (fatal frame 2 ) i uruchamia sie na moim x360, ale niestety nie mozna jej zainstalowac na hdd. czy ktos sie orientuje czy jest jakis sposob na instalacje gier z xbox1 na dysku twardym x360 bo te zgrzyty z czytnika mnie denerwuja? pozdro
     
  17. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Chyba się nie da
     
  18. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    wlasnie mam taki sam problem, chcialem zagrac w GTA SA instalujac ja na dysku ale nie bylo takies opcji tzn Y i są straszne zgrzyty z napędu
    Wiec instalacja jest niemozliwa ??
     
  19. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie da się instalować gier z pierwszego xboxa na x360 chyba ze się ma JTAGa
     
  20. Dilek

    Dilek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nisko
    A ja mam zaś nieco inne pytanie. Czy gry ze starszej wersji xbox'a posiadają coś w stylu achievement'sów? Chociażby jakaś informacja o ukończonej grze... albo jakiś pasek postępów, jakaś wzmianka że, ta gra była uruchomiana? Tak z ciekawości pytam, ponieważ bardzo spodobał mi się system osiągnięć w x360. A na starszą wersję konsoli jest dużo fajnych gier, w które też z chęcią bym pograł. A takiego rodzaju statystyki niewątpliwie urozmaiciły by rozgrywkę ;)

    Dla tych co jeszcze nie widzieli, podaję linka z listą gier kompatybilnych z x360:
    Xbox.com | Xbox 360 - Original Xbox Games on Xbox 360
     
  21. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    Niestety nie ma. Osiągnięcia zostały wprowadzone dopiero na xbox`a 360 :) Ale w menu xbox`a zapiszę się że uruchamiałeś np. Max Payne 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum